icon

Skúsenosti mamičiek so šikmou polohou plodu počas tehotenstva

lenka1801
12. máj 2025

Ahojte mamičky, naša maličká je v šikmej polohe už asi od 24tt, teraz som 32tt. Hlavičku má vľavo dole a zadoček vpravo hore, placenta vpredu, dole. Prosím vás, ktoré ste to tak mali, dorotovalo sa vám bábätko do pôrodu? Dr povedala, že zrejme jej zavadzia placenta. Poprosím o vlastné skúsenosti, nie štatistiky z netu, že sa bábätko ešte má čas dotočiť, to viem samozrejme 🙂 ďakujeeeem🌸

vierka82
12. máj 2025

Ostal tak.a bol cisarsky

maryetta
12. máj 2025

Ja som mala zrejme prveho tak. Skoncilo to sekciou. Cakalo sa ze do porodu sa spravne "ulozi". Resp ked odtrcie voda ze dobre "zrotuje" do porodnych ciest. Zial nie. Zasekol sa.
Druha isla tiez takto. Ale dobre som sa otvorila a tak vdaka "prostriedkom"-myslim ze zvon alebo nieco take. Si ju dr "chytil" a spravne natocil aby vysla von. Aj sa podarilo.
Dalsie dva porody uz isli deti pekne ako bolo treba bez zasahov.
Ono este mas cas. Teda babo. A moze byt ze do vtedy sa este zrotuje.

lenka1801
autor
12. máj 2025
@maryetta

Ja som mala zrejme prveho tak. Skoncilo to sekciou. Cakalo sa ze do porodu sa spravne "ulozi". Resp ked odtrcie voda ze dobre "zrotuje" do porodnych ciest. Zial nie. Zasekol sa.
Druha isla tiez takto. Ale dobre som sa otvorila a tak vdaka "prostriedkom"-myslim ze zvon alebo nieco take. Si ju dr "chytil" a spravne natocil aby vysla von. Aj sa podarilo.
Dalsie dva porody uz isli deti pekne ako bolo treba bez zasahov.
Ono este mas cas. Teda babo. A moze byt ze do vtedy sa este zrotuje.

@vierka82 ďakujem, čakali ste do začiatku pôrodu alebo ste mali plánovanú sekciu?

@maryetta ďakujem, takže sa čakalo do začiatku pôrodu, či sa bábätko dorotuje? Ja som prvých dvoch rodila prirodzene, boli otočení dole hlávkou.

kikusenka1
12. máj 2025

Väčšinou ešte pri kontrakciach sa vie dorotovat ale nespoliehala by som sa na to. Ja som mala pph2 a bol veľký ťažký a ešte aj opačne...😀

maryetta
12. máj 2025
@lenka1801

@vierka82 ďakujem, čakali ste do začiatku pôrodu alebo ste mali plánovanú sekciu?

@maryetta ďakujem, takže sa čakalo do začiatku pôrodu, či sa bábätko dorotuje? Ja som prvých dvoch rodila prirodzene, boli otočení dole hlávkou.

@lenka1801 ano cakalo. Pravdu povediac ani nepovedali ze je nejako "inac". A to ked mi odtiekla doma voda. Isla som do nemocnice robili utz a nic nepovedali. Len uz bol naznak kedze ma velmi bolela maternica. A teda on ako sa zasekol tak plece mal o panvu. A tym drazdil aj maternicu. Ale na to prisli az ked ma otvorili pri sekcii. 🙈

lenka1801
autor
12. máj 2025
@maryetta

@lenka1801 ano cakalo. Pravdu povediac ani nepovedali ze je nejako "inac". A to ked mi odtiekla doma voda. Isla som do nemocnice robili utz a nic nepovedali. Len uz bol naznak kedze ma velmi bolela maternica. A teda on ako sa zasekol tak plece mal o panvu. A tym drazdil aj maternicu. Ale na to prisli az ked ma otvorili pri sekcii. 🙈

@kikusenka1 ja by som nerada riskovala pri pôrode, že či dorotuje alebo nie 🫣 a rodila si sekciou?
@maryetta No nie som úplne stotožnená s tým, že ak sa nedotočí, či chcem čakať na prirodzený pôrod a skúšať či sa dorotuje, z toho mám celkom hrôzu 😕

vierka82
12. máj 2025
@lenka1801

@lenka1801 čakalo sa do začiatku porodu

kiki68
13. máj 2025

Este to ma cas a uvidis pri porode priamo, keby bolo uplne zle natocene okolo 38tt, tak spravia sekciu. Mne da zase zle dieta zrotovalo priamo pri porode. Mala panva a zial placenta iba 1cm nechala ma branku. Ale porodila som bez vacsich problemov. Akurat poloha bola smerom hore sa pozeral a ruka isla popri hlave. Skody na mne ziadne prakticky.

kiki68
13. máj 2025

Inak na prijme pri porode ( alebo pred vyvolavanim) si pozru cez usg polohu plodu. Cize vobec by som sa toho nebala

lenka1801
autor
13. máj 2025
@kiki68

Inak na prijme pri porode ( alebo pred vyvolavanim) si pozru cez usg polohu plodu. Cize vobec by som sa toho nebala

@kiki68 ďakujem 🙂 áno viem, že sa robí ešte pred pôrodom usg. Myslela som to tak, že by chceli aj napriek šikmej polohe skúsiť prirodzený pôrod, toho by som sa asi bála. Veď práve ja mám tiež blízko placentu, tak si myslíme, že sa jej nedá dorotovať kvôli tomu. Tak uvidíme ako nakoniec bude 🙂 ale ďakujem aj za tvoj príbeh 🙂

kiki68
13. máj 2025
@lenka1801

@kiki68 ďakujem 🙂 áno viem, že sa robí ešte pred pôrodom usg. Myslela som to tak, že by chceli aj napriek šikmej polohe skúsiť prirodzený pôrod, toho by som sa asi bála. Veď práve ja mám tiež blízko placentu, tak si myslíme, že sa jej nedá dorotovať kvôli tomu. Tak uvidíme ako nakoniec bude 🙂 ale ďakujem aj za tvoj príbeh 🙂

@lenka1801 uvidis, mozno to pojde velmi dobre, mozno nie, skusit to mozes a povedat rovno, ze tomu date sancu a to je cele. Drzim palce