Som tehotná a stále mi tŕpnu ruky

27. feb 2023

Ahojte .Chcem sa spýtať,či niektorá z Vás,mala takýto problém.Od začiatku 7meho mesiaca mi neustále tŕpnu ruky ,hlavne v noci,cez deň si ich dosť namáham,bolia ma zápästia...no a potom večer sa budím na strašnú bolesť zápästí a tŕpnutie rúk,nedá sa mi zaspať od bolesti.Nemozem ležať na boku len na chrbte,vtedy mi prestanú tŕpnuť,v prvom tehotenstve som sa žiadne problémy nemala,no teraz každú chvíľu... Muž mi ruky vždy večer masíruje,ale už ani to nepomáha....veľmi mi odpuchaju nohy a cítim sa strašne ťažká a nemotorna...pribrala som už tuším 20 kg,a to jem úplne zdravo,nejem cestoviny, pečivo bielu múku...ani moc sladké.... minulé tehotenstvo som sa bála pôrodu,tentokrát sa ho už neviem normálne dočkať...pretože mám pocit,že som uvaznena vo svojom ťažkom tele ,normálne mám 53 kg ,teraz už vyše 70 a aj keď jem zdravo priberám...plus som neustále závodnena,ťažko dýcham nechodím už ani nikam z domu,lebo cikam každých 15minut🙄 najhoršia je tá bolesť rúk...a ešte ma hnevá,že muzova rodina mu hovorí,že preháňam a že prečo nechodím k nim na návštevy,čo bývajú 1,5 hodiny od nás...jeho mama nechápe,ako mi je ona mi ani raz nepomohla ,ale sťažuje sa prečo neprídem .Ja autom nejazdim od 3 tieho mesiaca ,lebo mi náhle príde zle a točenie hlavy,nechcem to riskovať...takže som len doma...no každopádne asi som sa nikdy tak netešila na porod ... túžim aby tieto problémy zmizli a bola som zase ok a fit

veronikaszabova
27. feb 2023

Ja som 34tt - pribrala som uz tiez vela, curam kazdych 20min, mne trpnu pre istotu nohy 🙂 mala na nieco tlaci na chrbtici.
Ak ti trpnu ruky, pozri si nieco o karpalnych tuneloch.

A svokru neries. Ak vas chce vidiet, nech pride ona.

Btw aj ja sa uz neviem dockat, kedy konecne porodim 🙂

kiki68
27. feb 2023

Je to bezne, je to syndrom karpalneho tunela v tehu, je to tym ako sa telo zavodnuje a opucha. To tlaci a nervy a teda vytvara tento problem. Mozu ho sprevadzat velke bolesti, hlavne v noci a rano. Mala som to tiez, priserne nieco.

autor
27. feb 2023

@veronikaszabova
@kiki68 ďakujem baby..ja dúfam,že je to normálne ...čakala som bezproblémové tehotenstvo ako som mala to prvé 🙄😅chyba no.... priberám doslova z vody ....a svokra ,muž jej povedal,nech príde ona,že veď my nikam už nechodíme kôline,že nevládzem a ona na to ,že na záchod môžem ísť aj k nim ..nechápe asi,že to nieje jediný problém...ja doslova ledva dýcham a fucim celý deň aj noc...naozaj by som už teraz išla rodiť keby môžem....a aj sa ma ľudia pýtajú či už idem,ani sa im nečudujem keďže som tučná ako kontajner 😅

mima172
27. feb 2023

U mňa to bol nedostatok draslíka. Dr si myslela, že horčíka a nakoniec to bol draslík. Som 3r po pôrode a neviem sa stále dat dokopy, naposledy infuzka 3.2.23 a už zasa mi začínajú trpnut ruky a kŕče v stehne 😏

marticka85po
27. feb 2023

Tiez som mala bolesti zapasti cele tehotenstvo.preslo mi to polroka po porode

svokrinjazykmonika
27. feb 2023

Aj mňa brutálne ku koncu bolievali ruky - tehotenské karpálne tunely. Po pôrode to prejde.

callisia
27. feb 2023

Áno, veľmi mi tŕpli ruky od cca 5 mesiaca. Neprešlo to hneď po pôrode ale postupne to odoznievalo. Úplne to prešlo asi v pol roku malého. Dovtedy som si riadne dávala pozor keď som ho brala na ruky aby mi nečakane nespadol keďže tie ruky boli oslabené.

brnacik
27. feb 2023

Mne tiež trpnu ruky, no ja si ich v noci vždy priľahnem 😂 každopádne by som to konzultovala s lekárom. Mne sa ešte kus nalievajú členky a to mám odporučené piť mega veľa vody. Paradoxne voda najviac pomáha pri zavodnenie. a cvičiť, prípadne chodiť na dlhe prechádzky. Bo akonáhle sa prestaneš hýbať, bude to len horšie. Držím palce 🙂

autor
27. feb 2023

Ďakujem Vám všetkým...keď čítam,že to niektoré z vás neprešlo hneď po pôrode ,tak mám strach...pretože mne už všetko teraz padá z rúk stále niečo rozbijem atď...cítim sa ako keby nemám motoriku v rukách.... Snazim sa oddychovať,ale aj pri oddychu mi tie ruky tŕpnu,budem sa snažiť viac cvičiť atď aspoň na chrbticu ...ruky som má mala vždy silné ,cvičila som od mlada,hrala tenis atď ..chodila do posilňovne a zrazu mám pocit ,že ich mám slabunke

domak2
27. feb 2023

Mne trpli v prvom tehotenstve, v druhom som zas mala kŕče v nohách 😅 A mne to teda po pôrode prešlo ale nie úplne

kiki68
27. feb 2023

Skus u lekara magnosolv vypytat, zial naberas vodu.ja som tiez nabrala v tehu 20kg vody pomaly ma seba. Hrozne nieco. Ale po porode velka ulava. Dolezite je merat tlak a keby Ta boli hlava a su hviezdicky okolo ficat do nemocky. Ale to uz dokopes neboj. Len to neni nejake pekne tehu. Mne to inak hned po porode preslo. Prva vec bola, ze ja si citim ruky, nohy a mozem zatat v past tie ruky. Svokra nech si uvedomi, ze keby odpadnes tak dojde o dva zivoty. To sa neoplati riskovat v tom aute. Vsak vies na co sa citis, ja som tiez musela prestat soferovat v tehu skrz tocaky. Ako co ja si vezmem na triko, ze zabijem seba, decko a mozno aj niekoho ineho s detmi v aute? No nevezmem. Taky frajer veru niesom. Su zeny, co soferuju, lietaju a neviem co, ale ked to nejde skrz vazne dovody, tak nejde.

petricka22
27. feb 2023

Aj mne trpli v druhom tehu ruky a bola som zavodnena. Porod bol pre mna skutocne vyslobodenim a naozaj chvilu po nom sa vsetko vratilo do normalu. Neboj, dockas sa, vydrzis pre svoje babo. A na svokru kasli. Kto nezazil nepochopi.

tyaja5
27. feb 2023

mne pomohol na trpnutie ruk (prstov) Revitanerv Strong. vyskusaj, on je uplne bezpecny, kedze je to v podstate vyzivovy doplnok, takze sa nemas absolutne coho obavat. kupis ho v kazdej lepsej lekarni a ak ho nenajdes, tak si ho vies objednat online.

autor
27. feb 2023

@domak2 Ďakujem všetkým ,že zdieľate aj svoje podobne problémy v tehotenstve,ja mám pocit niekedy,že sa to deje len mne ...všetky ženy naokolo,čo sú tiež teraz tehotné sú v pohode a pribrali tak 10 kg do pôrodu nie ako ja 🙄😅no snažím sa byť hlavne v kľude a nevšímať si druhých ako o mne hovoria,že sa robím len,že nemám čas atď...no ja z domu videm od novembra len na vyšetrenia potrebné a inak domov...som rada keď sem tam navarim aj to je pre mňa ako zabehnúť maratón
@kiki68
@petricka22
@tyaja5

kiki68
27. feb 2023

To si nevsimaj, ja kazdej takej, co priberie par kg a nema ziadne problemy gratulujem a tym to hasne. Neviem co by robili , keby maju tazke tehu, kde sa veci nedaju ovplyvnit.

callisia
27. feb 2023

Nič si z toho nerob. Ja som síce pribrala len 8kg ale predtým som ešte 4kg schudla. Radšej pribrať 20kg ako grcať deň noc do 25tt a skončiť na 3 dni na infuziach v nemocnici ako som skončila ja 😉 Drž sa.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre