icon

Som v 23. týždni a mám kliešťa

slavomiraaa
9. jún 2014

Ahojte som v 23 týždni a našla som si klieštia. 😢 😢 bola som hneď na chirurgii kde mi ho dali preč ... doktorka povedala že zatiaľ to nemám zapálene ale keby som niečo spozorovala mám prísť . Pýtala sa či som očkovaná proti tetanu. Ja si nepamätám kedy som bola naposledy. A ani teraz ma nemôžu zaočkovať čo ? Dúfajme že žiadnu infekciu nepriniesol . Mám isť zajtra k môjmu domácemu dokt. na kontrolu ešte . 😖 😖 a chcem sa vás opýtať mám isť aj k ženskému ? Mohol niečo preniesť na malú ? som tak vystrašená či sa jej náhodou niečo nestalo . Už ste ho mali počas tehotenstva ? ako ste vy postupovali ?

nice202
9. jún 2014

@slavomiraaa mala som pocas prveho tehotenstva asi 4 klieste dokopy. Normalne som si ich vybrala sama, nikam som nesla a nic sa mi nestalo. Len nerob ziadnu paniku.

kiki68
9. jún 2014

kolko bol kliest asi pricucnuty? lebo na prenos treba urcity cas. Potom kliesta mali poslat na histologiu ( posiela sa bezne na veterine,ci nemocnice su zase pozadu o 100 rokov) ? Tiez si po 2 tyzdnoch mozes nechat spravit odbery na boreliozu, keby sa aj potvrdi,stale sa to prelieci ATB ako hocaka viroza bez nasledkov. Hlavne necakat roky s tym,ze sa nic neobjavilo. Kamos takto isiel preventivne po 2 tyzdnoch na odber a sice vysla borelka poz. ale s ATB to bolo uplne bez nasledkov. Totiz preve stadium je liecitelne velmi lahko. A encefalitida sa nie vsade vyskytuje. Zavolaj si na miestnu veterinu,povedz v akej si bola oblasti a oni Ti povedia,ze co sa tam vsetko vyskytuje ( borelioza, babezioza, encefalitida). Dobre to vedia,lebo maju xy pacientov s kliestami. V nemocke nevedia vacsinou nic povedat....

slavomiraaa
autor
10. jún 2014

Neviem ako dlho bol ale asi nie dlho si myslim, ja som si ho všimla ked som si holila nohy a niečo zaštipalo a pozerame čo to je a hlava tam bola. Dnes idem na kontrolu uvidime 🙂

yanielka
10. jún 2014

po tejto sprostej zime su klieste poriadne premnozene, ja som si nasla v nedelu a to sme len grilovali na dvore, kde mame travnik vykoseny a ani ziadne velke buriniska nie su naokolo, skoda, ze si kliesta nedala vysetrit u nas to robia aj tak, ze ho mozes poslat v obalke v navlhcenej vate v uzavretom vrecusku vysledky by mali byt do dvoch tyzdnov. Asi netreba robit paniku, ale ja by som to prediskutovala s nejakym infektologom hlavne ak si tehotna. drzim palce