Skrátený krček maternice v druhom trimestri
Ahojte,
som v 20 tt a absolvovala som to veľké sono pri ktorom som poprosila gyn ci mi pozrie aj krcok keďže mi tvrdne brucho. Nameral mi krcok 2.7 cm, povedal ze je zavrety. Na tvrdnutie mi dal magnezium a povedal ze sa mam viac setrit ale ze to nič nieje ze u druhorodiciek je to v poriadku.
A teraz neviem mam male dieta treba okolo neho robiť predsa aj von potrebuje ísť a tak. Zo začiatku mi malé tlacilo veľmi nízko do toho 15 týždňa a keď mi ho meral v 14 týždni tak bol 3.7 cm tak ma to kus stresuje. Nerobím nič namáhavé, akurát navarim kus poriadim a krátke prechádzky. Nemali ste to niektorá podobne? Skracoval sa vám krcok ďalej? Kedy ste rodili? Vďaka 🙂
Tie merania ani nie su presne.. bola si tesne predtym na malu potrebu? Aj to vie riadne skreslit vysledok..a zaroven nie je dokazane zeby mal pohyb vplyv na skracovanie krcka.. akurat netreba nic tazke zdvihat
@lula1209 No progesteron by mal dat pri tomto naleze. Ako ja by som isla na ambulanciu do nemocky a nech este raz zmeraju krcok a podla toho sa zariadila. Vies, Lebo ked sa to skrati uz pod 2,4, tak tam uz je to otazka stastia, ci prelezies do nejakeho dobreho tyzdna. Moze to drzat, ale nemusi. Hlavne pri druhom to uz tak super nedrzi.
Ja som po konizacii, mala som 3.3 cm v druhom trimestri 2.5 a nič neriešil, vydržala som do konca ani som sa nešetrila, do práce som tiež chodila.
Ja som mala taky nalez v 28 tyzdni a veru som uz iba lezala...brala 3x denne 2 tabletky magnezia, vydrzala som do 38 tyzdna
@lula1209 okolo 20tt sa maternica začína vyťahovať vyššie a toto vytiahnutie berie so sebou aj kúsok dĺžky krčka, preto sa zrazu javí ako skrátený a o pár týždňov je zas dlhší. Samozrejme, za predpokladu, že nemáš skracovanie kvôli infekcii.
@lula1209 ahoj, kazdopadne je to skoro, ale da sa vsetkemu zabranit... Treba brat utrogestan a dodrziavat kludovy rezim... popripade existuje serklaz - podsitie krcka maternice ale to treba vykonat cim skor...ked sa krcok otvori uz bude neskoro... ja som tak prisla o babatko v 24 tt 😭

@lula1209 2,7 neni dobre na 20tt, mas progesteron? S tymto nalezom do 25tt viac menej lezis, to neni sranda, dieta nemas este schopne prezitia. A nie, nemas mat takto za mesiac skrateny krcok.