Silné kŕče v lýtku počas tehotenstva. Je to normálne?
Dobrý deň chcem sa spýtať či máte niektora skúsenosti som v 33tt tehotenstva a už asi 3x sa mi stalo že som dostala večer pri spánku silný kŕč do pravého lýtka ale taký že som si myslela že začnem vrieskat potom po pár sekundách to prešlo no potom som cítila v lytku asi 2 dni akoby svalovicu normálne a dnes som sa kúpala a všimla som si jednu menšiu zilku takú navretu a modrú akože nebolelo ma to ani nič a to mam na tom istom lytku..ale teraz napríklad keď ležím nemám tam nič nemám ani že by nejaké strašne opuchy nôh mam ich trošička opuchnuté ale to ani vidno nieje len to zistím tak že keď mam ponozky tak také dotlačené id ponožiek…sem tam cítim aj akoby také mierne tahavu bolesť v tom lytku tie kŕče nemám každý deň ale už sa mi to stalo 2,3x mam strach či by to nemohla byt tromboza ale čítala som aj iné diskusie kde mávajú toto ženy a že to je iba normalny kŕč v tehotenstve že nič vážne tak neviem zajtra našťastie idem k dr rak mu to samozrejme poviem
@kristy1923 ja som to mávala až do pôrodu , keď som užívala magnezium tak to bolo lepšie kúsok ale aj tak kŕče boli. Ja som užívala magnerot.
ja som to mala cele tehotenstvo, najma rano ked som sa prebudzala. Mg mi nepomahalo. Ked citis, ze ide krc, jemne zdvyhni palec na nohe smerom na koleno. Aktivujes tak protichodny sval a krc prestane.
Magnezko pytaj od lekara, tiez som to mala a po porode hrozne tiez. Take, ze ma dva dni lytka boleli
ja som brala bud magnerot, bisglycinat alebo magnosolv ale ten je na predpis

Nasad magnezium nejaké kvalitne