Som v 9. týždni a vymočila som kameň
Dobrý deň chcem sa spýtať som v 9 TT a vymocila som malý kamienok volala som doktorke lebo som mala časté zápaly a povedala mi ze to nič nieje co si myslite vy?
bud rada že si ho vymočila, ešte že si neskončila na kolikach v nemocnici. ja som tak ležala v týždni mesiac. Možno by som zavolala obvodnej s tým žeby si si chcela dať skontrolovať moč a nech sa pošle na sono obličiek či tam toho nieje viac.
@kittykat22 áno mávala som to veľmi často a teraz keď som v 9 TT tak som sa zľakla
@slawka2208 na Sone obliciek som bola nedávno ešte predtým ako som vymocila kameň a všetko v poriadku akurát mam o 2 cm menšiu jednu obličku
@natalia0940 keby si zacala mat intenzivne krizove bolesti pred terminom porodu - zacat ta boliet chrbat v krizoch a do 7-10 hodin by bolest neustala - ale este by sa stupnovala, tak treba najst do nemocnice. Zapal obliciek je oblubeny spustac predcasneho porodu. Mne sa takto v 29tt spustil porod. Prave koli tomu. Ale prisla som vcas - kontrakcie sice po 5 min zastavili ATB zinnat + magnezium v kapackach. Zinnat som potom brala dalsich 21 dni doma, a donosila som dieta bez problemov do terminu.
Tak mas stastie ze si ho vymocila a ani si nemala ukrutne bolesti.Vraj to bolieva ako slak.S tehotenstvom to nema nic spolovne ani ziaden vplyv.
@natalia0940 dávaj si na to pozor. Ako píše
@kittykat22 aj mne oblickove koliky spustili predčasný pôrod. 5 týždňov som ležala v bolestiach aby sme oddialili pôrod a nakoniec som vydržala aspon do 34tt. Nepodceňuj tieto oblickove srandy v tehotenstve 🤷🏻♀️
Jedna vec je ze chvalabohu kamen vysiel sam a bez bolesti..druha vec je,ze si len 9tt..ja som v druhom tehu chytila oblickovu koliku sposobenu kamenom v 27tt..vyustilo to az do urosepsy..bola som mesiac v nemocnici..kamen som vymocila tyzden po prepusteni..ked som bola opat po 3 rokoch tehu,strasne som sa bala,ze sa to zopakuje,opat tie bolesti,stenty a krvavy moc..a ano zopakovalo sa to..v 32tt ten isty scenar-kolika,horucky,triaska,urosepsa,zavadzanie stentu asi 5x co mi to stale vypadlo..kamen bol tentokrat velky,nedal sa vymocit,2 mesiace od porodu ma operovali..tym chcem povedat,nakolko pravdepodobne mas sklon k tvorbe kamenov a v tehotenstve sa to castokrat prejavi naplno, davaj si velky pozor,dodrziavaj pitny rezim,a akukolvek bolest nepodcenuj..zapal oblicky ma velmi rychly priebeh a je to jedna z najneprijemnejsich komplikacii v tehotenstve..

Si si tým kamienkom istá?