Skúsenosti s infúziami v 38. týždni tehotenstva
Ahojte maminy,
som v 38. týždni tehotenstva, ale dnes na poradni mi doktor povedal, že podľa ich meraní to vychádza na 37. týždeň.
Malinká má menšiu váhu a odporučili mi od pondelka ostať v nemocnici na infúzie až do pôrodu . Mám však dosť panický strach z nemocníc a necítim sa tam dobre , takže som z toho celého riadne nervózna.
Môj dnešný nález:
• otvorená na 2,5 cm,
• krčok mäkký a skrátený,
• hlavička bábätka už nižšie pri vchode,
• bábätko je menšie, odhadovo nižšia váha.
Chcela by som sa vás spýtať:
• Mali ste podobný nález ešte pred začiatkom pôrodu?
• Ako dlho vám trvalo, kým sa pôrod rozbehol z otvorenia 2–3 cm?
• Zažili ste infúzie v tomto období – pomohli vám a zvládli ste to v pohode?
• A stalo sa vám, že doktor posunul týždeň tehotenstva smerom dozadu?
Budem veľmi vďačná za vaše skúsenosti, lebo sa fakt bojím a potrebujem sa trochu upokojiť ❤️
@sara8h v tejto fáze sa už týždne neposúvajú, to len v prvom trimestri (že ti napríklad v 9. týždni povedia, že je o týždeň menšie, tak to znamená, že ovulácia bola pravdepodobne neskôr a aj termín pôrodu sa o týždeň posunie). V tejto fáze to znamená len, že neporodíš 4-kilové dietko, ale napríklad “len” 3-kilové. Tie merania ale ani nie sú tak presné, tak to ešte môže byť celé inak.
Dôležitý je aj trend, ak už je menšia dlhšie, je to ok, ale ak náhla začne v raste zaostávať, môže to značiť problém.
No a ja som bola otvorená na 2 cm na poradni v 40. tt - tl bol utorok. A porodila som potom v nedeľu (deň po termíne). No predtým mi krčok dlhšie nekontrolovali, takže neviem presne, ako dlho som bola na 2 cm.
Tak ide o teba alebo o dieta?
Uz to nebude len o tebe.
k váhe malinkej .
tiež mi povedal gyn že bábo bude malinké a ledva som ho vytlačila . 3660 g.
@anonym_eec617 to ste ma ukludnila 🥹❤️
@sara8h v tejto fáze sa už týždne neposúvajú, to len v prvom trimestri (že ti napríklad v 9. týždni povedia, že je o týždeň menšie, tak to znamená, že ovulácia bola pravdepodobne neskôr a aj termín pôrodu sa o týždeň posunie). V tejto fáze to znamená len, že neporodíš 4-kilové dietko, ale napríklad “len” 3-kilové. Tie merania ale ani nie sú tak presné, tak to ešte môže byť celé inak.
Dôležitý je aj trend, ak už je menšia dlhšie, je to ok, ale ak náhla začne v raste zaostávať, môže to značiť problém.
No a ja som bola otvorená na 2 cm na poradni v 40. tt - tl bol utorok. A porodila som potom v nedeľu (deň po termíne). No predtým mi krčok dlhšie nekontrolovali, takže neviem presne, ako dlho som bola na 2 cm.
@dixitka Keď sa smiem ešte opýtať keď ste už boli otvorená na 2 centimetre ako dlho ste sa potom otvárali od tých 2 cm lebo mne môj doktor tvrdí že mám prísť skôr do nemocnice a lebo že už som otvorená na 2,5 cm a že sa môžem otvoriť naraz
@anonym_eec617 to ste ma ukludnila 🥹❤️
@sara8h ak lekar odporucal hospitalizaciu, tak nespekuluj. Nejde o tvoje pohodlie ale o zdravie vas oboch. Zacni si zvykat, ze kvoli dietatu budes musiet vytrpiet aj nepohodlie. Este dlhe roky, sa budes prisposobovat, ked to bude v zaujme dietata
@dixitka Keď sa smiem ešte opýtať keď ste už boli otvorená na 2 centimetre ako dlho ste sa potom otvárali od tých 2 cm lebo mne môj doktor tvrdí že mám prísť skôr do nemocnice a lebo že už som otvorená na 2,5 cm a že sa môžem otvoriť naraz
@sara8h mne ráno o 6 začala odtekať voda a hneď som aj cítila pravidelné kontrakcie, tak sme valili do pôrodnice a po príchode som bola na 4 cm. No a cca po hodine som už bola na 9 cm. Takže išlo to u mňa fakt rýchlo, ale u teba to tak byť nemusí. Porodila som “až” napoludnie, lebo synovi sa nechcelo zísť nižšie, no pôrodné cesty boli nachystané už o dosť skôr :D
@sara8h keby som otvorena na 2,5 tak o hospitalizacii absolutne nevaham!
Radsej byt v nemocke, nasa sa narodila s 3,5kg v 38tt a supovala na neonatologiu, lebo sa zle adaptovala a haprovalo srdiecko. Oni vedia preco to robia. Radsej byt tyzden u nich takto, ako dva tyzdne tam behat okolo inkubatora s tym, ze dieta rozpichane ako fetka. Nasej stale brali z paty skrz srdiecko vzorky krvi a bola este mesiac v hroznom stave, detsky jej ani nechytal nozky nejak, ze nech sa to pekne dolieci.
je lepšie byt v nemocnici pod kontrolou ,tie infuzie maju vyznam, len dufam že ti kanylu pichnu dobre ak nie chod na operačku nech ti oni pichnu aby si tu infuzku vybrala celu
budeš na pasoch každy den,
za mna chod , naber si knih, je tam tv, ubehne ti to raz
neodporučal by ti to len tak ,, ak ked ti povedal že sa otvoriš tak , je lepšie sa prešuchotat len chodbou ako ist nejak do nemocnice cestou trpnut

k váhe malinkej .
tiež mi povedal gyn že bábo bude malinké a ledva som ho vytlačila . 3660 g.