Som v 14. týždni a dostala som Covid-19

michi29
17. sep 2022

Žienky prosím poraďte, taká som zostrašená...
Včera ma pobolievalo hrdlo a hlava, v noci už som cítila ako keby teplotu, ale chvála Bohu nemala som, a tak som si ráno spravila test na covid a bol pozitívny. Celý deň som na čajíku len, pijem dostatočné množstvo tekutín, prosím prekonala ste niektorá covid v tehotenstve? Merala som si aj teraz teplotu a chvála Bohu nič, myslíte, že to prejde samo, alebo volať v pondelok gynekológov, moja psychika je teraz na bode mrazu, bojím sa ... Ďakujem za Vaše rady a názory🙏

ropucha6
17. sep 2022

@michi29 naco chces volat gynekologovi, ked mas covid? Vsak napis email alebo zavolaj svojej obvodnej a na priznaky ti da lieky…ale kedze si tehotna, skoncis asi len s paralenom. Bud rada, ze nemas vysoke teploty. Vela zien tu malo covid v tehotenstve, pohladaj v temach.

nevenka
17. sep 2022

@michi29 tento variant nastastie uz nie je tak nebezpecny, navyse si po prvom trimestri.
Ja som mala velke bolesti, hlava, svaly, kosti, kostrc, ledva somnstala na nohach, plus teploty a do toho 3 chore deti. Zvladala som to s Paralenom, cajom, vitaminmi. Nespala som 3 dni, lebo najmladsi 20 mesacny mal 40-ky, co nesli zrazit. Babo je zdrave, aktualne som v 22tt. Sestra tiez prekonala v tehu a vsetko ok.

michi29
autor
17. sep 2022

@nevenka ďakujem krásne za pridelenie sa so skúsenosťou 🙏 tiež sa kurirujem, ale tak musím aj fungovať mám synčeka tiež.

trinneo
17. sep 2022

Ja som prekonala pred mesiacom a som 25tt...treba vitamin C 1000-1500mg na den, vitamin D3 1000IUI den, zinok selén a tekutiny a potom podľa príznakov,na kasel môžeš stopkasel, na teplotu paralen a pod.

nina004
17. sep 2022

@michi29 Mala som pred troma týždňami covid. Teplotu Max 38,5, nebrala som nič na teplotu,len cucacie tabletky na hrdlo a do krku som si striekala propolis. Za pár dní to prešlo. No potom to chytilo syna (1,5roka) a manžela a to viete,no chlapi to horšie znášali 🙈 Gynekológovi som to spomenula teraz ,keď som bola na kontrole. Akurát sa odvtedy neviem zbaviť herpesov. Tak je asi ešte slabšia imunita.

xsuzannex
17. sep 2022

Mala som.kovid v tehotenstve 3x, vzdy s inym priebehom, nech mi nie je luto 😂 mala je v poriadku..

michi29
autor
17. sep 2022

@xsuzannex ďakujem tak verím, že to zvládnem aj ja.

xsuzannex
17. sep 2022

@michi29 urcite.. mne stacil chvalabohu len paralen..

michi29
autor
18. sep 2022

@xsuzannex ja pijem veľa čaju a taktiež si dávam Paralen, len je to taký hnusný pocit no, ale čo by sme my ženy nezvládli. Ďakujem za podporu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre