icon

Špinenie a bolesti v 18. týždni: Čo ich spôsobuje?

9. apr 2026

Ahojte.
Čo môže byť príčinou toho, že som v 18. týždni začala opäť mierne špiniť?

autor
9. apr 2026

@anonym_autor Som v 18. týždni a už druhý deň ráno mám slabé špinenie, svetlohnedej farby. Našťastie nie je tmavé ani červené. Od začiatku tehotenstva užívam progesterón a keď som ho na odporúčanie lekára vysadila, špinenie sa vrátilo, preto som ho začala znova užívať. Odvtedy bolo všetko v poriadku, ale teraz sa to z ničoho nič opäť objavilo. Zároveň ma častejšie pobolieva podbruško a niekedy aj kríže, čo pre mňa doteraz nebolo typické.
Naposledy som bola u lekára asi pred týždňom a pol. Vtedy mi povedal, že krčok maternice je trochu mäkký a že to treba sledovať, aby nevzniklo riziko predčasného pôrodu. A ešte povedal, že krčok maternice je buď mierne nižšie položený, alebo mierne kratší (už si presne nepamätám) Upokojil ma, že zatiaľ to nevyzerá nebezpečne, ale mám veľa oddychovať a nepreťažovať sa.
Snažila som sa to dodržiavať, ale nie je to jednoduché, domácnosť a všetko okolo… a predvčerom som mala pocit, že som to trochu prehnala, tak možno je to aj z toho.
Mala niektorá z vás podobnú skúsenosť? Čítala som, že druhé kritické obdobie je okolo 18.–22. týždňa… dúfam, že to nie je nič vážne :( O týždeň a pol idem na kontrolu, dovtedy sa len doma stresujem.
Ďakujem za odpovede.

andrejka1974
9. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Som v 18. týždni a už druhý deň ráno mám slabé špinenie, svetlohnedej farby. Našťastie nie je tmavé ani červené. Od začiatku tehotenstva užívam progesterón a keď som ho na odporúčanie lekára vysadila, špinenie sa vrátilo, preto som ho začala znova užívať. Odvtedy bolo všetko v poriadku, ale teraz sa to z ničoho nič opäť objavilo. Zároveň ma častejšie pobolieva podbruško a niekedy aj kríže, čo pre mňa doteraz nebolo typické.
Naposledy som bola u lekára asi pred týždňom a pol. Vtedy mi povedal, že krčok maternice je trochu mäkký a že to treba sledovať, aby nevzniklo riziko predčasného pôrodu. A ešte povedal, že krčok maternice je buď mierne nižšie položený, alebo mierne kratší (už si presne nepamätám) Upokojil ma, že zatiaľ to nevyzerá nebezpečne, ale mám veľa oddychovať a nepreťažovať sa.
Snažila som sa to dodržiavať, ale nie je to jednoduché, domácnosť a všetko okolo… a predvčerom som mala pocit, že som to trochu prehnala, tak možno je to aj z toho.
Mala niektorá z vás podobnú skúsenosť? Čítala som, že druhé kritické obdobie je okolo 18.–22. týždňa… dúfam, že to nie je nič vážne :( O týždeň a pol idem na kontrolu, dovtedy sa len doma stresujem.
Ďakujem za odpovede.

@anonym_autor na tvojom mieste idem na pohotovosť hneď a nebudem čakať týždeň aspoň budeš v klude , že je všetko ok

anonym_4c8e8d
9. apr 2026
@anonym_autor

Ďakujem za odpovede.

@anonym_autor tak na vyšetrenie si bola pred týždnom, za týžden môžu nastať veľké zmeny na krčku, nečakala by som ani sekundu, choď na pohotovosť

anonym_760b3e
9. apr 2026

Chod na gynekologickú pohotovost čo najskor, treba to skontrolovať

autor
9. apr 2026
@anonym_4c8e8d

@anonym_autor tak na vyšetrenie si bola pred týždnom, za týžden môžu nastať veľké zmeny na krčku, nečakala by som ani sekundu, choď na pohotovosť

@anonym_4c8e8d
Nie je to prehnané ísť s týmto na pohotovosť? Veď to špinenie nie je jasne červené len take svetlohnede..
Premýšľam, že zajtra ráno zavolám svojmu gynekológovi a poviem mu svoje ťažkosti. Lenže keďže nemám silné krvácanie, možno mi povie, aby som prišla až v prípade zhoršenia alebo išla na pohotovosť. Ak sa to však nezhorší, nebudem vedieť, aký je momentálne stav krčka maternice…
Zároveň sa nechcem len tak bez ohlásenia ukázať u gynekológa, keďže doteraz som vždy najskôr zavolala, keď bol nejaký problém.

anonym_f47c83
9. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_4c8e8d
Nie je to prehnané ísť s týmto na pohotovosť? Veď to špinenie nie je jasne červené len take svetlohnede..
Premýšľam, že zajtra ráno zavolám svojmu gynekológovi a poviem mu svoje ťažkosti. Lenže keďže nemám silné krvácanie, možno mi povie, aby som prišla až v prípade zhoršenia alebo išla na pohotovosť. Ak sa to však nezhorší, nebudem vedieť, aký je momentálne stav krčka maternice…
Zároveň sa nechcem len tak bez ohlásenia ukázať u gynekológa, keďže doteraz som vždy najskôr zavolala, keď bol nejaký problém.

@anonym_autor v tehotenstve nevies sama urcit, co je a co nie je zbytocne. So spinenym by som isla a aj som bola, sice v ovela nizsom tyzdni. Taktiez som sla na pohotovost kvoli krvacaniu 2x v priebehu jedneho tyzdna, nebolo to masivne krvacanie, v prvom pripade skor spinenie cervenou krvou po utreti, v druhom pripade som uz krvacala na vlozku a povedala som im rovno, ze som tam bola cca pred necelym tyzdnom a ak som tam zbytocne, tak sa ospravedlnujem. Nepovedali mi ani pol slova negativneho. Este by som zdoraznila, ze tyzden pred prvou navstevou pohotovosti som bola na ultrazvuku kde bolo vsetko bez problemu. Za mna ist a radsej zistit, ze si sa tam ocitla mozno zbytocne ako neist a lutovat.

anonym_4c8e8d
9. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_4c8e8d

@anonym_autor nič nie je prehnane.. prehnané by bolo zanedbať svoje zdravie, už vieš, že problém máš, čo ak sa otváraš? Tie bolesti špinenie? Radsej 100x zbytočne ako raz neisť a niečo zanedbať 🫣
Kamoška, prišla o babo v 25 tt, ale ona nemala nič, len zrazu to prišlo

anonym_6e5589
9. apr 2026
@anonym_autor

Ďakujem za odpovede.

@anonym_autor ja som špinila pocas prveho trimestra aj napriek uzivaniu progesteronu a potom sa mi to vratilo okolo 17 tyzdna, lekar mi zistil mykozu nasadil liecbu a podal mi injekcne do svalu vysoku davku progesteronu a este som asi do konca 24 tyzdna uzivala tabletky progesteronu, pricina sa nenasla ale kedze som bola po ivf tak predpokladali ze to bolo tym.. ale neskor v 31 tyzdni sa mi zacal skracovat krcok a hrozil predcasny porod tak na100% to bolo tym špinenim len krcok mi vobec pred 30,tyzd nemerali.. treba to riešit a nenechat to len tak aj ked ja som bola u lekara alebo na pohotovosti non stop a nic z toho..