icon

Som v 7 týždni a zistili 2 cm krvnú zrazeninu

annastasia22
28. aug 2012

prosim ak mozte tak poradte som tehotna v 7tt babo ma 6mm a srdiecko nebyje a navyse ta zrazenina ho ohrozuje dr. ma pripravil na potrat ☹ mam jedine utrogestan a nic viac ,musim doma cakat do piatka ..na co mam cakat kym malicke zomrie?ziadna sanca nic ☹ ☹ ☹ ☹ poradte

annastasia22
autor
28. aug 2012

tu mi tu nikdo neporadi?prosim ☹

henikav
28. aug 2012

@annastasia22 pokial malemu nebije srdiecko, tak sa neda povedat ze cakas kym zomrie, lebo este ani nezilo, ak sa mu nespustilo srdiecko, skor si myslim ze cakaju par dni pre istotu, co ak sa nahodou spusti, takze dufaj. Utrogestan mas na podporu a udrzanie tehotenstva, srdiecko sa este moze spustit, mozno len zle odhadli cas, kolko si tehotna. Drzim palceky, aby zacalo bit, aby sa malicke malo k svetu

anjelicek26
28. aug 2012

@annastasia22 - ak si mala ovulaciu neskor, tak srdiecko sa do tyzdna este moze objavit, hlavu hore! Merali dutinku? Aky bol priemer v mm? CRL to tusim byva oznacene. Podla toho sa da aj urcit vek embrya. A hematom mava viac zienok a zvykne sa vstrebat, nie vzdy to konci potratom. Tak sa drzkaj, ver babu a oddychuj! Drzim palce, nech ta na najblizsom ultrazvuku prekvapi krasnym blikotajucim srdieckom

anjelicek26
28. aug 2012

Teraz vidim dlzku, to bolo babo, ci plodovy vak? Plodovy vak tejto velkosti odpoveda 5tt+2... takze kludne moze srdiecko o par dni nabehnut.

anjelka1
28. aug 2012

@annastasia22 prosím ťa, len sa vôbec nestresuj. To je to najhoršie, čo môžeš teraz robiť. Ja som tiež mala zrazeninu, ale ja som od samého začiatku aj krvácala, tak som k utrogestanu brala aj ascorutin. Na srdiečko je ešte čas. Keby nebol, myslíš, že by ti lekár vôbec dával utrogestan? nie, rovno by ti dali niečo na vyvolanie, aby sa čím skôr spustila menštruácia, nikto by tie niečo mŕtve nenechával vo vnútri. Takže, len pekne čakaj na akciu srdiečka. Neviem, prečo ťa takto doplašili, ja z osobnej skúsenosti ti poviem, nepoznám babu, ktorá by zrazeninu nemala, to sa proste robieva..... neznamená to, že ťa určite čaká potrat, neboj nič... len ver, ver, ver... ak je plod zdravý - a to ti povie každý lekár, prežije aj krvácanie, udrží sa. Ak plod nie je zdravý, potratí sa - a ver, že radšej teraz ako v 7. mesiaci - takto ma upokojoval lekár a mne to pomohlo. Vydržíte, uvidíš!

lolonka
28. aug 2012

ahoj

držím palce, nech všetko dobre dopadne....švagrinka tiež mala krvnú zrazeninu....a sama sa počas tehu vstrebala a všetko bolo ok.. 🙂 🙂

mandarinkadarinka
28. aug 2012

nestresuj, aj mojmu nebilo a o tyzden uz ano. mala som neskor ovulaciu, o tyzden posunutu. vela stastia, neboj, srdiecku uz v piatok bude. ak nahodou nie,povedz doktorovi, ze chces este par dni pockat... a nemas naklonenu maternicu k chrbtici? ja mam a vraj preto to zle bolo vidiet na sone

janka273
28. aug 2012

@annastasia22 Vôbec sa nestresuj - naozaj 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 , ja som mala takéto zrazeniny po 2x , a mám 2 detičky, prvá zrazenina mi praskla - vytiekla mi asi v 8tt / tehotenstvo prebiehalo normálne/, a druhá- /to bolo pri Riškovi/ sa mi do 16tt vstrebala, bola veľká 4x3cm...dávaj si pozor, úplne čo najviac sa dá oddychuj, lež, nechoď, nenamáhaj sa a úplne vylúč pohl,styk 😉

angie001
28. aug 2012

Prosím Ťa len sa nestresuj ...My sme mali veľa podobných správ... Vlastne, každý mesiac jedna dve... Najprv sme mali veľmi vysokú pravdepodobnosť pre dawnov syndróm, potom toxoplazmóza , nebilo nám srdiečko, mala som hraničné výsledky pre zrážanlivosť krvi dva dni pred pôrodom ma lekár pýtal či sme hovorili o rizikách , pretože máme veĺku hlavičku
Po odtečení vody som trpela 36 hodín ako zo zlého románu...A napokon som porodila cisárom úplne zdravého chlapca.
Ale zapísalo sa mi to v jemnej motorike. Nevravím že, ten problém treba nechať plávať ale s kľudom. Pá

sante81
29. aug 2012

@annastasia22 ja som mala hematom v 25tt a prvé čo mi povedali bolo to ze sa mam pripravit na vyvolanie pôrodu kt sa skončí potratom, lebo sa mi odlupuje placenta a dieta nemá čo vyzivovat- pozdravujem pani doktorku do nitrianskej pôrodnice - a dnes ma moja bublinka 2mes a je to spokojné stastné babatko. vela zálezí od tvojej psychiky, viem ze je to tazké, ale pokus sa nemysliet na najhorsie, a ako písu baby, nestresuj sa

annastasia22
autor
29. aug 2012

dakujem zienky uz mi je hned lepsie 🙂 verim svojmu babetku lebo mi dodava energiu a vnutorne citim ze bojuje 🙂 ale nechpem tych PANOV LEKAROV preco stasia mamicky?preco im nedaju nadej?oni to beru ako kusy!radsej sa tak kriju aby nam nedavali plane nadeje..a to som si za vysetrenie zaplatila 16e a viac som sa dozvedela na internete 🙂

annastasia22
autor
29. aug 2012

@sante81 tiez si si vytrpela....drzim palceky aj malej 🙂

annastasia22
autor
29. aug 2012

@anjelicek26 nie to je len cisto dietatko tych 6mm a je viem presne kedy som otehotnela pretoze som bola IVF.ale nie kazde dietatko sa vyvija podla ucebnice 🙂

annastasia22
autor
29. aug 2012

@mandarinkadarinka vies je neviem ci je to to iste ale mam maternicu otocenu do zadu....ale plod tam vidno tak preco by nebolo srdiecko?

anjelicek26
29. aug 2012

@annastasia22 - daj v piatok vediet, co a ako ;) A je velka pravda, ze nie kazde babo sa vyvija podla ucebnice.. my sme mali srdiecko az 7tt+3 a dnes je to uz 2 rocny chalan 🙂

annastasia22
autor
29. aug 2012

dakujem anielicek urcite dam vediet v piatok idem ku svojmu dr. a este mi mamina vybavila v nemocnici docenta a primara pretoze chcem vediet viac nazorov 🙂

sunny170
29. aug 2012

Ahoj, ja som s tymto v 6 tt lezala dva tyzdne v nemocke, ani nam nebilo srdiecko a mala som zrazeninku...a dnes sme v 20tt..🙂)Drzim palceky:DDD

bbtina
29. aug 2012

no mne tiež zistili hematóm v 7 tt a mala som aj masívne krvácanie a teraz mám z toho ročné dvojičky 🙂 Hematom sa vstrebal sam, dali mi len ascorutin

bbtina
29. aug 2012

a ozaj,srdiečko sme tiež nemali, tak som po troch dňoch vyhlásila, že idem domov a na sono prídem po týždni.... a už tam bili dva krpce

mandarinkadarinka
29. aug 2012

@annastasia22 neviem, mne tiez zmeral vacok, tiez bol 6mm a akcia srdiecka nebola vidiet. uz o par dni srdiecko bilo. neviem, mne to zistila az primarka nemocnice, ze babatko zije. isla som tam na kyretaz, poslal ma na nu gynekolog a primarka ked mi robila sono pred zakrokom skoro odpadla :( vlastne by mi zabila dietatko, keby som jej nepovedala, ze mam otocenu maternicu smerom k chrbtu a urobila mi sono vaginalne z druhej strany - z tej bolo srdiecko pekne vidiet. len aby sa ti nestalo nieco podobne :/ ja som bola stastim cela bez seba, babatko ma dnes rok 🙂

sjuz
29. aug 2012

ja som mala 2.5cm zrazeninu, nekrvacala, ale dostala som nakazany klud a duphaston. Teraz som 37tt tak snad to uz nejako doklepeme v poriadku

annastasia22
autor
1. sep 2012

ahojte akurat som doma z nemocnice...diagnoza ..zamlcany potrat ☹ som nestastna pretoze som po ivf a nebolo to lahke ☹

anjelka1
3. sep 2012

@annastasia22 to ma veľmi mrzí ☹ je to veľmi kruté a nespravodlivé strata bábätka a zvlášť po IVF. Ani neviem, čo ti na to povedať, ako ťa povzbudiť. Prosím ťa, len sa nevzdávaj, keď to už raz vyšlo, vyjde to aj druhýkrát, uvidíš, ale mysli iba na svoj cieľ. Bábätko chceš - preto všetko vydržíš!!!!!! Posmúť si, poplač, ale potom znova do toho!!!!! Budem držať všetky palce, všetky!!!!

rolak
3. sep 2012

@annastasia22 veľmi ti držím palce,aby smútok prešiel a nabrala si silu do ďalšieho aj asistovaného snažilkovania... otehotnenie pomocou medicíny je zväčša beh na dlhú trať, plný sklamaní...ja som sa práve tých sklamaní veľmi bála,prežila som iba jedno a veľmi ťažko som sa s tým vyrovnávala....v človeku zostane taký tichý dlhodobý smútok,ktorý sa nedá nijako odstrániť....asi to takk má byť.... ale to šťastie,ke´d sa to napokon podarí,stojí za to....veľmi ti držím palce,aby si sa čoskoro dočkala toho krásneho prekvappenia!!!!! to bolo prvé IVF?

annastasia22
autor
24. sep 2012

@rolak prve ale mame 3 embrijka

gomagica
3. okt 2012

bože aky je ten svet kruty ?????
Držim palce važne Hlavu hoore a pozerame sa už len dopredu spat sa neobzerame Jasne!!!!!

lola7712
5. okt 2012

.......chcem sa opýtať......možno je to hlúpa otázka, ale môže krvná zrazenina ovplyvniť vývoj babatka???