Riziko skracovania krčka v druhom tehotenstve
Ahojte prvé tehotenstvo od 7 mesiaca skracovanie krčka a tvrdnutie brucha. Musela som ležať hore nohy nič nerobiť bola som aj 5x v nemocnici na pár dní kvôli tomu. Nakoniec som vydrzala do 40+0 ale fakt som poctivo ležala. Rozmýšľame s manželom nad druhým bábätkom. Dcérka už bude mať 4 roky. Ako to býva v druhom tehotenstve? Bude sa mi tiež skracovať krčok alebo to vôbec nemusí byt? Teraz už nebudem môcť oddychovať keby niečo ležať keďže mám dieťa…
Vooobec, práve naopak môže byť. Viem čo hovorím😄
Moze ale nemusi. Na to Ti nikto neda odpoved...
Ale problemy so skratenym krckom "az" od 7 mes su "este fajn" - teda v porovnani s tym, ako vyzeraju rizikove tehotenstva a v stadiach, kedy sa mozne problemy ci predcasne proody len tazku zlucuju so zivotom dietata...
V prvom tehotenstve som to mala podobne ako Ty. Druhé bolo úplne bezproblémové. A to som bola veľmi aktivna so starsim synom do konca.
Držím palce!
Kazde tehotenstvo je iné
Je pravdepodobné, že druhé tehotenstvo bude rizikové tak, ako prvé.
Moja švagriná, trikrát potratila, keď otehotnela štvrtýkrát, takmer celé tehotenstvo preležala v nemocnici s nohami hore, narodil sa jej zdravý syn ... po pol roku otehotnela zas a prenášala, behala hore dole schodmi, všetko možné aj nemožné robila 😀 , úplne bez problémov tehotenstvo.
Ja som mala oba rizikové napriek lezeniu a zastavovaniu pôrodu prvé 35/3 a druhé aj pri serklazi 36/3. 🙂 pri oboch ležanie od 20tt 🙂 plus kontrakcie 🙂
Ja mám 4 deti a 4 x tie iste problémy a stále som ležala a skracovanie krčka a otváranie a 2x serklaz. Avšak u mňa je to z dôvodu menejcennej krčka mam ho stále mäkký takže musela som si dávať pozor na infekcie a preventívne probio odspodu, zmena stravy a 4 tehu bolo ideálne oproti trom predošlým. Takže závisí od toho prečo sa ti skracoval krcok. A nie hore nohy ale panva 😉.Ale všetky tehu som potiahla do termínu 😉
Ja som mala prve zle. Druhe este horsie. Tretie by som neriskovala.

Vôbec to nemusí byť rovnako. Poznám baby, čo prvé odležali a druhé ani nevedeli, že boli tehotné. A naopak, prvé v pohode a druhé rizikové. Poraď sa so svojím gynekológom.