Skúsenosti s potratovými tabletkami

petka0202
5. nov 2015

Prosim vas mate niekdo skusenosti s potratovymi tabletkami ? Ak ano tak do 9 tyzdna ako to prebiehalo a bolesti ake? 😒

zutera
5. nov 2015

To je legrace,vid?

petka0202
autor
5. nov 2015

Nie

zutera
5. nov 2015

@petka0202 v tom případě je to velmi smutné. Srdenko,netuším důvod tvého rozhodnutí, nebudu moralizovat,ale jsi na fóru pro MAMINKY a vymodlenými dětmi.Nevěřím že ti tady kdosi pomůže s tohle otázkou

petka0202
autor
5. nov 2015

@zutera ja viem ale nevem kde by som sa mala na to opýtať a mam na to svoje dovody aj ked sa mi o tom dost tazko pise ... verte ze to co robim neni lahke rozhodnutie

viera27
5. nov 2015

@petka0202 ako ze nevies, kde by si sa mala na to opytat? V prvom rade gynekologa hadam na moznosti.

sardinka335
5. nov 2015

http://www.ru-486.eu/m/najcastejsie-otazky-25/

V linku vyššie hladaj odpovede. ,,Domáci potrat,, predpokladam prebieha u každej zeny individuálne, bolesti mozu byť ako pri menzese a silnejšie, ťažko povedať. Každopadne by som to konzultovala s gynekologom lebo to nie je sranda s lentilkami. Ten potrat moze byť ,,nedokonany,, teda mozu ti ostať v maternici zvyšky tkaniva, ktore sa nevyplavili a to može byť problém. Minimálne uzv. maternice po takomto potrate by som absolvovala....a vidim ze jedno dieťa už maš, čo druhe sa teraz nehodi? Iste, nikto nepozna tvoju situáciu ale zvaž či to nebudeš lutovať - mnohe zeny potom maju depresie, uzkosti a nejde to vratiť späť, potom myslia na to či by to bol chlapec, dievca...premyšlaj.

skoupilka1
5. nov 2015

@petka0202 potratové tabletky? také existuje? ty kks... akože tabletka po.. no dobre berem ale potratové talbletky? To mi je novinka, fakt som o tom v živote nepočula 😖 No asi musíš mať vážne zdravotné problémy, keď si sa takto rozhodla, pretože podľa tvojho profilu už máš dieťa, tak určite vieš, že je to to najkrajšie, čo môže žena vo svojom živote mať. No neviem, či sa pýtaš na správnom mieste.

petka0202
autor
5. nov 2015

@skoupilka1 mam jedno dieta je to moje zlaticko 9 mesacne ale mam zdravotne problemy z maternicou a je vysoko pravdepodobne zeby sa dieta narodilo postihnute a to si neviem predstavit je to dost tazke ale nezvladla by som to

petka0202
autor
5. nov 2015

@sardinka335 premyslam ale bojim sa mam zdravotne problemy a velke a je vysokopravdepodobne ze sa dieta narodi postihnute

svetkaadamko
5. nov 2015

No... nejdem ťa súdiť, nejdem ani uvažovať o tom, či je táto téma vymyslená, alebo skutočná. Ale v prvom rade napíšem, že je to síce fórum pre mamičky, ktoré túžia po deťoch ( a tak isto aj my s manželom túžime po druhom dieťatku už dosť dlho), ale to určite nie je dôvod na to, aby sme niekoho odsudzovali a pripomínali mu, že tu nemá čo robiť, keď ma takýto problém. Ja keď som bola tehotná a napísala som to na jednej stránke pre spolužiakov, tak ma spolužiačka neskutočne zrýpala za to, že ako sa môžem chváliť tehotenstvom a nemyslieť pri tom na to, že sú ženy, ktoré sa o deti snažia a nedarí sa im. Dorazila ma vtedy a potom si ale uvedomila, že to bola blbá pripomienka a ospravedlnila sa. Chcem tým povedať, že ak má jedna problém otehotnieť, iná má zasa iný problém a nemali by sme na to takto pozerať.
Teraz k tvojmu problému @petka0202 - v prvom rade sa poraď s nejakým odborníkom, aby sa naozaj nestalo niečo ako píše sardinka335. Chápem, že gynekológ ťa môže začať prehovárať, aby si to nerobila, začne ti opisovať všetky nežiadúce účinky, ale v prvom rade je to TVOJE rozhodnutie a môže sa to stať ktorejkoľvek inej žene. Hlavne dávaj pozor, aby sa tie niečo nestalo a nemalo to neblahé účinky na tvoje zdravie. Áno, v prvom rade ti poradím, aby si si to premyslela poriadne, ale to snáď vieš aj sama.

skoupilka1
5. nov 2015

@petka0202 no to sa teraz nachádzaš vo ťažkej situácii, prajem veľa síl a držím palce. Keby som bola v takej situácii ako ty, asi sa rozhodnem rovnako.

petka0202
autor
5. nov 2015

@skoupilka1 dakujem za podporu

pupavka123
5. nov 2015

@petka0202 Petka,pouzivaj nabuduce antikoncepciu alebo kondom,toto nie je sranda,ved uz ,mas dieta a urcite aj svoj vek,tak preboha musis vediet ako sa sexuje bez nasledkov..ked sa nevie sexovat,nech sa to radsej ani nerobi 😖

anetkaadamko
5. nov 2015

máš problém s maternicou, tedy ty to píšeš........i keď si myslím, že toto klameš......ale ak ho máš.......ako môžeš riskovať s tou tabletkou......nepochopím.....

julca15
5. nov 2015

Mali by ste ju prestať súdiť. Určite má na to svoje dôvody. Pýtala radu, a ak niekto vie, nech jej poradí a to je všetko. Ja som tiež o takej tabletke nepočula. Keby som o niečom vedela napíšem.

8291
5. nov 2015

@petka0202 pokial máš gynekol.problémy tak to doma neriskuj,nestojí ti to zato,konzultuj s gynekologom a chod na UPT.podla mňa je to jednoduchšie.a pokiaľ nechceš platiť tak ak máš normálneho gyndoša tak sa vsetko dá obísť,môže ti dať vitalnu indikaciu na upt a vtedy to hradí poistovna.

sardinka335
5. nov 2015

@petka0202 máš problémy s maternicou a chceš si robiť ,,domáci potrat,,??? Práve preto treba ist na gynekologiu a ked už tak ist na ,,vyškrab,, kde ti to aspon spravia odborne. V maternici ti ostanu zvyšky, mozeš začať nečakane krvacať a o tu maternicu kludne aj nadobro prisť....hlavne ak mas gynekologicke problemy tak si nič neordinuj sama, je to hazard so zdravím.
Samozrejme dieťa za teba nikto ,,chovať,, nebude na druhej strane aj tehotenstvo niekedy pomaha vyriešiť niektore gyn. problémy...utekaj na gynekologiu.

mawka
5. nov 2015

mno, ono je to tak, zeny.. ak je niekto v pruseri ci osobnom a zdravotnom, tak ma robit veci tak, aby si to este viac nekomplikoval. a ked sa uz stane, tak sa k tomu musi postavit zodpovedne. ci uz v tomto pripade druhe dieta alebo interrupcia. v kazdom pripade, osobne by som sla na gynekologiu a na odborne vykonane UPT ako experimentovat s potratovou tabletkou, ktora ta moze aj zabit. viem, 300 eur je vela za UPT, ale je to aj dan za nezodpovednost.
a rozhodne ak uz mamou si, tak by si to mala extra zvazit, pretoze to jedno dieta ta potrebuje. a ty nevies, co s tebeou potratova tabletka moze urobit. nasledky byvaju fatalne. pre nic za nic nie su v mnohych krajinach tieto tabletky zakazane..

mike_bassett
5. nov 2015

V 9 týždni tomu dieťaťu dávno bije srdce a hýbe sa. Ak to spravíš, zabiješ živú bytosť.

Aj my teraz čakáme dieťatko, nevedel by som si predstaviť ho zahubiť.

khkt
5. nov 2015

@petka0202 V prvom rade sa poraď s gynekológom ohľadom druhého tehotenstva, či je skutočne vysoké riziko, že dieťatko bude postihnuté, pri problémoch s maternicou som o postihu dieťaťa ešte nepočula, jedine, že by si sa obávala, že sa narodí predčasne. Určite to nerieš sama doma experimentami s potratovými tabletkami, lebo skutočne ťa to môže aj zabiť a čo bude potom s tvojim bábom?
Ak môžem napísať za seba, ak je to možné, skutočne si bábätko nechaj, pre synčeka to bude super mať súrodenca v podobnom veku a ty budeš nakoniec rada, že ich máš dvoch. Ja som otehotnela, keď mala dcérka 8,5 mesiaca, po sekcii, v 14. týždni na integrovanom teste mi vyšlo vysoké riziko, že bábo bude mať Downov syndróm 1:6, napriek tomu si neviem predstaviť, že by som bábo mala dať preč, veď je to moje dieťa a ono za to nemôže.

sandra551
5. nov 2015

@mawka 300 euro je veľa? 😅 😅 😅 Prosím ťa... Dievča asi rozum nepobralo, to sa mi ani veriť nechce že už je dokonca matkou a takto chce hazardovať so svojim životom kvôli trápnym 300 eurám. Nuž, niektorí ľudia by ozaj nemali mať deti vôbec...

sandra551
5. nov 2015

Ešte navyše keď píše, že má problémy s maternicou, tak by som si 100000000 krát dala pozor na to, že keď nemôžem otehotnieť tak neotehotniem... 9 mesačné dieťa na krku a problémy s maternicou a do toho zakázaná potratová tabletka? Bože, dúfam, že táto žena dostane rozum a neskončí sa to zle! ☹

liuliu
5. nov 2015

Tabletka nieje zakazana ; tabletka je na krestanskom slovensku neregistrovana. Pouziva sa vsade vo svete a nerozumiem preco tu z toho robite dramu. Ide o menej invazivnu metodu akou je UPT.

bajana
5. nov 2015

Táto tabletka funguje par rokov v CR. Určite sa nedá len tak kúpiť alebo zohnať, tuším sa dá podať len v nemocnici a žena môže potratiť priamo tam pod lekárskym dohľadom. Skús sa opýtať na ceskom MK.
@petka0202

liuliu
5. nov 2015

Alebo chod na dake americke fora. Tam vacsinou tiez riesia zeny potrat doma tabletkou. Kazdopadne najskor by si mala ist tak ci tak k lekarovi aby vylucil mimomaternicove tehotenstvo.

sandra551
5. nov 2015

@liuliu Ok, ja sa nevyznám v tej tabletke, ale počula som, že nejaká na potrat je zakázaná a aj že veľa žien zomrelo... Navyše "potratiť" len tak pomaly 2 a pol mesačné dieťa... neviem kto je už len toto schopný spraviť doma, celkovo vidieť to... No ja neviem, asi len ja som taká precitlivelá 🙄

evita246
5. nov 2015

Ja som mala tie tabletky, myslim ze som kusela vziat dve. Bola som v 8tt a na kontrole mi lekar povedal ze babätku nebije srdiecko. Poslal ma do nemocnice a tam mi po vysetreni dala doktorka priamo do ruky tie tabletky. Bola som v koncoch. Take bolesti a krvcacanie som mala ako pri porode. Nezelam to nikomu. Po par dnoch som bola na kontrole ci vyslo vsetko. Nastastie ano, nemuseli ma cistit.

skoupilka1
6. nov 2015

@evita246 fú, to muselo byť hrozné. ☹

pupavka123
6. nov 2015

Petka daj si do facebooku meno..Tatiana Vercimakova ,je tretia od vrchu ako je napis Sylvester a ona tam ma fotku babatka zo slzickou a to pod tym si precitaj....mozno ti to pomoze ☹

evita246
6. nov 2015

@skoupilka1 velmi hrozne. ☹

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre