icon

Som v 14. týždni a stále zvraciam

gabriela1991
29. jan 2016

Ahojte mozem sa spitat som v 14 tt a stale zvraciam a je mi zle ...je to normalne pomozte mi niektora ako to mam zastavyt 🙂 ...pijem zazvorovy caj papam vytamuny... stale zvracam a hlavne rano sa zobudim kazdy den okolo 8 a zvracam...

Strana
z2
gabuchah
29. jan 2016

@limetka69 a prvý krát ideš rodiť? 😀
No ja tiež bola najskôr lenivá teraz už nie som 🙂 ale to preto ze nechcem aby ma sili 🙂
A masáž hrádze nerobím..
Aj tak, počas pôrodu je k nezaplateniu sprcha.. Netreba ani masírovať, olejovat

gabriela1991
autor
29. jan 2016

@gabuchah Vyskusam a dam vediet dufam ze sa zlebsi bo ani do prace nemozem ist ako mi je zle

gabuchah
29. jan 2016

@gabriela1991 vyskúšaj, ono je to nepríjemné... Ešte pokiaľ môžeš mať kľud tak určite toho využi, ja na začiatku boli hodne spavá ibaže sa mi nie vždy dalo, dvaja synovia, prázdniny, tepliska a práca... A mesiac - dva ma brutálne niekedy hlava bolela, až mi slzy tiekli...
Ono to prejde a lepšie si to na začiatku takto odbiť a potom si užívať 🙂

jul11
31. jan 2016

@gabriela1991 zvracala som do 23tyzdna.su zeny co zvracaju do porodu.existuju lizatka z lekarne proti nevolnosti.pripadne lekar vie predpisat cipky Torecan

lubiduch
31. jan 2016

@gabriela1991 a zvracias cely den ci len rano? Dokazes do seba dostat dostatok tekutin (min 1 liter,idealne 2 litre)?
Ak vracias prilis vela, chudnes, neudrzis v sebe ani tekutiny tak treba ist k lekarovi (pri miernejsej forme predpise cipky Torrecan, ak je horsie treba hospitalizaciu a infuzky).
Ak to vracanie je len sem tam a pritom dostanes do seba dost tekutin a jedla tak je to sice neprijemne ale treba len vydrzat. Skus cely den nieco mensie pojedat, ovocie cerstve moze drazdit rovnako ako ovocny caj...idealne lahsie jedla a velmi casto.
Ja mam hypermesis aj pri prvom ak pri druhom tehotenstve (nadmerne grcanie,aj som si znova v nemocke polezala), takze viem o com hovorim....ak je toho grcania vela treba to riesit s lekarom, inac hrozia komplikacie aj babatku...

Vacsinou sa pise ze to trva do 12tt...u mna intenzivme do 16tt potom som grcala uz len par krat denne a posledny krat hodinu po porode...ale dobre vsetkp dopadlo 😉

gabriela1991
autor
31. jan 2016

@lubiduch teras som uz dva dni nezvracala chcem sa spitat co mam pit... cista voda mi moc nechudi a ochutene vody moc nie.. co mam pit aj s caju ma drazdy zaludik

gabriela1991
autor
31. jan 2016

@jul11 mam od lekara aj tabletky ale moc ich nechxem brat.. ale teras som uz dva dni nevracala tak uvydim ci bude a ako bude.. dakujem

jaja102
31. jan 2016

@gabriela1991 ahoj,som v rovnakom tyzdni a s rovnakym problemom...len ja zvraciam aj v noci.no proste horor.bola som aj za gastroenterologom,vraj je to normalne,no v krvi uz mam nizke hladiny niektorych mineralov.popijam fatru,po 17tej uz nejem a snazim sa vela pit.cistej vody,alebo mineralky...musime vydrzat ☹

gabriela1991
autor
31. jan 2016

@jaja102 budeme musiemved to robime pre dobru vec pre nase babo.. a vsade sa pise ze cim viac je zene zle tym je babo zdravsie... ja s priatelom sa smejem ze nase dieta bude vrcholovy sportovec ked mi je tak zle 🙂

petulda333
1. feb 2016

@gabriela1991
@jaja102 dievcata ja som zvracala do 22tt 40-50 krat na den a plus v noci,a potom do 28tt ale to uz menej az to prestalo,ale to ze nebudete jest vam nepomoze...mne sem tam zabralo ked som si po prebudeni dala nieco..niekedy sa mi nechcelo vstat a potom mi bolo zle..treba jest a pit

jaja102
1. feb 2016

@petulda333 ja som aj pri prvom zvracala vela,cca do 5 mesiaca.mne stacilo ist do potravin a uz to islo...nosila som vsade sáček,jak blbá 🙂. No teraz ani do potravin nemusim.u mna je to o to zlozitejsie,ze mam aj problemy so zaludkom,aj tesne pred otehotnenim som bola na mini operacii...ja uz som tak "trenovana", ze viem,kedy jest,kedy nie.ale je to des :-/

petulda333
1. feb 2016

@jaja102 ja mam problemy so zaludkom tiez cely zivot,takze si to uzivam aj mimo tehotenstva

dominikav123
1. feb 2016

tiez som vracala prvych 5 mesiacov a chudla som...teraz idem o par tyzdnov rodit a bejby je ok podla sona a vysledkov...niekomu pomaha zjest po zobudeni par suchych piskot, alebo kus chleba, niekto musi byt v kuse najedeny, niekto zase nie...najviac zle mi bolo z pohara cistej vody, tak som prirodzene nepila hned rano...z toho vracania netreba robit az taku hroznu vedu....moja mama vracala 9 mesiacov, pri oboch tehotenstvach, kazdy bozi den...este aj ked nas rodila...bola chuda ako z pracovneho tabora, len s bruchom, po porode 45 kil...obaja s bratom sme sa narodili 3,8 kilovi velki a zdravi...

petulda333
1. feb 2016

@dominikav123 netreba robit vedu?mna kvoli zvracaniu 2x hospitalizovali pretoze hrozilo ze o babo pridem kedze nemalo vyzivu kedze som nejedla a nepila a zvracials zlc a krv lebo uz nebolo co..takze by som to nepodcenovala

dominikav123
1. feb 2016

@petulda333 z tvojho prispevku je zjavne, ze nezapadas pod bezne tehotenske nevolnosti, neviem si sice predstavit ako niekto moze vracat 50 krat za den ale ok... tiez som bola na pohotovosti tri razy kvoli dehydratacii a zlci a neviem co, no ked niekto bluje parkrat rano, tak to nie je nic neobvykle, alebo dovod na paniku...

silvitita
1. feb 2016

@gabriela1991 najoverenejšie a najučinejšši je melon a jablko na 100%pomože aj keby si to mala cely den jesť 😉

gabriela1991
autor
1. feb 2016

Baby mne stacilo sa eani zobudid ani nic nejest a spom zvracala... uz 3 den nezvraciam drzte mi palce
@dominikav123
@petulda333
@jaja102

gabriela1991
autor
1. feb 2016

@silvitita Tak mam chut na melon ale v tomto rocnom obdoby sa tazko zhana.. dakujem

petulda333
1. feb 2016

@dominikav123 ja som zvracala kazdych 15minut...len som lezala a nechodila nevladala som proste,vodu som pila po kvapkach a aj tie sli von,pri hociakom pohybe som hned zvracala,u mna to bolo horsie pretoze ja aj mimo tehu bezne zvraciam pre zalud.problemy..tak ano niekto vracia 2-3x na den tak to problem nie je

jaja102
1. feb 2016

@petulda333 no viem,o com pises...aj ja ked uz nema co,ide krv a žlč...su ozaj nevolnosti a nevolnosti.niektore su v poho,niektore-hlavne ak boli aj pred tym problemy,ako aj u nas,je to horšie...no už len vydržať,nech su bambulky v poriadku...

lubiduch
1. feb 2016

@gabriela1991 skus si najst sama na pitie nieco co ti neprekaza. Hoc aj cierny caj aj ked sa v tehotenstve neodporuca ho vela. Mne povedali ze hocico do seba dostanem na pitie je lepsie ako nic. Najhorsie mi je z cistej vody, chvilu mi celkom chutila chladena citronada (citron cukor voda) alebo teda caje. Striedam kamilkovy, ciermy, zihlavovy a tehotensky.

@petulda333 tieto stavy doverne poznam 🙂 naposledy minuly tyzden som tak bola v nemocnici 6 dnim kto nezazije, nepochopi....ja som zvracala tak vela ze dokonca mi kolaboval organizmus, oblicky prestavali fungovat, latkova vymena uplne zastavena, ma museli niekolko dni davat dokopy..24h na infuzkach...hovorili ze ak by som aspon tie tekutiny udrzala ke vsetko ovela lepsie....zial...no bojujem dalej 🙂

petulda333
1. feb 2016

@lubiduch drzim palce,ja som bola na tom podobne a dvakrat v nemocnici,raz 5dni a druhykrat 10,ale zvladla som to..neboj bude dobre

erikab82
1. feb 2016

@petulda333 ja som na tom bola presne ako ty, tiež od mala problémy so žalúdkom v tehu od 4 týždňa vracanie, niekedy každých 15 min, taktiež som neudržala ani vodu, na jedlo som ani pozrieť nemohla. Bolo to hrozné, nevládala som ani stáť. Hospitalizovaná som bola 2x na týždeň a 1x na 2 týždne. Takto extrémne som vracala do 21 týždňa. Nepomáhalo mi absolútne nič. Hrozne som sa bála, že bábo nebude zdravé. Našťastie všetko dobre dopadlo.
@lubiduch držím palce

gabriela1991
autor
1. feb 2016

@lubiduch ja vodu s citronom uz memozem citron mi drazdi zaludok...

Strana
z2