icon

Skúsenosti s nízkymi hladinami pri tehotenskej cukrovke

magduska77
15. aug 2025

Ahojte. Mate prosim skusenosti s nizkymi hodnotami pri tehotenskej cukrovke? Moja diabetologicka mi uz dva dni neberie tel. a niesom si ista, ci mam dobre hodnoty, zdaju sa mi nizke. U gynekologa mi vysla hodnota 10,8 po vypiti sirupu tak ma hned poslal na diabetologiu. Doktorka nariadila dietu a dala mi glukomer, ze si mam merat 3x denne- 2 hodiny po hlavnom jedle. Skusala som merat aj na lacno a hodnota bola 3,2 a dalsi den 3,3
2 hodiny po ranajkach mavam 3,5 - 4,1
2 hodiny po obede 3,2 - 4
2 hodiny po veceri 3,7 - 5,6
Ale tie hodnoty od 3,2 po 3,5 sa mi opakuju castejsie.
Doktorka mi povedala, ze hodnota nesmie presiahnut 2 hodiny po jedle nad 6,7 ale tu spodnu hranicu mi nepovedala. A bojim sa, ze mam tie hodnoty zasa nejake moc nizke. Mate s tym prosim skusenosti? Dakujem.

babushkaem
15. aug 2025

ja som to tak mala a potom som zistila, ze add 1 zle mi meral glukomer, add 2, potili sa mi ruky. nepotia sa ti ruky, ked si pichnes?

magduska77
autor
15. aug 2025
@babushkaem

ja som to tak mala a potom som zistila, ze add 1 zle mi meral glukomer, add 2, potili sa mi ruky. nepotia sa ti ruky, ked si pichnes?

@babushkaem Vzdy si ruky pred tym umyvam a poriadne vysusim. A ked som bola u diabetologicky na lacno, tak mi vysiel 3,8 a doma mavam 3,2 - 3,3 tak si nemyslim, ze by mi meral zle. Kazdopadne, mozem si skusit kupit iny a porovnat to.

babushkaem
15. aug 2025
@magduska77

@babushkaem Vzdy si ruky pred tym umyvam a poriadne vysusim. A ked som bola u diabetologicky na lacno, tak mi vysiel 3,8 a doma mavam 3,2 - 3,3 tak si nemyslim, ze by mi meral zle. Kazdopadne, mozem si skusit kupit iny a porovnat to.

@magduska77 a tie ruky, pisala si ze osusis, ale potia sa ci nie?

selena_luna
15. aug 2025

Hypoglykemia, obycajne to je pod 3.5, 3.3. U zdravych je to aj pod 2.8, ale u diabetikov je hypo aj pod 3.9. Teda vidis, ta hranica kedy ide o hypoglykemiu je pohybliva podla tvojho stavu a mal by to teda vyhodnocovat dr. Kazdopadne nos so sebou hroznovy cukor, alebo sladky dzus, alebo nieco take a ked sa nebudes citit dobre - triaska, potenie, zmatenost, nevolnost, daj si trochu cukru.
Hypoglykemia je nebezpecny stav, cukor ti moze klesnut az do bezvedomia. Urcite to ries s dr.
Glukomer ma vzdy pri merani odchylku, rata sa s tym, najviac to moze byt 0.8 hore dolu.

anavixy
15. aug 2025

Hypoglykemia je vtedy, ked je hodnota glykemie pod 3,3 a su pritomne priznaky hypoglykemie. Pokial sa mas dobre, su taketo hodnoty glykemie v poriadku. Pre dieta su taketo hodnoty fyziologicke. Netrap sa…

magduska77
autor
15. aug 2025
@babushkaem

@magduska77 a tie ruky, pisala si ze osusis, ale potia sa ci nie?

@babushkaem Nie nepotia sa.

magduska77
autor
15. aug 2025
@anavixy

Hypoglykemia je vtedy, ked je hodnota glykemie pod 3,3 a su pritomne priznaky hypoglykemie. Pokial sa mas dobre, su taketo hodnoty glykemie v poriadku. Pre dieta su taketo hodnoty fyziologicke. Netrap sa…

@anavixy Dakujem ❤️

kiki68
15. aug 2025

Pod 3,5 neni dobre, ja mam problem s hypoglykemiou od dietata, ja neviem ako Ty, ale ja hlavne citim, ze som taka zrazu divna. Neni mi dobre, je to akoby hlad, ska’s naraz a potom je to uz otazka minut, sekund, aby som nesla do zachvatu. Cize ja by som co najskor kontaktovala lekara ( hlavne keby mas taketo priznaky)

magduska77
autor
15. aug 2025
@kiki68

Pod 3,5 neni dobre, ja mam problem s hypoglykemiou od dietata, ja neviem ako Ty, ale ja hlavne citim, ze som taka zrazu divna. Neni mi dobre, je to akoby hlad, ska’s naraz a potom je to uz otazka minut, sekund, aby som nesla do zachvatu. Cize ja by som co najskor kontaktovala lekara ( hlavne keby mas taketo priznaky)

@kiki68 Ja neviem, vsade pisu potenie, ale tak su teraz hrozne horucavy, tak jasne, ze sa aj spotim, aj v noci, hlad mavam ked sa rano zobudim, to mavam na lacno 3,2 az 3,3 to sa idem hned najest. Ale inak nejake priznaky nemavam. Niekedy ma prepadne taka uzkost, ale tak to uz podla mna robi psychika. Lebo ozaj uz mam toho dost. O prve babatko sme prisli, a teraz v tomto tehotenstve stale chodim po dr, aj v nemocnici som lezala; tak sa proste strachujem a teraz do toho toto a uz ani neviem co mam jest.

kiki68
15. aug 2025
@magduska77

@kiki68 Ja neviem, vsade pisu potenie, ale tak su teraz hrozne horucavy, tak jasne, ze sa aj spotim, aj v noci, hlad mavam ked sa rano zobudim, to mavam na lacno 3,2 az 3,3 to sa idem hned najest. Ale inak nejake priznaky nemavam. Niekedy ma prepadne taka uzkost, ale tak to uz podla mna robi psychika. Lebo ozaj uz mam toho dost. O prve babatko sme prisli, a teraz v tomto tehotenstve stale chodim po dr, aj v nemocnici som lezala; tak sa proste strachujem a teraz do toho toto a uz ani neviem co mam jest.

@magduska77 to myslia studeny pot, nie ze sa potis v teple

magduska77
autor
15. aug 2025
@kiki68

@magduska77 to myslia studeny pot, nie ze sa potis v teple

@kiki68 V kazdom clanku co som citala je napisane ako priznaky potenie. 🤷🏻‍♀️

selena_luna
15. aug 2025
@magduska77

@kiki68 V kazdom clanku co som citala je napisane ako priznaky potenie. 🤷🏻‍♀️

@magduska77 ano, ale to nie take potenie ako z tepla, to je take chore potenie, casto mavas taky pocit chladu pri tom, nie horka.