icon

Som v 19. týždni a nedá sa mi ležať na chrbte

miilada
2. dec 2013

Uz asi tyzden mam zvlastny pocit v bruchu, neviem, ci to dobre opisem. Napr. neda sa mi lezat na chrbte, musim aspon pokrcit nohy v kolenach. Takisto pri chodzi mi je neprijemne, ked sa vystriem. No a problem mam, ak sa potrebujem zohnut zaviazat snurky a pod. Mam pocit, ze mam akesi prilis napnute brucho, avsak na tvrdnutie mi to az tak nepripada, aspon podla toho, co som sa docitala. Este pre uplnost, zvykne ma nafukovat, mozno aj to prispieva.. Poznate mnou opisane pocity, alebo nieco nie je v poriadku?

sandra86
2. dec 2013

pride mi to ako napinanie koze na bruchu

mantilka
3. dec 2013

Na chrbte by si uz pomaly mala prestat lezat. ..v jednom clanku som nasla toto"spanie na chrbte v pokročilejšom tehotenstve žene nevyhovuje tým, že maternica tlačí na dolnú dutú žilu a tým sa porušuje krvný obeh ženy. Prejaví sa to tak, že žene príde zle, až na omdletie. Preto ženy v pokročilejšom štádiu tehotenstva ani nevydržia dlhší čas na chrbte a musia ležať iba na boku." ale najdes toho viac. Ja sa nemozem velmi vystierat...lebo mi taha brucho. Inak nemam velmi problemy ( zatial nemam velmi velke brucho)...ale to zavisi aj od velkosti brucha.

verca2687
3. dec 2013

Ahoj, je to úplne normálne. Mala som to aj ja. keď mi merali ozvy a chceli aby som ležala v nemocke na chrbte, skoro som im odpadla. Vtedy mi lekárka povedala, že bábätko tlačí na žilu, ako písala mantilka a nedokrvuje sa mozog.... Krv sa Ti prestane rozháňať do tela a to sbôsobujú iné komplikácie. ☹ ja som teraz v 25 tt a mám strašný problém s bolesťou panvy. Strašne ma bolia dole kosti. Je mi dobre len keď sa rozčapím ako žaba 😀 akonáhle mám dať nohy spolu, alebo sa otočiť v posteli, bolí ma to ako 3 deň po cisárskom.... tak prajem veľa šťastia a len pretrpieť moja.

mirka_st
Autor odpoveď zmazal