Riziko toxoplazmózy v tehotenstve
Babenky poraďte mi prosím😩😵
Naposledy mi z krvi vyšla rock igG reakt čo by malo znamenať že už som ju prekonala ale nedá sa zistiť či pred tehotenstvom alebo počas neho 😩 druhýkrát mi brali krv a mám čakať na výsledky čo je až okolo 10 dní a dovtedy sa snáď zbláznim kým prídu lebo sme sa s priateľom dozvedeli že bábätko sa dokáže narodiť zdravé ale počas rastu bude vývojovo pomalšie alebo bude mať iné vady neurologické , alebo zrakové atď....tak sa strašne moc bojíme lebo je to predsa už 16t tehotenstva..
@anonym_autor sestra to prekonala a dieťa je dokonale šikovné a rástlo ako málo 🙂 brala antibiotiká v tehotenstve. Zvládneš 10 dní nestresuj sa dopredu. Ťažko sa s tým vyrovnať no ide to s podporou partnera a porozprávaj sa ešte s niekým komu doverujes beh ti je oporou
@mullerova46 jaj tak to je supeer 😊 ale tak zrejme podľa všetkého vaša sestra ju dostala počas tehu:/ no keby to bolo také jednoduché...snažím sa na to nemyslieť len potom príde deň keď stále na to myslím a dúfam len aby bolo všetko v poriadku
Nic mu nebude, neboj ;) z vysky protilatok sa predsa da aspon priblizne urcit ci bola infekcia davno alebo nedavno, ak boli len igg pozit a ostatnr negat, nebala by som sa. V poslednej dobe naozaj casto sa s tym stretavame v praci (neonatologia) a zatial ziadne dieta nemalo nijaky problem ( u nas sa aj s len igg pozit vysetruju ako keby boli vsetky pozit, takze sa to da posudit).

@anonym_autor sestra to prekonala a dieťa je dokonale šikovné a rástlo ako málo 🙂 brala antibiotiká v tehotenstve. Zvládneš 10 dní nestresuj sa dopredu. Ťažko sa s tým vyrovnať no ide to s podporou partnera a porozprávaj sa ešte s niekým komu doverujes beh ti je oporou