Som v 4 týždni a mám veľkú chrípku. Pomôžete mi?
Da sa na nu nieco dat mam aj teplotu a cele opuchnute hrdlo trva to už 3 den a neviem co stym .Pomozte babenky,lieky nechcem dakujem
Okamzite si daj paracetamol ak mas horucku. Horucka je velmi nebezpecna v prvom trimestri - sposobuje vyvojove vady a potraty.
Ak si už tri dni chorá, minimálne dva dni si mala užívať niečo, čo by ti odporučil / predpísal lekár...
najlepsia rada je lekar..ziadne domace recepty a zbytocne cakat ci sa ti polepsi..lekar ta pozrie, nasadi liecbu.cim skôr budes fit, tym lepsie pre babo aj pre teba..uz tie 3 dni je dost..na co cakas, ked vidis , ze sa ti neulavilo?sup, sup k lekarke..
ja som mala tehotna hned na začiatku chripku a skoro 40 horučky doktorka mi dala ATB ,lebo ja som vtedy ešte nevedela že som tehu .A asi v polovici tehotenstva zase črevnu virozu.Vtedy som sa strašne bala lebo som celu noc vracala a hnačkovala. Mam krasne zdrave dietatko ,takže sa netreba až tak stresovat 🙂 Prajem skore uzdravenie.
ja mam 37,5 od oplodnenia ale potom neskôr som dostala nadchu a tiez som si myslela, ze na mna lezie chripka, tak som brala homeopatika a polepsilo sa behom 3 dni ale potom som aj tak sla k lekarovi a dal mi preventivne Bronchovaxom na imunitu a prevenciu dalsieho ochorenia v tehotenstve...tak neviem ci aj takato mierne zvysena teplota je nebezpecna ako pisala @skeptik, lebo 37,5 mam doteraz.......skoc cim skor k lekarovi, to mas najlepsie 🙂
odporucam ti paralen a vyplachovat usta s roztokom vody(vlaznej) a soli(morskej).a odporucam ti homeopatika ako-Gripp heel,Angin heel(celkovo na chripku),popripade Oscillococcinum(tiez celkovo potom ako prevenciu),Homeogenne na hrdlo, Luffa sprej do nosa , prajem Ti skore uzdravenie! aknedz -mne vysadili Bronchovaxom pocas tehu,to je vakcina ( obsahuje oslabene bakterie) pocas tehu je imunita aj tak znizena a autovakciny mozu narobit este viac zla....podla mojej imunologicky ktora ma uz vela skusenosti s vakcinami,autovakcinami by to nesmeli tehu zeny...ale pre istotu zavolala predtym ako mi to vysadila klinickej farmakologicke a ona tiez nodporucala...takze neviem....ale to je len moj nazor...
Bež k lekárke, ako radia kočky. A na hrdlo je dobrý Bioparox, je to lok.antibiotikum, ja som ho dosť používala pri oboch tehu, keď už hrdlo príliš bolelo a dá sa striekať aj do nosa (možno poznáš). Ak nie si alerg. na penicilín, tak je možné predpísať aj antb. z tohto radu, to plodu neuškodí. 😉
veru mne sa tiež zdá divné dávať vakcíny v tehu 😝 ja som mala asi tiež po oplodnení zvýšenú teplotu, akoby niečo na mňa liezlo a dr. mi povedal, že to môže byť príznak tehu. ale trvalo to asi len 1-2 týždne... je to asi taká záťaž a zmena pre telo. no a s chorobou jasné, že radšej k dr. hoci oni hneď šup ATB pre istotu, čo ja tiež nemusím. homeopatiká treba nasadiť hneď pri prvých príznakoch, s oscillo mám dobrú skúsenosť na sebe.
s chripkou netreba chodit k lekarovi, ale hned ako ta zmoze zalahnut a prijimat strasne vela tekutin, vitamin C a zinok, paralen tehulky mozu, skore uzdravenie prajem 🙂
Lieky na zníženie teploty sa dávajú aj malým deťom až keď je to horúčka a to je od 38,5°C. Skôr sa nemá dávať, lebo deti potom nemajú žiadnu šancu vybudovať si imunitu a bývajú často choré. Ak horúčka neustúpi do 24 hodín treba navštíviť lekára. No máloktorá mamina to dodržuje a dá dieťaťu lieky na zníženie teploty hneď ako sa mu trošku zvýši a potom sú plné čakárne v ambulanciách. A to, že horúčka ublíži vývoju dieťatka je číry nezmysel!!!
zázvorový čaj s citrónom, od horúčky paralen kludne.. ak bolí velmi hrdlo, tzv.hrce v krku, kup si v lekarni Bioparox.. ten tiez mozu aj tehotne.. skore uzdravenie..
Ahoj, pokial nemas horucku (nad 38°C), ale len teplotu, tak to nevadi. najlepsie je hned zalahnut do postele a nic ine neriesit, pit zazvorovy caj (nastruhat zazvor, zaliat vodou, citron, med), jest vela cesnaku, hrdlo kloktat slanou vodou, pripadne jodovy sprej alebo tantum verde, cmulat vincentkove pastilky, ja som objavila aj nasivin tabletky a sirup na uvolnenie nosa (snad sa mozu). Ak je to naozaj chripka, lekar s tym aj tak nic nezmoze a ak je nahodou menej rozhladeny, da ti zbytocne antibiotika. Tebe to uz ale trva par dni, cize by uz bolo pomaly naozaj dobre zajst k lekarovi, ci to nahodou nie je nieco bakterialne, najlepsie by potom bolo kebyze ti da ten bioparox, ktory je len lokalny. K lekarovi utekaj tiez v pripade, ze mas horucky .. zatial si daj paralen, ten je v tehu najmenej rizikovy. Nech ti predpise cokolvek, precitaj si dobre pribalovy letak, ci to naozaj mozes uzivat. zelam skore uzdravenie.
ja som boal s poslednou dcerou chora v tretom tyzdni. ani som nevedela, ze som tehu, ale letela som hned k lekarke, lebo to bolo 23.12., ze nech mi nieco da a dala mi len bioparox, kedze som jej hovorila, ze je mozne ze som tehu. vianoce som doslova prespaal v 40°C horuckach a po dnes den mam pochybnosti, ci sa prave kvoli tejto chripke dcera nenarodila chora. lebo presne v tomto tyzdni sa deje delenie zarodocnych listov. takze na tvojom mieste,ziadne babske recepty a rychlo let k lekarke. seba neohrozis, ale nech neohrozis dietatko.
..radsej chod k lekarovi..,doktor vie co s tym.. Drzim ti palce. Verim,ze budes v poriadku..
Doktor, nebo já řešila homeopatikama, ale už nevím jak se jmenovali 😖 Určitě se dá najít na netu...
Homeopatika....neublizia a dost rychlo zaberaju...aspon nam doma 😉 ale cudujem sa ze hladas radu az teraz ked to uz trva 3 den 😕 ....a navyse si v prvom trimestri kedy je akakolvek choroba nebezpecna ....bez lekarovi
@vikusik nedavaj si bez predpisu lekára nič, ani paralen ani nič čo ti tu baby radili, nepíšeš akú máš teplotu, nemusíš mať chrípku, hrdlo ťa môže bolieť aj z angíny - vážne treba ísť k lekárovi - cez internet a s tak chabými informáciami, aké si podala, sa ťažkos tanovuje diagnóza. Hrdlo si vypláchni teplou slanou vodou, alebo si sprav šalviový čaj a tým si vyplachuj, pi veľa tekutín. O liečbe liekmi ťa bude informovať tvoj lekár. Skoré uzdravenie.
pokial viem, tak plod je spojeny s krvnym obehom matky az od 6tt...takze k lekarovi a ked treba tak aj ATB ( v najhorsom pripade, aby sa zabranilo horucke)
ja som v 4 tt brala antibiotiká a nič strašné sa neudialo, lebo plod by nemal byť vyživovaný ešte placentou.... stále si myslím, že je lepšie riešenie liečiť sa razantnejšie liekmi, ako chorobu zbytočne predlžovať...
babská rada, mne pomohla asi v 4 mesiaci tehu... zázvorový čajík s medom a poriadne sa vypotiť a kloktať slanou vodou ak boli hrdlo. A cmuľkanie Propoliek.

prečo nejdes k doktorovi? ten ti poradí najlepsie, ako mame my vediet tvoju diagnozu????