icon

Skúsenosti s predčasným pôrodom v 30. týždni

marcela654
10. feb 2025

Ahojte, mám trošku obavy. Dnes som bola na poradni (30tt) a Dr. Mi povedala že mám krčok 25mm , všetko je tam mäkké a na štvrť prsta som otvorená. V 17tt som ležala v nemocnici kvôli hroziacemu potratu. Krčok som vtedy mala 32mm. Odvtedy mám prísny kludovy režim . Povedala mi teraz že mám si dávať veľký pozor teraz a dodržiavať to aby sme vydržali aspoň do 34 týždňa lebo teraz by bolo ešte skoro.edte k tomu bol už dole hlavičkou a teraz sa otočil dolu zadočkom . Mali ste to niektorá podobne ? Vydržali ste do konca alebo to prišlo naozaj skôr ? Dakujem za odpovede ❤️

oceanahory
10. feb 2025

@marcela654 Ja som v 21tt bola otvorena uz na prst s prolapsom vaku, vsetcia tvrdili, ze do vecera potratim. Zazrakom sme to ale potiahli do 36tt, samozrejme som bola cely ten cas hospitalizovana. V 33tt som bola otvorena uz na 7 prstov a stale som nerodila, nikto to nechapal 😁. Takze treba byt hlavne v klude, naozaj poctivo lezat, ja som chodila iba na toaletu a teda aj sprchovat som sa sprchovala iba kazdy druhy den. Bolo to sialene, ale oplatilo sa 😉. Drzim palce, aby ste boli 2v1 co najdlhsie!

lensii
10. feb 2025

@marcela654 ja som bola od 23 tt otvorená na 3 prsty . Potiahli sme do 35tt ,vtedy som už bola na 7 otvorená a už som začala rodiť ( sestrička mala pichnúť nieco na zastavenie a poplietla to a dala mi oxytocín ) do pár h som porodila

deti95060810
10. feb 2025

@lensii ďakujem pekne za takú sestričku...
a potom že prečo umiera toľko ľudí v nemocnici že...

ivka21
10. feb 2025

@marcela654 zaujímavé prečo ta neprijali do nemocnice. Ja som tak ležala a mne tie lieky co mi dali aj kludovy režim pomohol veľmi krcok sa mi zväčšil a vydržala som nakoniec do 37t2d

modraslamka
10. feb 2025

juj drzim palce aby ste vydrzali co najdlhsie 🙏❤️

miriamzba
10. feb 2025

A nedali Ti progesteron? Mne sa vplyvom extremneho stresu rozbehol potrat asi v 17tt, otvorena som bola, krcok skrateny na necelé 2cm, dali mi mega dávky progesteronu a hořčíku, postupne sa to upravilo.