Skracujúci sa - mäkký krčok v 29. týždni
Ahojte, na predposlednej kontrole mi zistili skracujuci krcok, ktory sa zase na poslednej poradni uz neskratil ale vraj ho mam makky asi aj trochu otvoreny a dr. nebola s nalezom velmi spokojna, mam mat kludovy rezim, uzivat magne b6 a utrogestan cipky. Teraz mi konci 29 tt a som z toho na nervy, mam problem obsediet. Mali ste niektora podobny problem? Kedy ste rodili a ake boli vase skusenosti?
Ahoj a aku dĺžku si mala a aku máš teraz keď lekar hovorí že sa skracuje?
@juliavolna praveze dost dlhy podla mna, bol 43mm a skratil sa na 38mm ale skor mi bolo prizvukovane ze je makky a nasla som nieco v knizke o 1cm tak to je asi otvorenie krcka? Neviem no mam kontroly castejsie naplanovane teraz.. ale sama neviem ci mi tvrdne brucho alebo sa mala v nom tak vytlaca obcas ze sa mi zda tvrde. Nechcem sa zbytocne stresovat mne ked nieco povedia, potom sa stresujem z kazdej malickosti davam pozor na kazdy pohyb alebo bolest a to tiez nie je dobre
@ivka21 a ako casto ti tvrdlo, kolkokrat za den? A ako velmi si mala ten krcok skrateny? No ja uvidim ci nemocnica bude potrebna asi po dalsej kontrole kt. mam v 31 tyzdni
Klud a relax, mas mat kludovy rezim, tak ho radsej dodrzuj aj ked by si najradsej behala, upratovala, malovala. Vzdy je lepsie doma lezat, ako v nemocnici
Mne tvrdlo brucho, mala som bolesti a otvárala som sa v 30tt a vydržali sme do 38tt. Maly bol donosený a skoro 4 kilový ❤️ neboj, poslúchaj doktora a ver ♥️
No kľudne aj 5x za hodinu ale dosť bolestivo a bolelo ma aj podbrusko. Mala som skrátené na 32mm a po pobyte v nemocnici sa mi zlepšilo na 39 mm. Lenže o týždeň na to zas zlý nález tak zas nemocnica 😏ale už ťahám 36t + tak už len čakám kedy to pride
@ivka21 a aj si mavala uz okolo 30tt take zvlastne bolesti zospodu? Niekedy pichanie a niekedy akoby bolesti vnutri v oblasti krcka? Dnes sa mi take dostavili, lezim skoro cely den ale je to neprijemne. Dufam ze to prejde
Áno aj to pichanie zo spodu som mala

No mňa s takým nálezom poslali do nemocky v 32 t skrátený mäkký krcok otvorená na prst. Trosku sa mi to za stabilizovalo ale po 2 týždňoch zas nemocnica. Ale ja som tam bola aj koli tvrdnutiu bruska a bolestiam podbruska. Zatiaľ ešte držím som 36 t.