Rizikové tehotenstvo a alchemilka

bublinka1s
28. sep 2014

Ahojte zienky, viem, ze je tu uz vela tem co sa tyka pitia alchemilkoveho cajiku pocas tehotenstva. Ale kedze skusenosti a nazori sa tak velmi odlisuju , chcela by som sa opytat vsetkych mamiciek co maju SVOJE skusenosti s pitim caju pocas rizikovejo tehotenstva, ci im pomohol aspon trosku. Je vela nazor co hovoria , ze moze sposobit stahy a nasledne potrat, ale potratil uz niekto koli alchemilke? Citala som vela skusenosti, ked mamicky donosili dietatko len vdaka alchemilke.
Chytam sa kazdej slamky, moje tehotenstvo je od zaciatku rizikove, najskor velky hematom v 7t, (vstrebal sa pomalinky asi po 2m) potom dalsi v 15t, teraz som v 17t a zacina mi hrozne tvrdnut brusko ;( samozrejme beriem magnezium, utrogestan a kyselinu listovu a som vdacna za kazdy den ale uz o jedno babatko som v 17t prisla a nechem aby sa to opakovalo znova. Bola by som rada, keby sa ozvali vsetky maminy co maju svoje a skutocne skusenosti, nie tie co len citali a pocujli. Moc dakujem za kazdu radu a nazor.

ukulela
28. sep 2014

na samotnom caji sa pise, ze nepit vtehotenstve, len po konzultacii s lekarom,alchemilka startuje maternicu. aj pred tehu pri snazeni sa ma pit len prve dva tyzdne cyklu a po ovulacii a moznom oplodneni uz nie ...neriskuj. ja som praveze citala, ze alchemilku uz len na konci tehu,aby sa maternica pripravila na porod - spolu s ostruzinou malinovou napr. ale pocas tehu nie.

radina
28. sep 2014

@bublinka1s ja som tiez vysoko rizikova, ale alchemilku by som urcite nepila. mne velmi pomaha magnerot 3x denne a samozrejme vysoko kludovy rezim s nohami hore.

simonkazga
28. sep 2014

ja som mala rizikové tehu. Hematóm v 7tt, potom 13tt čiastočné odlúčenie placenty, 30tt nábeh na predčasný pôrod... všetci lekári (môj gyndoš, lekár v nemocke a aj pôrodník) mi vyslovene zakázali piť alchemilku. Mala som prísny kľudový režim, maximálne dávky magnézia a keď bolo najhoršie tak guajacuran tabletky k tomu. Dotiahli sme do úspešného konca 38+4tt

bublinka1s
autor
28. sep 2014

@simonkazga Dakujem za prispevok , som rada, ze ste to dotiahli do krasneho konca ;) ja mam tiez kludovy rezim, od 7t lezim, vies chytam sa kazdej slamky a preto som chcela vediet skusenosti s touto bilinkou, zijem v zahranici tu to doktori nepoznaju takze sa s nimi nemozem o piti poradit.

ukulela
28. sep 2014

@bublinka1s ak pojdes na prirodzeny porod, tak par tyzdnov pred koncom - vtedy alchemilku alebo ostruzinu malinovu caj - to ti pomoze pripravit maternicu na porod.zeny si to pochvaluju, ale ozaj len 3-4 tyzdne pred terminom, ja tiez pijem teraz, termin mam za tyuden, tak potommozemhodit skusenosti do fora. drzim ti palce,nech sa vam dari.

simonkazga
28. sep 2014

@bublinka1s držíme vám silno palčeky!

madana
2. jan 2017

@bublinka1s nakoniec si pila tu alchemilku ci nie???

bublinka1s
autor
2. jan 2017

@madana nie nepila , pre ležala som celé tehu.

mata882
4. máj 2020

Dievčatá ahojte, ja mám dosť problémov od začiatku tehotenstva. Prvé dve som potratila ale vďaka akchimilke som sa dala celkom rýchlo dokopy . Teraz som znova tehotná a mám syndróm miznúceho dvojcata a do toho hematóm. Neustále buď spinim alebo krvacam. Chcem sa spýtať či máte niektorá skúsenosti s tým , že keď ste začali piť alchýmilku tak sa vám to zlepšilo. Úprimne už mám po krk tých liekov , ktoré mám taký pocit , že nezaberajú. Drobec je v pohode. Som v 17 ty. Ďakujem za každú radu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre