Som v 16 týždni a som prechladnutá

jolie13
15. mar 2012

ahojte...som v 16tt a skolila ma silná nádcha...:( čo môžem užívať? v lekárni mi dali paracet (paralen) zatiaľ som užila len jednu tabletku-hlavne kvôli tomu,že mi bolo fakt zle a mala som zimnicu (nechcem užívať veľmi tabletky aby som náhodou neuškodila nejak bábätku aj keď ma ukľudňovali,že paralen 2x denne nemôže ublížiť) inak si dávam zázvorový čaj a kvapky z morskej soli,ktoré mi moc nezaberajú...:/ poradí niekto??? ĎAKUJEM!!!

nastasyk
15. mar 2012

Ja som bola silno prechladnuta 2x v prvom trimestri a pomoze Ti len jedina ve: ležaz. vele pit, jest ovocie, cesnak zazvor a cakat kym to prejde...ja som obidva razy lezala celych 7 dni. A paralen mozes🙂 inak este dobre je naparovat sa. Ja som si robila roztok morskej soli a pisonol, ale este sa odporuca naparovat sa nad harmancekom...

petkave
15. mar 2012

@jolie13 Ale zase to s tým zázvorom nepreháňaj. Predsa len, v tehotenstve s ním treba zaobchádzať opatrne. Ja som bola prechladnutá v 8tt a tiež som bola iba na čajoch, citrónoch a mudra mi predpísala bioparox na vdychovanie 3x denne. Ale tabletky som nebrala žiadne. Prajem skoré uzdravenie.

jespera
15. mar 2012

mne pomohli silne citronovo - medove caje, a stava z domacej nalozenej kapusty🙂

jolie13
autor
15. mar 2012

ďakujem za rady...so zázvorom som opatrná...dávam si ho len večer a ráno...tak tú šťavu z kapusty by som si určite dala a aj kopec kapusty k tomu,ale nemám k nej prístup...:/ žijeme v zahraničí a tu ju nedostať...skúsila som už aj naparovanie nad harmančekom a aj ten cesnak...trošíčku pomohlo...ale tak chce to určite čas...dúfam,že budem čoskoro opäť fit...u mňa je to totiž bežná vec taká silná nádcha hlavne na jar a na jeseň..:(

petkave
15. mar 2012

@jolie13 To vieš, nádcha trvá tak či tak 7 dní... Tak jedine vydržať. Pokiaľ nemáš vysoké horúčky, je to pre bábo v pohode.

michaela5
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jolie13
autor
16. mar 2012

veď to,že nádchy sa človek tak rýchlo nezbaví..:/ našťastie ja horúčky nemávam...ale dnes je to už zase lepšie...len ma už všetko bolí z toho ležania..:/ ale nejak vydržím...tak ešte raz ďakujem za rady,žienky...;) pekný dník...

katkamarek
16. mar 2012

@jolie13 Este by si mohla skusit homeopatika, tie mozu aj tehotne zeny, neviem kde v zhranici si a co tam mate k dispozicii, ale u nas su dobre od Boironu, http://www.boiron.sk/. Tak skus si v lekarni kupit nieco podobne, ja mam s nimi dobre skusenosti

cestovatelkaandrea
16. mar 2012

@jolie13 mne pri silnej nadche pomaha kupel nosa. normalne mam z lekarne roztok z morskej vody v tlakovej nadobe, naklonim sa na jednu stranu nad umyvadlom a striekam do nosa ten roztok az kym neprejde druhou nosnou dierkou von. velmi to pomaha a nadcha rychlo prejde. kuknem ti doma znacku co mam ja. mozno ju dostanes aj u vas.

jolie13
autor
17. mar 2012

ďakujem žienky...už je to celkom fááájn...konečne môžem dýchať nosom!!! 🙂katkamarek - pýtali sme sa na homeopatiká,ale tu (v Nórsku) ich pre tehotné tiež veľmi neodporúčajú lebo je vraj málo takých,ktoré neobsahujú byliny,ktoré by sa v tehotenstve nemali užívať..takže som to zvládla hlavne s tými medovo-citrónovými čajíkmi,cesnakom a solným roztokom do nosa...priznám sa užila som aj 3xparalen pretože ma trápila zimnica a bolo mi fakt biedne..tak dúfam,že bude všetko OK a nejak to neublížilo bábätku... 😒 cestovatelkaandrea budem rada ak mi napíšeš tú značku...čoskoro cestujeme domov na SK tak by som si nakúpila do zásoby! 😉 ďakujeeem!!!!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre