icon

Som v 34. týždni a som v nemocnici

veronika56
7. dec 2013

Ahojte baby. Chcem Vás poprosiť o skúsenosti s podobným problémom. Na začiatku 32 týždňa sme navštívili nemocnicu, z dôvodu dosť silných kŕčov. Lekárka zistili, že som otvorená na 1 prst, a hrozí predčasný pôorod. Ihneď mi nasadili tabletky na vývin pľúc, a keď sa to upokojilo, prestala som ich dostávať, ale boli mi nasadené aj infúzie, ktoré beriem dva krát denne , každý deň. Som v nemocnici už cez dva týždňe , a konečne mi zrušili tzv. červený režim, kedy máte povolené iba ležať nič iné. Otvorená som ako na začiatku, cítim sa fyzicky a psychicky dobre, ale chcem ísť domov nakoľko je to stále na tom istom, a bojím sa že tie infúzie, či náhodou nemôže dôjsť k zavodneniu organizmu a podobne , či to nemôže malej ublížiť. Termín mám 23 januára, a neviem či má význam ma tam držať alebo nie, nakoľko si myslím že ani lekári sa nevedia zhodnúť. Poprosím Vás o názory, Ďakujem..., a ešte či tu máte skúsenosti s podpísaním Reverzu, tzv. prepustením na vlastnú žiadosť

jahodka30
7. dec 2013

@veronika56 ahoj, z vlastnej skúsenosti, určie nechoď domov na reverz, niečo by sa mohlo stať a potom by si si to vyčítala... ja som bola skoro celé tehu v nemocke, od 16tt som bola otvorená na 2 prsty... drobček sa narodil v 37 tt a mal 4,25kg... som rada že som to odležala v nemocnici aj ke´d myšlienkové pochody máme asi podobné (všetky baby)... Je to tam strašné vydržať ale stojí to za to!!!

jadinka
7. dec 2013

ahoj, ja som mala kľudový režim od 17 tt, takže si vieš asi predstaviť, že takmer celé tehu som preležala..síce v nemocke som nebola, lebo som nebola este otvorená," len" som mala skrátený krčok..ale kebyže mi nariadia nemocnicu, určite by som tam šla a počúvala doktorov...to je aspon moj názor, este vydrž v nemocke, už máš blízko nádherný cieľ.. 🙂

20erika07
7. dec 2013

@veronika56 ahoj,no ja som tiež ležala od 32tt ale až do ukonceneho 36tt. Potom ma pustili ale ani ma nenapadlo pytat sa domov a to som mala celý mesiac režim že len ležať... No potom som doma dva týždne ležala a jeden vecer sme sa vybrali sadnúť si von s kamaratmi a na druhy deň som išla rodiť...takže dotiahli sme do 38tt...aj teraz musím ležať ale zatiaľ len doma,no dodržiavam,nechcem ísť do nemocnice... S tým reverzom,kamoska požiadala,vyhoveli jej samozrejme,ale to by si musela fakt len ležať doma,a vieš ako je to doma...kus môžem to spravit,kus to...a nakoniec môžeš hocikedy porodit... No neviem,na tvojom mieste by som ešte vydržala do ukonceneho 35 tt aspoň v nemocnici,to vydrzis,ubehne to ako voda... Veľa šťastia 🙂

veronika56
autor
7. dec 2013

Ďakujem veľmi pekne za názory a skúsenosti, ten reverz by som si ozaj v prípade niečoho zlého vyčítala do konca života, ono je problém aj v tom, že mne robili všelijaké možné testy , vyšetrenia a všetky dopadli v poriadku, a nevedia zistiť z akého dôvodu to nastalo.(aj z toho som nervózna), ale vraj pravdepodobne nejaký problém s krčkom.

jesi25
7. dec 2013

@veronika56 no ja byt tebou toez nejdem domov,tiez som to zazila lezala som od 29.tt v nemocnici krcok na 1cm skrateny,tiez som bola na infuzkach a dokonca nonstop,porodila som v 34.tt a bola som rada,ze som bola v nemocnici a nie doma,ked sa nieco deje si hned pod dohladom,drz sa!

ivusaaa
7. dec 2013

@veronika56 Z vlastnej skusenosti ti mozem povedat tolko, ja som si v nemocnici odlezala 17 tt, stale som len lezala , mohla som len na wecko, tiez som mala problemy so skracovanim krcka. mne tiekli infuzky celu dobu nonstop,este som sa snou aj sprxovala. nakoniec sme to potiahli az do 40 tt, rodila som 4 dni pred terminom a to mi kontrakcie zacali v 18 tt, xvalabohu kludovym rezimom a liekmi sa mi to podarilo zastavit. je to obrovsky zaberak na psyxiku, ked musi clovek len lezat, ale babu sa rata kazdy jeden den, treba hlavne mysliet nato, ze to robis pren. uz si v super tyzdni, mna prepustali v 35tt, ked uz je ta povestna hranica, ked ma babo dovyvijane plucka , ale reverz by som nepodpisovala, v tom pripade beries vsetku zodpovednost na seba. v nemocnici urcite vedia co robia a snazila by som sa vydrzat az pokial by mi to lekar nesxvalil. ja som od zaciatku tehotenstva pocitala s tym, ze babo sa isto narodi predcasne,aj na izbe som mala viacero spolubyvajucix ,ktore rodili predcasne a poviem ti, ze teraz ked sa pozriem na malu ktora je riadne donosena a hlavne zdrava , tak v tej nemocnici by som si odlezala aj dalsix 17 tyzdnov ak by bolo treba. ako som uz povedala, uz si v peknom tyzdni a ked by sa aj babo teraz vypytalo na svet, nemalo by mat s najvacsou pravdepodobnostou ziadne vaznejsie komplikacie , ale aspon si nebudes vycitat a povies si, ze pre zdravie svojho dietata si urobila maximum

veronika56
autor
7. dec 2013

Ďakujem všetkým veľmi pekne, veľmi mi pomáhajú tieto vaše názory , je to dosť o psychike , a Ivusaa , ďakujem veľmi pekne, verte mi, že aj takáto diskusia veľmi pomôže mamičke prekonať ten pobyt v nemocnici...

darina1952
7. dec 2013

ahoj, síce som nečítala všetky príspevky hore, ale určite sa domov neponáhľaj a na vlastnú žiadosť už vôbec nie. Bábätku je teraz v tvojom brušku najlepšie a akákoľvek námaha ti môžu spustiť predčasný pôrod....a keby sa to malo stať, tak radšej v nemocke kde sú na to pripravení a vedia tebe aj bábu poskytnúť všetko. Ja som prvého syna predčasne narodeného v 34gtt a to som ležala od 32gtt. Bola som vystrašená čo sa to deje a prečo ide na svet tak skoro a potom bol 6dni v inke a ďalšie skoro dva týžde v nemocke.....prišla som o mlieko... no žiadna mamička a tobôž prvorodička ako som bola ja nie je pripravená na to že bude mať bábätko o váhe do 2kg....
Takže určite vydrž v nemocnici ako sa len bude dať - čo najdlhšie 😉
držím vám obom palce 🙂

matrix87
7. dec 2013

no ja by som asi radšej ostala v nemocnici. ja som tiež mala kľudový režim od 9tt týždňa, najskôr som bola v nemocnici a potom som bola stále doma a na konci tehu zase v nemocnici. Radšej to tam vydrž, je to síce viac na psychiku, ale dá sa to prežiť. držím palce

jeemima
7. dec 2013

@veronika56 len tam pekne zostan kvoli drobcovi vydrzis snad vsetko ;) Ja som lezala od 29tt v 31tt ma pustili domov a hned prvu noc doma mi odtiekla voda

rena28
7. dec 2013

@veronika56 určite to vydrz pod lekarskym dohľadom ak je to možné na ziadny reverz sa nepytaj domov 🙂 sama som si prešla 6 mesiacov odlezanych s nohami hore a zasitym krckom maternice. Viem je to ťažké po fyzickej a hlavne po psychickej stránke ale ty si uz v peknom týždni tehu tak vydrz stojí to za to. Prvý syncek sa mi narodil v 36 tt úplne bez problémov a s dcérkou som vydržala do 39 tt. takze obidve tehu som si poctivo odlezala ale stalo to zato sú to moje dva zázraky. Drz sa 🙂

veronika56
autor
9. dec 2013

Ďakujem všetkým veľmi pekne ... potom sa pochvalime aj princeznou....🙂

dvojicky14
9. dec 2013

presne viem, čo prežívaš...ja som celé tehotenstvo preležala..do 16 tt mi bolo tak zle, že som nemohla ani vstať...a od 17 tt som bola otvorená na 1, 5 prsta a bolo mi povedané, že sa mi neoplatí ležať, pretože aj tak potratím tak mám isť na potrat dobrovolne...odišla som z tej nemocnice a išla som do druhej, kde som vyležala do 35 tt a narodili sa mi krásne dvojičky, ktoré majú síce status predčasniatka, ale vývojovo sú viac vpredu ako deti, ktoré sa narodili v tom čase ako moje, ale v 37 tt...čo to obnášala....ešte som aj jedla v posteli-zčoho som dostala žlčníkový záchvat, chválabohu som to zvládla...a som doteraz na to pyšná, že som to poctivo odležala....a tiež mi pichali injekcie na vývoj plúc pre malých...a všetko možné aj nemožné čo existuje...takže sa ničoho neboj....len poctivo to odležať....radím Ti dobre - to je posledné tvoje oddychovanie🙂 drž sa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gabibarbi
9. dec 2013

Ahoj ja som lezala od 30 tyzdna, otvorena, tvrdnutie bruska, tiez som dostavala injekcie na vyvin pluc a infuzie kazdy den ale kvoli babatku som nechcela riskovat a vracat sa domov...vedela som ze ked sa nahodou nieco stane tak v nemocnici mi pomozu rychlejsie ako keby som bola doma...a vydrzala som az dokonca 🙂 a nebolo to az take strasne 🙂 teraz si kolko krat poviem ze tam bolo fajn 🙂 treba len vydrzat kvoli babatku 🙂

ssussie
9. dec 2013

Ja som lezala od 20 tt pre tvrdnutie brucha a skratenemu krcku. Lekarka mi povedala, ze bud budem lezat alebo potratim. Tie slova mi dodnes zneju v usiach a vystrasili ma tak, ze som lezala poctivo od 20.februara do 1.jula 2012. Bolo to dlhe, narocne a mozno som nemusela az tak poctivo lezat a mam len malo spomienok na prechadzky s bruskom, stalo to za to. Napokon som sa ani len neotvorila a syncek sa narodili akutnou sekciou v 40tt a tym, ze som sa neotvorila nemusel sa trapit porodnymi cestami s 4 krat obtocenoym pupocnikom okolo krku. Takze len ty lez. Budes si to vycitat, lebo ked si uz otvorena, ozaj mozes porodit hockedy. Budu to narocne sviatky, ale hovori sa, ze pokial nejde o zivot, ide o hov.., ale tu ide o zivot, tak lez 🙂

kinkinga
9. dec 2013

ak ti mozem poradit,len ziaden stres,ja som bola otvorena na 1,5prsta skoro 2 tyzdne a mala som hodne poslickov ,myslela som,ze porodim predcasne ale nakoniec to bolo presne na termin,,netreba sa bat,ked si pod dohladom je to istejsie,ani sa nenazdas a bude potom,porod zbehne rychlo tak oddychuj a spi co najviac,garantujem ti,ze potom sa uz nevyspis 🙂 drzim palce
@veronika56

livka299
10. dec 2013

Ja tu píšem len svoj názor. Ja som tiež bola otvorená /teraz vám už presne nepoviem koľko/ so strednou dcérkou, dali mi paesar a šup ho domov. A to som mala doma 1,5 ročného chlapca takže ležať nebola šanca, ešte aj kočík s malým som niesla na rukách na medziposchodí a nakoniec malinká sa narodila týždeň po termíne 😉 ale samozrejme všetko je individuálne. Ja by som išla na Vianoce domov, s tým, že by som oddychovala....

ada510
10. dec 2013

@veronika56 ja som ležala v 29tt tiež mi hrozil pedcasny pôrod infúzie neublizia je to len magnesium podľa mňa by tá už mohli pustiť ja som sľúbila že budem doma ležať a nikam nebudem chodiť a pustili ma keďže mali vtedy plný stav tak im to aj vyhovovalo a nakoniec som aj prenášala...:D

zaza218
10. dec 2013

Ja som pri vsetkych troch detoch lezala od 3 .tyzdna v nemocnici...mna nepustili,alemala som ine problemy. Mam vsak svagrinu a ona bola otvorena tak ako ty a ju pustili domov,kedze sa uz dalej neotvarala. A co sa tyka reverzu tak ho jedna podpisala ked som tam lezala a ked prisla naspat uz s bolestami tak ju nechceli prijat