Skúsenosti s druhým tehotenstvom po predčasnom pôrode
Dobrý večer ,chcela by som sa opýtať žien ktorym sa dieťa narodilo predčasne .ja som konkrétne prvé dieťa porodila v 29 TT , prave pred tým tehotenstvom(synom) som potratila v 6 TT.. a teraz čakáme druhé bábo preto ma zaujíma či pri ďalšom tehotenstve ste podstúpili nejaké špeciálne vyšetrenia,či ste patrili do rizikovej poradne atď alebo ak všetko prebiehalo zatiaľ v poriadku nijak viac to lekár neriešil a bral vás ako bežné pacientky? Som trošku c strese z toho či robíme všetko my /gynekológ preto aby toto tehotenstvo dopadlo v poriadku a úspešne do konca sme to potiahli.....ďakujem za odpoveď
Závisí od toho z akého dôvodu bol prvý predčasný pôrod. Ja som tiež prvé rodila predčasne, dôvodom bol ale “len” skracujúci krcok, nevedeli to nijako zastaviť. druhé som donosila normálne do termínu 🙂
@pukanec123 u mňa odtiekla , plodova voda vraj z infekcie 😔resp.sa tá zistila pri /po pôrode..takže neije pravidlom ak jedno skončilo predčasne musí aj ďalšie tehotenstvo.... pri druhom sa už skracujúci kŕčok neopakoval resp. Urobili nejaké ďalšie kroky skôr?
Vieš čo neurobil gynekológ žiadne kroky, nemala som ani častejšie poradne. Na každej poradni skontroloval krčok a videl ze sa neskracuje tak to bolo ok. Tiež som mala obavy ze sa to zopakuje, ale vôbec 🙏🏻

To závisí od dôvodu predčasného. U mňa hematolog a lieky. Ináč nič špeciálne.