icon

Som v 28 týždni tehotenstva a odpadávam. Ako to riešiť?

flipzi
21. jan 2011

Posledné dva tri týždne (zač.cca 28tt) sa mi dejú veci. Jednoducho povedané odpadávam. Našťastie som ešte nepadla na zem, vždy som si stihla sadnúť. Preto ma už gynekológ vypísal na PN. Ak sa pýtate na tlak mám nižší ale nie až tak. Môj gyn. mi povedal že mám piť kávu alebo čierny čaj. Aplikujem to už zopár dní, no zatiaľ nebadám zmeny.
Máte aj vy takéto ťažkosti počas tehotenstva? Ak áno, tak ako ich riešite? V ambulancii doktora som nedostala dostačujúcu odpoveď.
Beriem aj doplnok stravy (femibion) a plus som začala ešte aj železo.

martinex
21. jan 2011

@flipzi ja som tieto problemy mala aj pocas tehu aj pred nim...lekarka to nazvala ako kolapsove stavy..jedina rada co ti mozem dat je maj pri sebe vzdy nieco na pitie,ak je to mozne nenavstevuj preplnene miesta- MHD v spicke,koncerty a podobne-teda ak si nemas kde sadnut.... a hlavne ak citis ze to na teba ide napi sa,skus zhlboka dychat a rychlo hlaadaj miesto na sadnutie.... ja mam pred tehu tlak kolisavy,cize mi to neni mozne ani nijak liecit... a kava rano je fajn, no aj napriek tomu sa mi xkrat stalo ze som aj tak odpadavala...

flipzi
autor
21. jan 2011

@martinex No však hej, nosím so sebou vodu a tiez niečo sladké. Ale hlavne mám skvelého muža, ktorý ide so mnou kam potrebujem...to je asi najväčšia prvá pomoc.
Len mi dnes znepríjemnil deň dokt., ktorý sa k tomu staval flegmaticky, a preto som chcela vedieť čo na to iné ženy.

martinex
21. jan 2011

@flipzi moja lekari to nemaju ako riesit...bohuzial...aj moj manzel somnou vsade chodi,lebo sak to moze prist hocikedy na mna.... a fakt,jedine davat na seba pozor...ak nic "vaznejsie" tvoj lekar len tak neprehliada,tak je to ok.... inak by som uvazovala o jeho zmene

kvetinka211
21. jan 2011

Ahoj, ja som to mavala hlavne vtedy, ked bolo vonku skarede pocasie .. takze uz aj podla toho som vedela, kedy sa vybrat do mesta a kedy radsej ostat doma ... pomohlo mi aj to zelezo a tiez vela tekutin, davala som si aj fatru ci magneziu (ale tie iba ak neopuchas) .. sice som neodpadavala, ale velmi sa mi tocila hlava a bolo mi na odpadnutie. Zle na to posobilo tiez prehriatie (tepla bunda v interieri) a dlhsie statie. Moja doktorka to tiez velmi neriesila a v ambulancii som mala tlak vzdy ukazkovy a doma potom 80 na 58 😉