Skrátený kŕčok v 33. týždni
Ahojte. Som 32+5. Otvorena zvnutra aj zvonka na prst. Krcok skrateny na 1,5. Plod nalieha. Viem ze takychto tem tu je dost ale nie aktualnych. Ako dlho ste vydrzali s takymto nalezom? Dr mi vravi ze to je na dany tyzden velmi zle. Ake su vase skusenosti? Dakujem
@majkaska Tak ja som bola v takom stave uz v 21. tyzdni. Stravila som nejaky cas v nemocke, nakoniec ma zasili, az do porodu som musela lezat (a teda lezala som cele dni, vstala som len do sprchy alebo na wecko) maleho som donosila do 39 tyzdna. Drzim palce, treba klud, nohy hore, davky magnezia a hlavne ver, ze to dobre dopadne. Nesmies to podcenovat, ale zasa ani zbytocny stres ti nepomoze. Drzim palce.
Dakujem baby za povzbudive slova. Fakt len lezim, wc, sprcha, jedlo. Vsetko mam na izbe, takze pohyb minimalizovany..
@majkaska ja som 29t. Skrateny krcok a mam k tomu doma turbo aktivne dieta. Snazim sa lezat co najviac , ako sa da. Gravitacia je niekedy svina. Silno drzim palce. Ako prvorodicka je to aj narocne na psychiku. Vytuzene babo, radost, no zaroven obava. Lekari strasia, aby zvysili pozornost matky, aby si naozaj davala pozor. Nazvem to opatrenie. Vydrzis do normalneho terminu, urcite. Hackuj, citaj, sleduj film ... cokolvek co odputa pozornost od sledovania sa. Ulavi sa ti. Mne lekar nakazal vela magnezia.
Drzim palce!
@carmen238 šije sa cca do 26-28tt podľa stavu pacientky prípadne sa dáva pesar. Je vsak veľa štúdií že to nieje až taká výhra a spôsobuje to ešte vacsiu potratovost. Veľa českých odborníkov je vyslovene proti sitiu lebo s tým majú zlú skúsenosť, je tam ešte vacsia šanca na infekcie a naliehanie na krcok. Čo diskusia to iný názor. Ja som od 26tt na 2cm a prvý týždeň som sa išla zblázniť od strachu a toho čo mi dr. Povedala. Ale mala som to pri prvom tehu a tam po poctivom mesačnom lezani sa to ustálilo a pôrod bol indukovaný, mg som ale brala dlho možno až 36tt cize som urobila chybu ale ako prvorodička mi to nikto nepovedal. Môj cieľ bol vydržať doma čo najdlhšie v kľude a som vďačná za každé nové ráno vo svojej posteli. O 2dni si splním "sen" o 30tt a potom si vysnívam ďalší cieľ. 😎 u mňa sa to zastabilizovalo vco som dúfala.
@hviezda21 ty si mi teraz dala 🙂 už pri prvom tehotenstve ma môj gynekológ poslal šiť, ale primár v nemocnici odmietol a všetko bolo bez problémov, nie som nadšená z toho šitia lebo viem, že sú rôzne názory. Aj teraz čakám za výsledkami či netreba preliečiť nejaký zápal a 1.12. mám ísť na šitie, ale stále čakám že sa niečo zmení a nebudem musieť
@carmen238 joooj co som ti dala, neries.to som ti v dobrom napisala lebo si sa casto pytala.ja som ten prvy tyzden revala a googlila 12h denne info o krcku a preziti plodu v 26tt cize len preto som ti napisala. Zavolaj si niekoho na pomoc kym sa dostanes do 30-33tt aby si len cikala a jedla ;) neporiadok vianoce ani nic ine neries.ine ako donosenie dietata nieje podstatne.Ja mam doma 2 chlapcov a muza na tyzdnovky, ked sa da otec ich vozi do a zo skolky alebo su doma bo virozy. Cez vikend s muzom navarime a cez tt sme na mrazenych zasobach alebo cestovinach. Hranie s detmi som zuzila na citanie rozpravok a kartove hry a kazdy den im pripominam ze babatko musi vydrzat v brusku a mamka musi vela lezat lebo ked pojdem do nemocky bude horsie.Robim to s laskou a velmi empaticky, brusko je ich kamos a velmi sa tesime na babatko. No a jasne ze mg mega davky.Druho a viac rodicky su este rizikovejsie lebo krcok ma uz inu konzistenciu ako pred porodom, no kludovy rezim+mg zabral mozno u 95%. Inak dava sa este utrogestan zo spodu na vyzivu maternice a osobne sa nebojim babatka po nejakom 33tt kedy by uz mali byt dozrete pluca. Ale niesom porodnik ani neonatolog to je len.moj nazor a pocit vnutorny. Uvidis ci tam nieje nejaky infekt a dovtedy pokoj.Dr. vedia co robit a ked si niesi ista poradis sa aj napr.v nemocke. Inak mna tiez dr. strasila serklazou ci nemockou ak by sa to zhorsovalo.
@carmen238 beriem klasicke mgb6 3x2 alebo 4x2 pripadne teraz mi muz kupil mgforte cize beriem len 1tb.3x. Akonahle citim tlak ci napatie v bruchu vezmem mg a liham. Vezmi si dithiaden a spi. Mne sa vsetko zacalo diat pre malo spanku+sluzobka+nejake rodinne problemy. Vsetko som vyhodila z hlavy akonahle dr.vyslovila dg a zaujima ma odvtedy len donosenie dietata. spanok mi doteraz robi najlepsie. Dufam ze dnesna noc bude lepsia bo posledne 2 boli zrejme kvoli mesiacu des. Cim bude brusko vacsie zrejme sa bude horsie spat preto spi co sa da.

@majkaska presne to co ty. Ale to asi nie je tvrdnutie, vsak?