icon

Skúsenosti so zvládaním tretieho tehotenstva krátko po sekcii?

lenka2528124
28. máj 2026

Ahojte, ja by som chcela vediet ci je tu nejaka zena ktora ma uz dve deti s rozdielom medzi sebou rok a 5 mesiacov a zistila ze je tehotna 9 mesiacov po 2 sekcii.. moja prva sekcia bola 4/2024 a druha 9/2025 .. obe bez komplikacii ... A ak sa tu nejaka najde tak ako ste to zvladli? Ci uz fyzicky pri dvoch detoch alebo aj po porode.. ?

Strana
z2
silvike
Včera o 19:07
@evkatk

Čo je to za rozum mať deti s takým malým rozdielom? Veď každé dieťa do 5 - 6 rokov potrebuje intenzívne sa mu venovať, učiť ho všetko potrebné, naučiť ho zručnosti, práci s knihou, kresliť, rozpísať ruku predpísanými ťahmi, aby išlo pripravené do školy. Denne je potrebné sa takému dieťaťu individuálne a to iba jemu venovať 5 - 6 hodín mimo domácich prác. Ako to zvládneš s troma? Zo svojej skúsenosti učiteľky viem, že tam, kde je malý vekový rozdiel u detí, sú zaostalejšie, do školy prichádzajú nepripravené (škôlka nestačí), proste sú hlúpe. To poriadne si zahazardovala s ich budúcnosťou. Jedine, že ku každému mladšiemu nájdeš a budeš platiť opatrovateľky, ktoré sa im budú individuálne každý deň venova kým ty sa budeš venovať najstaršiemu. Tiež som ich mala tri, ale s vekovým rozdielom po 7 rokov( 14 - 7 - malé) a tak to šlo hravo zvládnuť. Myslela som iba na jedno aby dostali čo najviac múdrosti do 7 rokov a do školy išli dokonale pripravené.

@evkatk ...."Zo svojej skúsenosti učiteľky viem, že tam, kde je malý vekový rozdiel u detí, sú zaostalejšie, do školy prichádzajú nepripravené (škôlka nestačí), proste sú hlúpe. ..."
Jeemineny, to co je za nazor, preboha. Ze deti po sebe su zaostalejsie 🙈 Ja mam v okoli a aj u nas doma zrejme same vynimky. Mam deti kratko po sebe. A teda najsikovnejsie v rocniku jednoznacne, obe. A to vsestranne nadane.

oskvarka
Dnes o 15:38
@anonym_33adf7

@oskvarka jasne, ja som sj spadla do “ideálneho intervalu”. Narážala som na to, že ak chceš viac deti a máš medzi nimi mat snad 7rocne intervaly, ako tu píše jedna diskutujúca, tak to aby človek začal najneskôr v 15tich 😉.

Ale zase čo sa čudujeme. Minule som tu čítala názor, že 40 ročná vraj nie je žiadna mladá babka pre vnúča, ako sa tu často diskutuje - mladé (babky) sú vraj tak po tridsiatke 🙄😂

@anonym_33adf7 no tak sú rôzne kultúry ale podľa mňa z hľadiska biológie tela to nie je ok. Ale vieme censunkulturinkde si 12-14 ročne nevesty.

Strana
z2