Som v 25 týždni a mám bolesť panvových kostí
Ahojte baby.Prosim ak mate nejake skusenosti poradte...Som v 25 tyzdni a chytili ma bolesti tam dole ... docitala som sa ze to budu asi panvove kosti.Dost ma to boli taka neprijemna pichava bolest.Vraj z gynekologickeho hladiska je vsetko ok,ale ja neviem ☹ prechadza mi to az do pravej strany nohy.Nemozem si ani poriadne sadnut.Mala som to uz raz...preslo to same,doktor ma poslal na sono ciev tej nohy kedze som mala trombozu noh ale vsetko je ok.Dalej to uz neriesil a mna to predvcerom zacalo dost pobolievat.Aj ta noha,aj tie kosti.Ak su to teda kosti.Dakujem za vsetky rady...☹
@lubika39 a na krze nieco neekzistuje? a ten bedrovi pas to sa ako da pouzivat v tehotenstve? idem skusit pozret na net,bo to ma celkom zaujima 🙂
@nana776 no a to uz ty musis vediet kedy ,ale ja by som urcite neckala ,ved pocas tehotenstva je to asi najdolezitejsie obdobie ...
@nana776 a nemoze to byt roztahovanim panvy, ja som to sice pri prvom tehu necitila, ale po porode ked sa mi kosti stahovali tak asi pol roka som mala bolesti jak slak 😒 a teraz pri druhom znova, hlavne ked lezim v noci neviem ani spat, mne pomaha rozcvicit to rano a cez den ked sa hybem tak je to celkom ok zatial.
Ale ked pises ze dole tak neviem presne lebo mna boli panva zvonku, kosti nad stehnami.
@nana776 ja som mala take iste problemy...pri prvej dcerke som na konci tehu vobec nechodila.Porodila som spontanne,dcerka bola velka a ostali mi trvale nasledky.diagnostikovali mi symfyzeolyzu-rozostupenie lonovych a panvovych kosti a mam vlastne jednu stranu lonovej kosti posunutu o 1 cm.Bolesti som po prvom porode mala take velke ze by som radsej kazdy den rodila ako trpela bolesti kosti.trocha pomohol bedrovy pas.Pri druhom tehu som mala bolesti od zaciatku,trvala som na sekcii-zial nikto moj zdrav.stav nebral na vedomie a porodila som spontanne dalsie velke babo.Bolesti mam denne,trocha som si zvykla ale najhorsi je spanok-chodim spat o polnoci a uz rano o siestej neviem vydrzat pretoze ma z lezania neskutocne boli kostrc.Ked vstanem musim to rozchodit a potom je to lepsie.Zial ovplyvnuje to moj zivot,nezvladnem dlhsie chodit,sport u mna nehrozi,po takom dokladnom upratovani nasleduje den plny bolesti.
Netvrdim ze kazdy takto dopadne...ale to je moj pribeh 😉
@mummy01 ahoj.tak to si mala fakt tazke.ja som tuto noc ani nespala,teraz ma neboleli kosti,ale babo ma kopalo kade len mohlo a tak silno ze som nemohla vobec spat.mna kope skoro stale a mam taky dojem ze tam ma asi malo miesta.som nervozna sama zo seba.ked nie kosti tak vzdy nieco ine :( som uz taka vycerpana.
@liviana1111 mna kriye moc neboleli, ale ten pas sa dava cez krize a zapina sa suchym zipsom popod brusko, ono ti to vlastne pomaha drzat brusko a z toho menej bolia panvove kosti.....teda aspon man menej boleli, citila som sa pevnejsie. Pouzivala som ho hlavne ked sme niekam isli a bola som dlho na nohach, inak podla potreby, ked som citila ze ma to moc boli. Ten pas sa da kupit aj bez predpisu, ale ked ti ho gynekolog predpise, tak to mas zadarmo 🙂
@lubika39 a netlacilo ta to na brusko? no mna vacsinou vsetko boli v noci ,nemozem ani spavat co si nemozem ani polohu poriadne najst a aj tak po chvili sa musim prehodit ,a tak sa polku noci len prehadzujem ,kym nad ranom neazspim ☹
@liviana1111 netlacilo, lebo suchym zipsom som si sama regulovala, ako pevno mat pas.
@lubika39 no tak ja sa nato opytam dokotrky,len ak to bude u mna aktualne ,ze si to zozeniem tak dufam ze ten lepiaci zips bude dostatocne vleky na moje mega obr brucho 😀 😀 😀 lebo ja uz len tak hocico nenatihanem na seba 😀 😀 😀
s tymto som mal problem aj ja hlavne pri 3tehotenstve tie kosti ma strasne boleli este rok po porode az potom to bolo ok
@katecameron Chcem sa ťa spýtať - všetky 3 pôrody si mala vaginálne? Bolo to po pôrode na druhý deň lepšie? Ja som to totiž mala až po 2 pôrode aj vlastnou vinou, málo som sa hýbala, veľa som pribrala. No mesiac po pôrode to bolo ok, intenzívne som cvičila, hlavne panvové dno.
@zuzkabeno ano vsetky tri tento problem som mala len pri poslednom tehotenstve pritom som pribrala najmenej aj porod bol najrychlejsí ale ta panva ma bolela este rok po porode
@katecameron Čiže pri štvrtom tehotenstve ťa to vôbec nebolelo ani po pôrode? Takže sa to tým cvičením dosť zlepšilo? Ja mám s cvikmi panvového dna veľmi dobré skúsenosti, podľa mňa je to to najlepšie čo na to funguje. Dosť ma to zaujíma, lebo sa bojím, či by sa to pri ďalšom tehotenstve mohlo tiež vyskytnúť.
@zuzkabeno ja som nebola 4krat tehotna ale tri a pri poslednom to bolo najhorsie podla mna by sa to zopakovalo keby som bola 4krat tehotna 😖

mne gynekologicka predpisala bedrovy pas na bolest panvovych kosti a pomohlo mi to, sice nie uplne, ale bolest bola o dost mensia 🙂