Som v 8 týždni a krvácam
Dobrý den
Mám taký problém som cca v 8 týždni tehotenstva a už 10ty den krvácam nie je to špinenie je to krvácanie nie vkuse celý den ale príde to väčšinou k večeru a už to neprestáva bola som u svojho gynekologa na sono maternice bábo je stále tam a podla doktora stále žije pretože hormon sa zvyšuje a bábo rastie o dva týždne mám ist na sono na kontrolu či stale babo žije , ale nejde mi to do hlavy že už tak dlho krvácam je to normálne stretla sa už niektorá s vás s tým? dakujem ☹
Ahojte. Ja tiež krvácam. Mám za sebou už jedno tehotenstvo,vtedy som začala krvácať v 6tt,doktorka mi nasadila utrogestan a ascorutin a vypísala ma na PN. Krvácanie postupne prestalo,ale ostala som už PN pre istotu do konca tehu. Zvyšok tehotenstva prebehol o.k. Teraz som opäť tehotná a začala som špiniť opäť v 6 tt,mala som dva malé hematómy na maternici,doktor mi lieky nedal,iba som mala kľudový režim dodržiavať. Špinenie po pár dňoch prestalo,aj hematómy zmyzli. No v 13 tt som začala z ničoho-nič krvácať jasnou červenou krvou a doktor ma poslal hneď na príjem do nemocnice,kde som si poležala 9 dní. Opäť to bol hematóm. Dostala som infúzku Dicynone a neskor som ho užívala v tabletách + ascorutin. Krvácanie postupne ustávalo,už som len špinila a keď som tri dni bola bez špinenia pustili ma domov. Hneď na druhý deň som začala špiniť zasa a tak je tomu až doteraz. Bola som u lekára,ten povedal,že bábo je v poriadku aj placenta a to špinenie može byť z toho,že mi asi praskajú cievky. Som PN snažím sa ležať,v pondelok idem na kontrólu. Užívam ascorutin.
Baby,ktoré máte špinenie,aká je jeho intenzita? Ja musím mať normálnu vložku,intímka mi nestačí. Krv nie je jasná červená ale tmavá stará.
každá jedna žena píše inak svojho lekára som informovala o tom že krvácam nebola som u neho len raz ale skoro každý druhý den nepovedal o hospitalizácii v nemocnici ani slovo mám ležať doma dal mi lieky ak sa nič nezhorší mam vyčkat do kontroly ak by som zacala velmi krvácat a mala krče až po tom mam ist na pohotovosť že to bude zrejme potrat a urobí mi čistenie maternice....
@zarabono okik dakujem ešte dnes si ho zaobstaram no lenže je nešpiním ale normalne krvacam ako ked dostanem menštruáciu ale nieje to také silné ako počas menštruácie cely den nic len tak poobede až do vecera potom ani celú noc nič je to také hociakéé ja už sama neviem u nas v meste to nieje jednoduché tu sa ani na pohotovosti zo ženami nemaznajú pošlu ta domou preto ani nemám chut tam ist ked mi doktor nekázal
@lula24195 no ja by som sla ja som krvacala v 7 tyzdni a u nas kazde krvacanie beru ako hroziaci potrat a nechavaju v nemocnici
@zarabono nieje to moja vina určite nie a tu na okolí nemocnice ani neviem ci su vobec porodnicke oddelenia ked tu všetko krachuje rušia oddelenia ja sa sama do nemocnice pýtať nemôžem ked on sam mi to nenavrhol predsa je aj gynekolog aj porodník aj minule som od neho pýtala niečo iné a sprdol ma že či ho spochibnujem a ja som už zúfalá ☹
@lula24195 podľa toho, čo ti dr. predpísal a povedal, spravil všetko, čo mohol v danom prípade spraviť.. tiež som si prešla toho viac - vrátane krvácania... v nemocnici by s tebou nič viac nerobili.. len by si tam ležala a to môžeš aj doma - a myslím, že psychicky je to doma lepšie.. či? lež, oddychuj, nestresuj sa a užívaj tabletky, ako máš predpísané.. do nemocky, ak sa to ešte viac zhorší.. držím palce 😉
@maria30 dakujem aj ja si to myslím prečo by som mala ležat v nemocnici ked doma je doma psychicky sa doma cítim lepšie ako ležať niekde v nemocnici mimo domova ..lieky mi dal a povedal že uvidíme a ked pojdem na kontrolu a nieco nebude ok tak ma hospytalizuje ak sa to dako zhoršilo lebo ako tak sa necítim ani zle ani slabá nic proste len to že krvácam
@lula24195 hej? fuu, tak potom treba len dufat, ze doktor vie co robi. mne zas doktor vzdy hovoril, ze radsej byt zbytocne hystericka ako nieco zanedbat. kolkaty den beries ten ascorutin? lebo ja si ho niekedy davam, ked mi nevedia skoncit kramy. a vtedy, ked si ho zacnem davat 3x2 tbl denne, tak po dvoch dnoch mi skoncia.
@lula24195 No mne príde dosť divné odporúčanie tvojho lekára. Ja by som sa zbalila a išla na pohotovosť. Koľko žien je takto zo začiatku pár dní hospitalizovaných a keď už lekári vidia, že ozaj nič nehrozí, tak ich pustia. Lekár, nelekár - išla by som na pohotovosť a nechala sa minimálne uistiť iným lekárom, že je všetko v poriadku. Ide predsa o tvoje dieťa! A ak by mal námietky, čo ti hovoril, tak proste mu povieš, že sa veľmi bojíš o bábätko a chcela si si byť istá, že je v poriadku. Určite by som doma nesedela, lebo tu sa nebavíme o žiadnych srandičkách, ale o živote malého stvorenia. A išla by som aj k desiatim, kým by som si nebola istá, že je všetko ako má byť!
@lili777 dakujem za radu ja viem že sa nebavíme o žiadnych srandičkách ale o bábetku ja si to uvedomujem myslím si že moj doktor vie co robí ked ma nechal doma odpočívať kedže je aj porodník keby sa to zhoršilo určite na tu pohotovosť pojdem niesom hlupa že budem ohrozovať svoje dlho očakávané dieťa .
ahoj dievcence,ja som pri druhom krvacala asi do 17t,mala som duphaston,ale aj tak,no nie nejake ciarky,zilky,ale fest poriadne az take kusy,nebolo to ale stale,preslo to,po tyzdni zas a tak dokola,furt som behala do nemocnice so zbalenou taskou,ale nikdy ma tam nenechali,akurat mi povedali,ze si mam davat pozor,ked som tam bola prvy krat,nechali ma tam,ze som potratila,ale nemali ma cas vycistit,tak som cakala do druheho dna,aby som sa nenudila,tak ma poslali este raz na sono,bol tam iny lekar a ja som bola stale tehotna,bolo to hrozne,skoro ma vycistili a dnes mam zlateho chlapceka...
@maria30 Aj môj doktor bol pôrodník, sťažovala som sa mu na problémy a podľa neho bolo všetko v najlepšom poriadku. Štyri dni na tom som predčasne porodila. Lekári v nemocnici pozerali na moje problémy a jeho postup trochu inak. Takže asi len zlá skúsenosť ma vedie k tomu, aby som situáciu konzultovala ešte s jedným lekárom. Ale priznám sa, že som všetko dopodrobna neprečítala, takže som nejaké vyjadrenia možno len tak preletela
@anelehka presne toto isté aj mna skoro poslali na čistenie behala som po internom ci ma môžu uspat na sono na sone v nemocnici nakoniec zistili že bábo je ešte tam tak som bežala ku svojmu lekárovi a ten povedal že odych doma ako v nemocnici dal mi lieky ktore by mi isto dali aj v nemocnici a že drží palce nech to vydržíme do buduceho sona a babo bude ok presne tak aj ja krvacam tak všeliak raz ano raz nie niekedy uplne až take kusky ale to len taku hodinku a potom zase nic a tak
@maria30 presne tak a tu v tejto nemocnici sú doktory taký kadeaký s ktorými nemaju ženy dobré skusenosti ja dôverujem môjmu doktorovi už ma toho za sebou dosť vela odrodil ešte aj mna :D takže mu verím keby bolo treba ist ležať alebo bude treba tak si myslím že ma pošle ležať aby mi tam dáky magor ešte zobral dieťa a tak dlho sme sa on snažili

aj ja som v 6tt slabucko zakrvacala, jasna krvicka na papieri, skor take zilky... Lekarka mi nasla hematom, do 7mm, nasadila duphaston 3xdenne, a setrit sa. Kontrolu mam teraz na konci 7tt, ci bude srdiecko. Tiez pocas dna trochu spinim, bud slabunke zilky, alebo tmavsi vytok. Volala som lekarke a teda moze to byt vyplavovanie toho hematomu, popripade citlivy krcok, pokial to nezacne silniet, nemam sa strachovat , mozno moje telo tak reaguje... ( ak by sa to zhorsovalo, ist okamzite k lekarke, alebo na pohotovost, ale pokial je to slabucke, mam vyckat na kontrolu. A lekarka mi povedala, ze robime vsetko preto aby sme tomu pomohli....aby som sa ukludnila. ( mam maleho syna, takze setrit sa da len vramci normy, ale snazim sa )