icon

Som v 8. týždni, mám teplotu a nádchu. Uškodí to bábätku?

tvks
21. aug 2012

som v 8tt,byva mi strasne zle,zvraciam to jenormalne ale mam aj teploty a nadchu.nemoze to ublyzit babätku?Dakujem

mirkakab
21. aug 2012

Môže aj nemusí, je to individuálne. Mojej malej vyšiel prasknutý zub a lekárka mi povedala že som prekonala v tehotenstve nejaku chripku a odzrkadlilo sa to malej na zuboch a mám kamošku, ktorá prekonala chripku, vysoke teploty a nič sa malej nestalo. Treba to preliečiť, poradiť sa s lekárom a nestresovať.

gumidekmomo
21. aug 2012

ahoj neviem ci je to normalne ale urcite by som sa poradila o tom s lekarom len pre istotu ,ale myslim ze nemoze pokial nebudes si davat lieky ktore nemozes v prvom trimestri....ja som mala zasa nadchu pomaly 2 mesiace a to som bola tiez nejako v 10tt a ako prisla tak aj odisla 🙂 hadam to nebude take hrozne 😉

adel22
21. aug 2012

Ahoj, ja som mala teploty asi v 9. TT a bola som uplne KO. K lekarovi som nešla, liečila som sa sama, žiadne tabletky, kvapky, nič, len cesnak, cajiky, ovocie, zeleninku, citronovu stavu s medom na hrdlo, cibulovy sirup a pod......a dostala som sa z toho, sice to troska trvalo ale lepšie ako lieky a rady lekárov....a babo je zatial ok🙂

cerez
21. aug 2012

Nemalo by to dieťatku uškodiť. Ja som prekonala v 6 tt herpes na tvári a chytené boli aj uzliny. V treťom trimestri som dokonca prekonala zápal priedušnice. To už mi nasadil atb. Synček sa narodil v poriadku. Tá nádcha a teplota môže súvisieť práve s tehotenstvom a hormonálnou zmenou.

anjelicek26
21. aug 2012

Moze a nemusi, vyvojove vady u deti su casto pripisovane prave infekcii ci prechladnutiu v prvom trimestri :( Teraz je to vsetko alebo nic, ver babu, ze to vydrzi. Ja som tiez bola chora, maly mal nabeh na razstep chrbtice, ma tam len taku blanku prekryte 😖

zigzag
21. aug 2012

neber niake lieky, paraleny ani niaku inu chemiu a bude ok, ja som bola velmi chora v 3 mesiaci a maly je ok, ale zvladla som to sama, iba s bylinkovym cajom a medom a citronom s ktorym som to neprehanala samozrejma.....

zuzi0911
21. aug 2012

Ja so mala v 7 t.t anginu a uzivala som antibiotika. O tyzden neskor som zistila ze som tehotna.cele tehotenstvo som sa bala ale vsetko dopadlo dobre a dcerka je zdrava. Ak mas nadchu skus morsku vodu. A neboj sa a chod k lekarovi on ti nieco da co ti neublizi

janaalzbeta
21. aug 2012

neber lieky sama od seba poraď sa s obvodným................posteľ,čajík,medík+citrón a neboj ono to prejde............ 😉 😉

titttike23
21. aug 2012

porad sa s lekarom,alebo priamo mozes zavolat svojmu gynekologovi,a on ti povie co mozes.cca ked som bola tiez v 8tt,som bola tiez chora,nadcha,hrdlo ma bolelo a mala som teplotu,a chvala bohu sa nic nestalo.no teplotu som mala asi 2-3 tyzdne vzdy nad 37

dejnas
21. aug 2012

ja som mala v 9tt zápal obličky, pyelonefritídu, 3 dni vysoké horúčky, následne atb a zavedenie stentu do ľadviny (bez akejkoľvek anestézy 😝 ).... problémy sa mi ťahali takmer celé tehotenstvo, celkovo som vybrala asi 5x atb... dcérka je našťastie úplne v najsamlepšom poriadku (klop klop) 🙂
poraď sa radšej s lekárom ak máš teploty... ak je v tele zápal treba určo liečiť

sendy182
21. aug 2012

neboj.....ja som mala super hnisavú angínu........a bola 2 mesiace tehu takže som nevedela či zvraciam z choroby alebo že som tehotná 😲 , hlavne oddychuj, dostatok tekutín a neaké vitamíny ......mne pomohla minerálka FATRA........

lucia20
21. aug 2012

ja ta nechcem strasit. samozrejme je to individualne. ja som ochorela pri kazdom tehu. cca v 3-4.tt. prve dve boli ok. ale pri tretej som dostala vysoke horucky 39-40°C a neskor sa zistilo, ze babatko je chore. malo dvojkilovy nador. nie je to na genetickom zaklade, to bolo uplne ok. povedali mi, ze chyba vznikla pri deleni zarodocnych listov cca v 3. tt. je mozne ze to sposobili tie horucky, je mozne ze to bola len nahoda.... panboh vie. 😖

barbora84
21. aug 2012

ahoj, ja som takto pred rokom cca v 6.-7. tyzdni prekonala brutalnu respiracnu virozu, mala som zvysenu teles. teplotu, zmohlo ma to tak, ze som ledva vstala z postele, vobec nelutujem, ze som osatala vtedy PN.....mala som strach, ale nastastie je malicky v poriadku...hlavne vela oddychuj a vylez to poctivo v posteli, aby si si nic nevycitala...

radka24
22. aug 2012

ja som bola tiez chora ked som cakala mojho palka, neuskodilo mu to papala som corizaliu na nadchu, paralen od teplotky a do nosa kvapky z mor. solou. pre istotu sa porad s lekarom 🙂