icon

Skúsenosti s Lexaurinom počas tehotenstva

bubinka96
27. jan 2025

Ahojte maminky keby sa mám rozpísať bol by to veľmi dlhy text ale v skratke mám 3 ročného syna som rozvedená mám priateľa s ktorým som pól roka a som tehotná na interupciu nemôžem ísť trpim obrovským strachom úzkosťami depresiami som v 11 týždni cca niesom na to jednoducho pripravená a nemám v sebe ešte dorieseneho ex je toho dosť čo musím zvládať otázka znie máte skúsenosti s lexaurinom v tehotenstve? Nejedla by som tie lieky keby som nebola na pokraji zrútenia skúšala som aj iné lieky od psychiatra ale urobili mi ešte horšie momentálne jem voľno predajné ale nepomáhajú. Chcem počuť ženy a ich skúsenosti reálne s lexaurinom počas tehu a či sa im narodilo dieťa v poriadku

ada_alica
27. jan 2025

@bubinka96 určite sa obrátiť s touto otázkou na lekára, viem,že mi psychiatricka mi dovolila pri konci ale nepamätám si už dávku, inak som užívala antidepresíva, keby som bola v tej situácii dnes tak by som tú situáciu riešila hlavne terapiou a rozhovormi s ľuďmi ktorým dôverujem ušetrila by som si veľmi veľa strachu, ktorý bol vlastne zbytočný ale to viem až dnes.... želám veľa šťastia

bubinka96
autor
27. jan 2025

@ada_alica samozrejme riešila som to ako s prvým mojim psychiatrom povedal mi že žiadne lieky niesu dobre jesť v tehotenstve a že akékoľvek si dam je to na mojom triku gynekologička mi povedala že sa mám spýtať môjho psychiatra na terapie chodím každý druhý mesiac pomôžu mi na 2 dni a potom som znova na začiatku ja proste nevladzem už

bubinka96
autor
27. jan 2025

@bubinka96 každý druhý týždeň opravujem sa

kiki68
27. jan 2025

Viem, ze su lieky pre tehotne a treba zatlacit na psychiatra. Ked tak uzivaj minimum tej davky.

bubinka96
autor
27. jan 2025

@kiki68 máš skúsenosti s lexaurinom počas tehu ?

domkakvet
27. jan 2025

@bubinka96 nechces radsej riesit problemy, ktore ti tento stav sposoboju?

stanzi
27. jan 2025

@bubinka96
1. Jednoznacne konzultuj s psychiatrom, ak ti psychiater povie, ze ziadne lieky nie su vhodne a je to len na tvoje triko, nie je to dobry psychiater 🤷‍♀️ a treba ho vymenit
2. Bromazepam (Lexaurin) sa neodporuca v tehotenstve vobec, ked uz, tak Diazepam, ale aj ten len v 2. trimestri. Lekar ti mal navrhnut antidepresiva, tie sa mozu uzivat aj pocas tehotenstva, ak je to nutne.

lentilka23
27. jan 2025

Prosim ta nedepkuj sa kvoli chlapom, deti su dolezite! Chlapov mozes mat aj troch a skazdym jedno dieta, to len aby si nemyslela na toho predtym, vsak s tebou neni tak sa sustred na to co je teraz! Mas noveho, cakas DIETA!!!! to je posvatne! A hlavne aby bolo zdrave! Lexaurin je nebezpeci liek v tehotensve. A vobec v kombinacii z alkoholom je to nebezpecnejsie nez si mozes predstavit. Kedysy si kamoska dala lexaurin s wisky a isla skakat z mosta do Dunaja…. Preboha porad sa s obornikom !

bubinka96
autor
27. jan 2025

@domkakvet však riesim návštevami u psychiatra a terapiami ako tento chlap je naozaj úžasný teraz ide stavať dom a postarať sa o rodinu prvého syna prijal ako za svojho naozaj každá snívame mať takého ale chcela som to pomaly všetko pretože mám naozaj za sebou ťažký rozvod a rozchod niesom stym ešte vysporiadaná dokonca haluz že som stopla stretávanie sa na začiatku decembra stym že naozaj nemôžem mať vzťah keď mám naozaj bordel v hlave že je to voči nemu nekorektné no na Silvestra som zistila že som tehu pozrite sa ja viem že dieťa je prvoradé a práve preto sa pýtam na skúsenosti s lexaurinom ja som ho brala ale vysadila som ale stavy mám také že mne stojí robota staranie sa o dieťa o seba o domácnosť to nieje len o ex ale ja podnikám nevinde ani materská teraz mi skončil rodicak a Salon mi skrachuje ak nenájdem zamestnanca a ja som v háji prvé som zvládla pretože som sa finančne zabezpečila makala som pred tým ale teraz posledné 3 roky to bolo iné keďže mám dieťa ďalšia vec on ide stáčať dom terajší a mňa pri predstave že mám s niekým iným žiť ma striaslo lebo mám strach snažím sa to vyriešiť bez liekov ale ja sa viac trápim každý deň hnackujem zvraciam plačem že ja to dieťa nechcem občas mám dni keď si poviem iné ženy by dali všetko preto nemôžem byt taká. Ono to je situácia hormóny všetko v kope a preto ženy potrebujem inú alternatívu lebo musím žiť pre syna snažiť sa budovať vzťah pripraviť sa na druhé dieťa ale takto to nezvladam 🥺

bubinka96
autor
27. jan 2025

@stanzi mne aj predpísal lieky ktoré sa môžu počas tehu aj to zo slovami je to na vaše triko on nieje ani proti ani za skúšala som ich jesť týždeň ja som myslela že sa zabijem také stavy hnusne som mala vysadila som to fakt sa to nedalo

domkakvet
27. jan 2025

@bubinka96 co sa tyka takychto liekov je to ozaj nebezpecne a predpisat ti ich mozno nechcel, lebo videl, ze si schopna to zvladnut sama, tes sa z toho, ze cakas druhe dieta s dobrym muzom, mozno bolo na novy vztah este skoro a preto je to tazsie, ale novy vztah uz prisiel uz ho mas, tak skus mysliet pozitivnejsie, co sa tyka salonu, hladat zamestnanca, ak nenajdes, tak po materskej budes riesit pracu, toto je najmenej podstatna zalezitost v porovnani s tvojim zdravym.

momo00
27. jan 2025

No lexaurin je návykový, tak radšej by som išla do iných ad. Ak ti tie nerobili dobre, tak by som išla k psychiatrovi čo najskôr. A aj pri zmene liekov si mohla mať tie hrozné stavy kôli závislosti na lexaurine.

3009
27. jan 2025

To máš určite stavy z Lexaurinu a nie z AD. Lexaurin vie byť návykový aj po 1,5 mesiaci pri pravidelnom užívaní. Pri vysádzaní sú potom strašné absťáky. Musíš ho vysádzať za pomoci psychiatra, nie sama od seba.

bubinka96
autor
27. jan 2025

@3009 lexaurin som užívala pól roka a vysadila som ho už v septembri jedine čo mi bolo po ňom že som nevedela spávať od vtedy nič a jedla 1,5 počula som že je navíkovy a vysádzala som ho pod dozorom čiže čo píšeš nieje tak

momo00
27. jan 2025

@bubinka96 tak zájdi čím skôr k doktorovi a pýtaj si iné AD.

bubinka96
autor
27. jan 2025

@bubinka96 ja tieto stavy mám z celej tejto situácii opakujem snažila som sa ju riešiť s odborníkmi a teraz sa pýtam na vaše skúsenosti hlavne tie čo brali tento liek počas tehotenstva

momo00
27. jan 2025

Tak asi nikto by ho počas tehotenstva nemal brať, pokiaľ ti to neodobrí lekár. Veď dieťa by sa z najväčšou pravdepodobnosťou mohlo narodiť závislé. To ako u narkomanov.

momo00
27. jan 2025

A AD by ti pomohli prekonať tie tvoje stavy večného premýšľania... Aby si mohla normálne fungovať. A aj keď priateľ ide stavať dom, tak nie hneď sa tam ideš sťahovať. Hlavne sa zameraj na tú zamestnaňkyňu a na svoje malé dieťa. Všetko ostatné môžeš riešiť neskôr.