Skúsenosti s užívaním Medrolu počas tehotenstva?
Ahojte, uzivali ste niektora? Ak ano, mate zdrave dieta?
Dakujem
Bezne ho lekar predpisuje pri tazkostiach s otehotnenim, niekedy preventivne, niekedy na zaklade diagnozy.
@autorka ja som ho uzivala pri IVF, potratila som a tipujem, ze pri vysadzani sa nam podarilo do 10 dni od potratu otehotniet...
do konca 1. trimestra som o malom nevedela, nejedla medrol a aj napriek imunoochoreniu donosila 🤷♀️
teraz ako som otehotnela, pytam sa dame medrol az donosim aspon do 1. trimestra? a Dr. na mna, ze by sa ani v tehotenstve nemal uzivat 🙈
@bykaterina
@tessa2299
@evickuska
Ved prave to, ze v zahranicnych vyskumoch sa metylprednizolon by sa nemal uzivat, preto sa cudujem, ze mne hned dali kvoli cytokinom.. 😏
Citam ale fora dookola, ze vsetko bolo ok, okrem neziaducich ucinkov.
Co ale znizena imunita pri nom? V zahranicnych clankoch aj o tom pisu, ze zvysuje nabeh na rakovinu...
Ach, neviem, co mam robit....
Kamoska mala a maly je zdravy, iba ma nejake intolerancie na lepok a nejake zlozky. Inak je oki .
Medrol/ prednison si na druhu stranu jedny z najlepsie preskumanych liekov vobec, takze aj preto ich volia. Nakolko vedia, ze napr tie deti, co sa narodili pred 30 rokmi su zdrave a nemaju napr nevyvinute organy a taketo veci. Vela liekov na znizenie imunity je pomerne novych a maju za sebou ledva 10-15 rokov a hlavne to nikto nemoze zamerne skusat na tehu zenach, jedine tak na mysiach, prasatach atd

bezne sa uziva ked to nariadi repro imuno, deti sa rodia zdrave