Som na rizikovom. Je môj stav normálny?

14. okt 2020

Baby, som tehotná, 11tt. Nie som tehotná prvý krát, raz som už bola ale v 25tt som o bábo prišla. Preto poprosím necitlive komenty si nechajte pre seba.
Mam strach so všetkého, aj keď ma s prepáčením v zadku pichne. Som na rizikovom a teda povedala som si, že sa budem maximálne šetriť. A tak to začalo, zo začiatku som aj co to porobila ale teraz, cca 3 týždne prežívam takú únavu že koniec. Ráno vstanem, okolo 9, naranajkujem sa a zaspím. Potom navarím, to je jedna z mála činnosti ktoré som schopná niekedy spraviť. Najem sa a zaspím. Samozrejme, že potom som už unavená brutálne, lebo ja som bola tip o cca 23:00 späť a ráno o 6-7 v pohode vstať. No a teraz len tak preležím celý deň a čakám na večer aby sme už zase išli spať. Je to normálne? Tie co ste teda doma ako ja, ako to máte vy? Ja sa len bojím ci je všetko ok, či bábätku nič nechýba alebo možno aj mne, dáky vitamín, ale na takéto vyšetrenie idem až za dva týždne.

fokuska
14. okt 2020

Hlavne bud v pohode, psychika robi vela. Si vypisana, cize mas priestor a cas na to aby si spala, ked citis, ze spat potrebujes. Lekar ti urobi potrebne vysetrenia a keby nieco nebolo ok, tak ti povie a povie co s tym - nasadi ti napr. vitaminy a pod.

deti95060810
14. okt 2020

v tomto upršanom počasí sa drieme kde komu.... si doma ,tak prečo by si nespala....

cervenaruza123
14. okt 2020

Ahoj, ja som to mala podobne. Totalna unava, ani varit som niekedy nevladala. V druhom trimestri sa to trochu zlepsilo. Plus to, ze som bola na rizikovom spociatku... Cele dni sama doma, len so svojimi myslienkami... Ziaden rezim, ako bolo dovtedy, ze vstanem a musim makat, nemam cas mysliet na to ako sa citim, vsimat si kazde pichnutie v zadku ako sama pises... Doma som na to cas mala. Potom som chvilu robila a teraz som zase na rizikovom a zase som zleniveta cele dni a zase si vsimam kazdu blbost na sebe. Je to tazsie na psychiku, darmo. Myslim, ze je uplne normalne, ako sa citis.

denden77
14. okt 2020

ja som v prvom trimestri zaspavala v robote pomaly postojacky, cize podla mna je ta unava normalna 😊 drzim palciak 🍀

evkakozickova
14. okt 2020

Ja som síce už 3 trimestri,ale v tomto počasí sa mi chce že brutálne spať. Nechce sa mi totálne nič,ale mám syna takže proste musím mu aj uvariť aj upratať.

danieladeley
14. okt 2020

myslim, ze je to uuuplne v pohode. mala som to takto asi do 5 mesiaca. prespala som prvy trimester :D

andreakg
14. okt 2020

Pri druhom tehotenstve som odniesla syna do škôlky,spala 3 hodiny, navarila obed a spala zasa, neskutočne som bola unavená,takže asi je to normálne 😃

mimkao
14. okt 2020

Ahoj. To akoby si o mne písala. Dakedy ma zo spánku ešte ani staršie deti nevedeli prebrať. Doteraz boli hlavne s mužom. Variť a upratovať tak naplno som začala asi tak mesiac dozadu. Dovtedy - nech žijú reštaurácie, som jedlo väčšinou objednávala.
A ako sa blížim ku koncu tehotenstva, tak na mňa zase ide brutal únava. A možno je to len počasím.

laura_222
14. okt 2020

Ja som tiez bola na rizikovom ( problemy s krckom) plus prvy trimester som vracala aj 10 krat denne. Ta unava je normalna ale treba aa aj trocha prekonat lebo clovek fakt zlenivie. Ja som dlho robila z domu a snazila som sa kazdy den ist aj na prechadzku uvarit upratat samozrejme v ramci moznosti. Ale podla mna nie je dobre cely den prelezat alebo prespat. Psychika robi vela treba sa aj trocha premoct.

kubkovamama
14. okt 2020

Normálne,netráp sa.😉A možno blbo to vyznie,ale uži si to,kým si sama.Ja som mala hrozné stavy v druhom tehotenstve,nevládala som nič,vykúpením bol pre mňa čas,kým bol starší v škole.Aj som polezala v nemocnici,ale mala som vtedy ozaj ťažké tehotenstvo.Teraz tretí krát,som už v 30tt,v čase ako si ty mi bolo strašne nevoľno,slabo,chcela som len ležať a mať okolo seba ticho,no dve deti,manžel je cez 100km v práci,proste som sa musela prinútiť fungovať.Ale bola som nútená,nedalo sa inak a ty nie si nútená a preboha nezacni mať ešte nebodaj výčitky,si unavená,tak oddychuj,zaslúžiš si to.Ja napr.pedant nechávam už mesiac večer nespratany riad v kuchyni.Ak neumyje syn,tak bohužiaľ,o 20tej som k.o.a zaspávam s 3r dcérou.A nevyčítam si to.Ako rodina ma také poznámky,že nemáš umytú podlahu,tam máš hento položené,to nemáš dorobene..a dlabem na to.Nevladzem.Podnikam z domu,aj to som prerušila.Jednoducho nič siliť nebudem nech si myslí kto chce čo chce,tiež som po x potratoch😉 Šetri sa a teš sa.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre