Slabé pohyby v 29tt

vanesateo
22. sep 2018

Ahojte, zasa panikarim...malý sa už cca 5 dní hýbe pomenej, ešte pred týždňom sa hybal stále a aj dosť silno a teraz sa len tak pomrvi par krát za deň aj to si musím trošku šťuchnúť bruško a už nekope tak silno...má už menej miesta? Poradňu mám v utorok, mám ísť na pohotovosť? Ďakujem!!!

petraslov
22. sep 2018

@vanesateo má menej miesta, čosi aj podrástol za ten týždeň plus sa mohol otočiť trošku inak a kope niekam kde to menej cítiš, napríklad viac dovnútra. Myslím, že sa nemusíš stresovať, pokiaľ sa hýbe a cítiš ho 😉

asia83
22. sep 2018

@vanesateo Moja sa hýbala minimálne, iba akosi "vlnila". Neriešila som to. Mala som akurát plodovej vody, menšie brucho a bola fakt veľká. Asi preto.

candii
22. sep 2018

Ja som o mojom celý deň nevedela .. pomrvil sa trochu večer a trochu ráno a to bolo celé 😀

vanesateo
autor
22. sep 2018

@vanesateo ďakujem baby, ukludnili ste ma☺ aj ja mám veľmi malé bruško a malý má už cez 1000g.

biela_sova
22. sep 2018

@vanesateo Ahoj, musis si zvazit sama, ako velmi slabe su tie pohyby. Ja som v 37. tyzdni, mam stale relativne male brusko, ale maly sa hybe praveze dost vehementne. Tie pohyby su menej caste ako boli predtym, ale dost bolestive. Moj lekar hovori, ze pokial je ich spontannych viac ako 10 za den, je to ok. Pokial nie, radsej sa prebehnut na urgent, kde Ti pozru ultrazvukom prietoky, placentu, plod. vodu, a upokoja Ta 🙂

vanesateo
autor
22. sep 2018

@biela_sova tých 10 za deň by to malo byť, neviem či sa medzi pohyby počíta aj stikutka tú má aj 3x denne. Bola som ale zvyknutá že sa hybal oveľa viac a hlavne silnejšie. Ale dala som si trochu coly a trošku viac pokopkal 😊

biela_sova
22. sep 2018

@vanesateo Myslim, ze tym sa mysli kazdy "prejav zivotaschopnosti", medzi inym aj stikutka, co je priprava pluc na ich buducu funkciu dychania. Je to dobry signal!

biela_sova
22. sep 2018

@vanesateo Aha a este jedna finta, ked sa das na lavy bok poleziacky, vtedy je malinky najviac zasobeny zivinami cez pupocnik/placentu. Tym padom sa viac vtedy hybe. Odporuca sa tak aj spat, aby babo prosperovalo.

vanesateo
autor
22. sep 2018

@biela_sova si zlatá, ďakujem za rady!! 😊😊

biela_sova
22. sep 2018

@vanesateo Niet za co, nech Ti vsetko dobre dopadne!

aswangspencerx
23. sep 2018

@vanesateo hm,ja,som v 27.mom tt a vidím to takto: bábätko sami hýbe v istych pravidelych intervaloch😃,ako kedy. chcem tym povedat,že jeden deň ma kludnejsi a druhý aktívnejší . no pohybuje a kopká si tam každý deň☺👍. pohyb bábätka je príjemný a aj ho vidno. peknú nedeľu prajem.

vanesateo
autor
23. sep 2018

@biela_sova aj tebe!!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre