icon

Skúsenosti so zvládaním hematómu počas tehotenstva

emy753
9. aug 2024

Zdravim vás.
Chcela by som sa na vás obrátiť ohľadom mojej situácie kedže už neviem čo si mám myslieť.
Som v 16tt pre týždňom som začala silno krvácať šla som rýchlo do nemocnice s tým že si ma tam na 4 dni nechali no nevedeli príčinu krvacania zostala som na pozorovanie.
Včera som začala hnedé špinenie a tak isto som šla na urgent (už do inej nemocnice) tam mi už povedali že ma v predošlej nemocnici zle vyšetrili a zistili že som mala hematom ale že už sa čistím preto to špinenie. Z urgentu mi dali papier aby som do 3 dni šla k svojmu gyn tak som bola dneska rano a ten mi povedal že pri plode sa nachadza "bublina" krvi ale plod je zdravý a dobre sa vyvíja a pokial spinim len hnedé tak je všetko v poriadku no ale ta bublina môže prasknúť a toho sa veĺmi bojim. Nasadil mi duphaston a progestrenale.
Da sa to nejako vyliecit má s tym niektorá z vás skúsenosť alebo bola niektorá v takejto situácii a porodila zdravé dietatko?Ďakujem za všetky odpovede

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
nikoleta999
9. aug 2024

Ano bublina môže prasknúť, ale ono je to skôr nebezpečné v začiatkoch tt, keď tento hematom je vacsi, ako plod a mohol by zo sebou stiahnúť plod ... Mala som to isté, avšak ja som nemala len hnedé špinenie, ale aj jasnú krv a teda veeeeľaa a celé 3 mesiace a bola som aj hospitalizovaná ... Maly to zvládol 🙂

emy753
autor
9. aug 2024

@nikoleta999 takže aj keby ta bublina praskla môže sa stať že všetko dobre dopadne a malá sa udrží?

emy753
autor
9. aug 2024

Lebo som sa dočitala ze ked ta bublina praskne tak sa dietatko môže udusiť neviem co je na tom pravda
@nikoleta999

nikoleta999
9. aug 2024

Ak špiníš, to znamená, že sa vstrebáva, čiže odchádza z tela von ... Horšie by bolo, keby si nešpinila, vtedy by mohla prasknúť, ale Ty si aj tak už vyšší týžden.. a ako môže udusiť dieťa nechápem, mne bolo povedané, len že ho len stiahne zo sebou ...

emy753
autor
9. aug 2024

@nikoleta999 špinim,takže asi to je v poriadku ale dr povedal že ak začnem krvácať tak hneď do nemocnice

nikoleta999
9. aug 2024

@emy753 Ano, ja som mala opakované výjazdy, lebo som veľakrát zakrvácala a veľa, aj tak s tým nič sa nedá robiť, iba počkať, dokým sa to vstrebe ...

emy753
autor
9. aug 2024

@nikoleta999 stalo sa ti aj to ze ta bublina praskla a dopadlo to v poriadku?

zanny93
9. aug 2024

@emy753 kamoska mala tiez hematom a nie len jeden ale viac, tvorili sa a postupne spinenim mizli, preventivne lezala v nemocnici a inak vsetko ok. Maly je uplne zdravy. A riadny sinter.

emy753
autor
9. aug 2024

@zanny93 a nevieš kde ho mala? Ja mam tu bublinku tesne nad bábätkom

nikoleta999
9. aug 2024

@emy753 Mne nič neprasklo, mne krvácanie začalo 4tt, kde som zakrvácala -nič nezistili v 5tt už to zo mňa valilo riadnee diagnoza zacinajúci potrat ... Nechali si ma tam a potom pustili s tým, že je tam hematom a cysta ... Celé 3 mesiace sa opakovalo krvácanie riadne so špinením ... Hematom sa raz zmenšil, potom zase naplnil a zvacsil a takto dookola ... ale ja som potom jedla pohanku, tu mi odporucila jedna pani a do tyzdna po 3 mesiacoch vsetko zmizlo 🙂

zanny93
9. aug 2024

@emy753 aj ona mala vzdy hematom nebezpecne blizko malemu. Preto ten kludovy rezim a pre istotu nemocnica. Aby keby daco stihli zakrocit (mala ich velke, ohrozovali aj ju)..pri prvom hematome bola vystrasena a velmi sa bala..pocas hospitalizacie ked videla ze sa tvoria a zase miznu a zase sa tvoria a miznu, uz jej to cele liezlo na nervy (lezala cca 16 tyzdnov s prestavkami). Tak ale obaja to zvladli.

kiki68
9. aug 2024

Tiez som mala hematom a spinila z toho. Od zaciatku a potom do cca 19tt, tam to zmizlo. Vsetko bolo oki. Ten vyssi tyzden uz je lepsi, babo rychlo rastie a telo si s tym lepsie poradi.