icon

Špinenie a krvácanie v 11. až 14. týždni tehotenstva

lia1309
30. okt 2025

Ahojte, nenašla som tu taký príspevok tak skúsim či niekto nemal niečo podobné.... od 11tt som bola 4x na pohotovosti teraz som 14tt, najprv raz špinenie a bolesti potom dvakrát slabšie krvácanie tiež s bolesťami a včera sa zo mňa na wc vyplavila zrazenina asi 4cm dosť som sa zľakla ale každé vyšetrenie dopadlo rovnako, dieťa v poriadku, všetko super, hematóm žiadny, pokoj na lôžku. Od 6tt beriem duphaston kvôli predošlému MA. Ja už to nechápem a nik mi nevie povedať čo to je. A stále to pokračuje aj keď je to len hnedočerveny výtok a slabý. Všetky baby čo písali k takejto téme mali na usg hematóm ja tam nič nemám. Mali ste niektorá niečo podobné? Potrebujem trošku nádeje že to prejde 🙈

anonym_2be8ab
30. okt 2025

@lia1309 tak veľa žien krváca aj špiní a donosi úplne zdravé bábätko. Ak vám povedali že je všetko ok tak naozaj je. Držím vám moc palce a uvidíte, že je všetko v poriadku. Naj kamoška krvácala a dnes má zdravého chlapčeka.
Viem že to je ťažké ale myslite pozitívne.

anonym_89f44f
31. okt 2025

@lia1309 presne ako píše pani predo mnou ja som asi po mesiaci tehotenstva krvácala a mudr ma chcel poslať aj do nemocnice, no nešla som, keďže som vtedy po dieťati netúžila a nakoniec som ju 10 dní prenášala a dnes je z nej už dospelá slečna.

lia1309
autor
31. okt 2025
@anonym_89f44f

@lia1309 presne ako píše pani predo mnou ja som asi po mesiaci tehotenstva krvácala a mudr ma chcel poslať aj do nemocnice, no nešla som, keďže som vtedy po dieťati netúžila a nakoniec som ju 10 dní prenášala a dnes je z nej už dospelá slečna.

Ďakujem krásne, dúfam že to tak nakoniec aj dopadne ale bohužiaľ opäť v noci krvácanie počkala som do rána ako povedal lekár že niekedy to prestane samé a nič tak zase v čakárni a už aj zbalená, radšej si poležím v nemocnici pod dohľadom

marhulka13
31. okt 2025
@lia1309

Ďakujem krásne, dúfam že to tak nakoniec aj dopadne ale bohužiaľ opäť v noci krvácanie počkala som do rána ako povedal lekár že niekedy to prestane samé a nič tak zase v čakárni a už aj zbalená, radšej si poležím v nemocnici pod dohľadom

@lia1309 veľmi držím palce, aby to dobre dopadlo

anonym_e6c84f
31. okt 2025

@lia1309 ja som krvácala do konca prvého trimestra, bola som niekoľkokrát na pohotovosti. Brala som Utrogestan pokiaľ to išlo. Potom som ešte raz krvácala v treťom trimestri, na začiatku. Hematóm som mala maličký na začiatku iba, potom už nie. Hematóm sa mi vytvoril po styku a odvtedy som ho už mala zakázaný až do pôrodu. Lekár povedal, že je normálne krvácať, zvykne sa to objaviť približne v čase, keď by mala prísť menštruácia a aj keď sa ma pri príjme na pôrod pýtali na komplikácie počas tehotnestva a spomenula som toto, iba povedali že je to úplne normálne, že to nie je žiadna komplikácia. Netreba sa opúšťať, tak ako som to robila ja :D

kiki68
31. okt 2025

@lia1309 ja som v prvom takto stale do 23tt spinila a mierne krvacala, sposobovala to zla poloha placenty v prvom rade, vyrastala z opacneho konca a prekryvala dlho krcok. Plus hematom. Dlho som brala utrogestan a magnezko. Syn donoseny do terminu, vyvolavany porod skrz tlak.

luciat38
31. okt 2025

@lia1309 ja som to mala, presne v 11tyzdni a 14 tyzdni..bola to buď placenta, mala som ju vtedy cez bránku alebo hematom ktorý som tiež mala. Ležala som dva krát v nemocnici. Potom som už nekrvacala. Placenta sa vytiahla okolo 20 tyzdna a hematom už nemam. Držím palce.

lia1309
autor
31. okt 2025

@luciat38 no keby že to je placenta alebo hematóm tak to chápem, rozumela by som dôvodu ale ja mám placentu vyššie a ani sa z nej neodlučuje nič a ani hematóm nenašli proste ultrazvuk krásny čistý, bábo rastie. Ale po dnešnej noci čo som prekrvacala na wc a mala extrémne bolesti ma už hospitalizovali a z testov to vyzerá na zápal (mám vyššie CRP) len nevedia kde ten zápal je. Dali mi antibiotiká, ascorutin a duphaston zamenili za nejaký iný gestagén, nepamätám názov ale každopádne čaká ma ešte kopec testov.
Ale ďakujem všetkým za vaše odpovede lebo k tomu sa človek nedopátra a jediné čo ma ukľudnilo boli ženy tu čo mi napísali že to dopadlo dobre

lia1309
autor
31. okt 2025
@anonym_e6c84f

@lia1309 ja som krvácala do konca prvého trimestra, bola som niekoľkokrát na pohotovosti. Brala som Utrogestan pokiaľ to išlo. Potom som ešte raz krvácala v treťom trimestri, na začiatku. Hematóm som mala maličký na začiatku iba, potom už nie. Hematóm sa mi vytvoril po styku a odvtedy som ho už mala zakázaný až do pôrodu. Lekár povedal, že je normálne krvácať, zvykne sa to objaviť približne v čase, keď by mala prísť menštruácia a aj keď sa ma pri príjme na pôrod pýtali na komplikácie počas tehotnestva a spomenula som toto, iba povedali že je to úplne normálne, že to nie je žiadna komplikácia. Netreba sa opúšťať, tak ako som to robila ja :D

@anonym_e6c84f to ani nie že sa opúšťam ale ja som sa už cítila ako hlupaňa, že to nie je možné stále na pohotovosť a nič tam nenájdu, cítila som sa zle že otravujem lekárov ale tie bolesti boli ako silné menštruačné, keby nie som tehotná dám si algifen 😅 ale tak už sa to rieši a dúfam že to prestane a bude pokoj 🙂

simca115
31. okt 2025
@lia1309

@anonym_e6c84f to ani nie že sa opúšťam ale ja som sa už cítila ako hlupaňa, že to nie je možné stále na pohotovosť a nič tam nenájdu, cítila som sa zle že otravujem lekárov ale tie bolesti boli ako silné menštruačné, keby nie som tehotná dám si algifen 😅 ale tak už sa to rieši a dúfam že to prestane a bude pokoj 🙂

@lia1309 na to tam ta pohotovosť je a určite sa netráp že chodíš zbytočne .. máš v sebe život nič v tomto prípade neni hlupost .. ja som mala pred pár týždňami silný kašeľ , z toho kaslania - ale to som nevedela vtedy som mala dosť bolesť v podbrušku , išla som lebo som sa bála , našťastie to bolo ok 🙂