icon

Rozšírené mozgové komory v 19. týždni

alex2008
10. okt 2025

Ahojte ženy,
Chcela by som sa opýtať, či niektorej z vás pri sone bábätka zistili, že bábätko má mierne rozšírené mozgové komory, ak áno, či sa vám narodilo zdravé dieťa poprípade, či sa do pôrodu tie komory zmenšili, alebo naopak zväčšili. Budem vďačná za všetky odpovede. 🙏🏻

anonym_6cbb7c
10. okt 2025

na sone bolo vždy vraj všetko Ok ,rozšírené komory sa zistili až po pôrode .
diagn. ti radšej nenapíšem - hádam sa nechceš trápiť už od teraz.

dotka04
10. okt 2025
@anonym_6cbb7c

na sone bolo vždy vraj všetko Ok ,rozšírené komory sa zistili až po pôrode .
diagn. ti radšej nenapíšem - hádam sa nechceš trápiť už od teraz.

@anonym_6cbb7c samozrejme toto tvoje vyjadrenie autorke veľmi pomôže 🙂

anonym_4c72c7
10. okt 2025

Ahoj ja sama mám od narodenia rozšírené mozgové komory - rok 1998 a mojej mame povedali že budem niečo ako retard.. neviem si predstaviť jak sa musela cítiť 🤦🤦
Syn má po mne zväčšené mozgové komory a od narodenia je akurát hypotonicky a stvornozkovat začal v roku, chodiť v roku a pól, hospitalizácia na kramaroch kvôli magnetickej ale je to normálny zdravý chlapec preboha 🤦 vidím to na ňom.
Určite sa nestresuj kvôli zväčšeným komoram fakt. 🙏🙏 Stres ti najviac uškodí. Uvidíš že bábo bude zdravé. Ja som takisto zdravá, nemám z toho žiaden problém ani nie som retard ale normálny človek.

riskoh
10. okt 2025

Synovi ma sone v 20tt zistena 1rozsirena komora,myslim ,ze dg ventrikulomegalia,nasledne navsteva u dr.Cunderlika-potvrdenie dg., sledovanie kazde 2-3tyzdne, ansolvovanie magnet.rezon., velkost komory bola este do ukoncenia tehu v norme, narodil sa zdravy chlapec…

summer138
10. okt 2025

@alex2008 mne zistili, 9,92 lava 10mm prava, ale bolo to v 23tt. Boli sme na usg Dr. Grochal Martin aj v Sonoklinik prof. Dr. Dankovcik, nakoľko tam treba pozrieť celý mozog dôkladne, ci tam niesu ešte ďalšie vady. Poznám dieťa čo po narodeni malo skryte vady a zomrelo a mal úplne rovnako veľké komory ako môj syn. Poznám deti v fb skupine “detičky inak obdarené” ktoré majú DMO, autizmus. Ale potom je tu moje dieťa, ktorému nieje nič.

anonym_6cbb7c
10. okt 2025
@dotka04

@anonym_6cbb7c samozrejme toto tvoje vyjadrenie autorke veľmi pomôže 🙂

@dotka04 čo máš za problém.
len som opísala našu situáciu.
Zo zdr. dieťaťa po narodení je dieťa ZŤP.

2ivana5
11. okt 2025

Môjmu synovi zistili po pôrode ale hlavne mal vrodenú chybu čriev a museli ho okamžite operovať ako to zistili, následne prekonal sepsu v nemocnici, mierne zakrvácanie do mozgu z čoho sa mu vytvorili cysty, bol hypotonicky, začali sme rehabilitovať, cvičili sme vojtovku a je z neho úplne normálne, šikovné a zdravé dieťa