Toxoplazmóza v tehotenstve: Je nevyhnutná amniocentéza?
Dobrý deň, 2 týždne pred tehotenstvom mi brali krv a zistili mi toxoplazmózu. Hneď po potvrdení tehotenstva ma poslali na infekčné, tam mi nasadili antibiotiká Rovamicin. Brala som ich vyše 2 mesiacov, kým nevystúpila avidita na vysokú, dovtedy som mala strednú. Lekárka na infekčnom ma posiela na amniocentézu v 18. tt, gynekológ z toho nie je nadšený. Bola hneď nasadená liečba a ostatné výsledky vychádzaju dobre, preto sa do toho nehrnie. Boli ste vy na tomto vyšetrení pri toxoplazmóze? Ďakujem za odpovede.
2 týždne pred tehotenstvom🙄 takže vedela si aké je riziko keď ti nato brali krv a napriek tomu si sa snažila o dieťa a nedávala si pozor? viem že je to nebezpečná choroba pre tehotné teraz sa riaď pokynmi lekára...
@anonym_08c9af tiež mi to nejde do hlavy,ale snáď by nebola taká blbá.asi myslí,že dva týždne predtým ako zistila,že je tehotná
Aj keď hneď bola nasadená liečba,predsa by som amnio podstúpila. Prvé týždne vývoja sú predsa základ a ty si musela atb brať až dva mesiace. Čiže v začiatkoch bola toxo ešte "aktívna".
2 týždne pred tehotenstvom🙄 takže vedela si aké je riziko keď ti nato brali krv a napriek tomu si sa snažila o dieťa a nedávala si pozor? viem že je to nebezpečná choroba pre tehotné teraz sa riaď pokynmi lekára...
@anonym_08c9af boli sme na klinike, akurát som mala ovuláciu, po výsledky sme išli po 2 týždňoch už s pozitívnym testom ... keby viem, že to mám dávame si pozor. Určite by som neriskovala. Manžel zlý spermiogram aj ja PCOS. Nedarilo sa rok, a zrazu bum a stal sa zázrak... ďakujem za podporu
OK a primarne aky mas problem s amniocentezou? Ja som ju v jednom z tehotenstiev musela absolvovat tiez. Aky konkretne s tym je problem? Rizika samotneho zakroku? Alebo to pokladas za zbytocnost? Alebo? Aby sme sa teda chapali.
OK a primarne aky mas problem s amniocentezou? Ja som ju v jednom z tehotenstiev musela absolvovat tiez. Aky konkretne s tym je problem? Rizika samotneho zakroku? Alebo to pokladas za zbytocnost? Alebo? Aby sme sa teda chapali.
@anonym_6ef326 riziká zákroku, bojím sa... nepomáhajú k tomu ani tehotenské hormóny beriem to všetko precitlivene.
Pozri, odmietnut mozes. Ale ak je to v Tvojom pripade opodstatnene a ma Ti to ponuknut nejake informacie ze co cakat od babatka KEBY NIECO, je lepsie to vediet teraz, a nie po narodeni. Ale samozrejme, je to len doporucenie, ostatok uz je Tvoje rozhodnutie, ci do toho pojdes alebo nie.
Tak ist nemusis, v podstate je to zase len o tom, ci vies prijat aj napr dieta, co bude mat nejake mozne nasledky. Ak na potrat nepojdes, tak zbytocne nieco robit, nakolko take dieta nemate problem prijat.
Tak ist nemusis, v podstate je to zase len o tom, ci vies prijat aj napr dieta, co bude mat nejake mozne nasledky. Ak na potrat nepojdes, tak zbytocne nieco robit, nakolko take dieta nemate problem prijat.
@kiki68 nesuhlasim s Tebou. My sme vedeli ze na potrat nepojdeme aj keby bol vazny problem potvrdeny z amniocentezy. A aj sa nam problem potvrdil.
A to bol obrovsky rozdiel ze sme mali x mesiacov sa pripravit na to, co pride, spracovat emocie, informacie, a prakticky sa pripravit na urcite veci, nez zazit to ako sok po porode a teraz tapat "co s tym" a ako sa cela rodina zariadime aj s detmi aj pracou atd. Poznam totiz aj take rodiny v blizkom okoli, a preto tvrdim, ze napriek tomu ak potrat a najma vo vyssom stadiu clovek nezvazuje - za mna osobne no go - i tak je tam detailna diagnostika prinosom, ako informacia.