icon

Toxoplazmóza v tehotenstve: Je nevyhnutná amniocentéza?

alfirose
Dnes o 10:03

Dobrý deň, 2 týždne pred tehotenstvom mi brali krv a zistili mi toxoplazmózu. Hneď po potvrdení tehotenstva ma poslali na infekčné, tam mi nasadili antibiotiká Rovamicin. Brala som ich vyše 2 mesiacov, kým nevystúpila avidita na vysokú, dovtedy som mala strednú. Lekárka na infekčnom ma posiela na amniocentézu v 18. tt, gynekológ z toho nie je nadšený. Bola hneď nasadená liečba a ostatné výsledky vychádzaju dobre, preto sa do toho nehrnie. Boli ste vy na tomto vyšetrení pri toxoplazmóze? Ďakujem za odpovede.

anonym_08c9af
Dnes o 10:11

2 týždne pred tehotenstvom🙄 takže vedela si aké je riziko keď ti nato brali krv a napriek tomu si sa snažila o dieťa a nedávala si pozor? viem že je to nebezpečná choroba pre tehotné teraz sa riaď pokynmi lekára...

anonym_5c7d22
Dnes o 10:18
@anonym_08c9af

2 týždne pred tehotenstvom🙄 takže vedela si aké je riziko keď ti nato brali krv a napriek tomu si sa snažila o dieťa a nedávala si pozor? viem že je to nebezpečná choroba pre tehotné teraz sa riaď pokynmi lekára...

@anonym_08c9af tiež mi to nejde do hlavy,ale snáď by nebola taká blbá.asi myslí,že dva týždne predtým ako zistila,že je tehotná

domka222
Dnes o 10:51

Aj keď hneď bola nasadená liečba,predsa by som amnio podstúpila. Prvé týždne vývoja sú predsa základ a ty si musela atb brať až dva mesiace. Čiže v začiatkoch bola toxo ešte "aktívna".

alfirose
autor
Dnes o 11:06
@anonym_08c9af

@anonym_08c9af boli sme na klinike, akurát som mala ovuláciu, po výsledky sme išli po 2 týždňoch už s pozitívnym testom ... keby viem, že to mám dávame si pozor. Určite by som neriskovala. Manžel zlý spermiogram aj ja PCOS. Nedarilo sa rok, a zrazu bum a stal sa zázrak... ďakujem za podporu

anonym_6ef326
Dnes o 11:55

OK a primarne aky mas problem s amniocentezou? Ja som ju v jednom z tehotenstiev musela absolvovat tiez. Aky konkretne s tym je problem? Rizika samotneho zakroku? Alebo to pokladas za zbytocnost? Alebo? Aby sme sa teda chapali.

alfirose
autor
Dnes o 12:00
@anonym_6ef326

OK a primarne aky mas problem s amniocentezou? Ja som ju v jednom z tehotenstiev musela absolvovat tiez. Aky konkretne s tym je problem? Rizika samotneho zakroku? Alebo to pokladas za zbytocnost? Alebo? Aby sme sa teda chapali.

@anonym_6ef326 riziká zákroku, bojím sa... nepomáhajú k tomu ani tehotenské hormóny beriem to všetko precitlivene.

anonym_6ef326
Dnes o 12:06

Pozri, odmietnut mozes. Ale ak je to v Tvojom pripade opodstatnene a ma Ti to ponuknut nejake informacie ze co cakat od babatka KEBY NIECO, je lepsie to vediet teraz, a nie po narodeni. Ale samozrejme, je to len doporucenie, ostatok uz je Tvoje rozhodnutie, ci do toho pojdes alebo nie.

kiki68
Dnes o 12:20

Tak ist nemusis, v podstate je to zase len o tom, ci vies prijat aj napr dieta, co bude mat nejake mozne nasledky. Ak na potrat nepojdes, tak zbytocne nieco robit, nakolko take dieta nemate problem prijat.

anonym_6ef326
Dnes o 12:27
@kiki68

Tak ist nemusis, v podstate je to zase len o tom, ci vies prijat aj napr dieta, co bude mat nejake mozne nasledky. Ak na potrat nepojdes, tak zbytocne nieco robit, nakolko take dieta nemate problem prijat.

@kiki68 nesuhlasim s Tebou. My sme vedeli ze na potrat nepojdeme aj keby bol vazny problem potvrdeny z amniocentezy. A aj sa nam problem potvrdil.
A to bol obrovsky rozdiel ze sme mali x mesiacov sa pripravit na to, co pride, spracovat emocie, informacie, a prakticky sa pripravit na urcite veci, nez zazit to ako sok po porode a teraz tapat "co s tym" a ako sa cela rodina zariadime aj s detmi aj pracou atd. Poznam totiz aj take rodiny v blizkom okoli, a preto tvrdim, ze napriek tomu ak potrat a najma vo vyssom stadiu clovek nezvazuje - za mna osobne no go - i tak je tam detailna diagnostika prinosom, ako informacia.