Špinenie a pohyb

29. jún 2025

Ahojte. Pred pár dňami som mala spinenie, len take jednorazové, žiadne krvácanie, do hodinky to prestalo, brala som ascorutin. Bola som 4+6. Na sone bolo vidno gestacny váčok 3x3mm dúfam že to neni maličké na 5tt. Dr nakazala kludovy režim, žiadne domáce práce, namáhanie, varenie. vypísala má na pn, beriem utrogestan, accorutin, femibion,, v tom strese som sa jej teda nepýtala že či môžem niekam ísť, nejaká menšia prechádzka, aleob návšteva, alebo či vyslovene musím len ležať v posteli a nič nerobiť. Ono je aj dosť ťažké byt celé dni v posteli, to sa jednoducho nedá, chrbát má z toho boli. Vychádzky mam 2h doobeda a 2h poobede. Myslite že pohyb by neuškodil? Viem že som sa mala pýtať dr ale vtedy som mala strach že či je vsetko ok. Som prvý krát tehotná, nechcem samozrejme nič zanedbať a maličké ohroziť nechcem. Ďakujem

olivieraa
29. jún 2025

Ahoj. Ja som na zaciatku tehotenstva nie spinila ale krvacala viac ako tyzden, nemala som ani PN ani kludovy rezim ani lieky a fungovala som normalne. Tak som sa s dr dohodla, ze ked to ma odist tak odide a ked je babo dostatne silne zvladne to.. a veru zvladlo to🙂 ja si myslim, ze v tychto zaciatkoch je to na prirode, ale drzim palce

autor
29. jún 2025

@olivieraa akože ja som nemala žiadne krvácanie len spinenie ktoré ustálo ten deň asi do hodiny, jasne že som sa zľakla, dr nariadila kludovy režim, od vredy prešli 3 dni a žiadne spinenie, myslím si že by to mohlo byť v pohode. Ale aj koli práci ma vypísala pn, aj keď som len na zaíciatku ale necítila som sa vôbec dobre v práci a tam mi začalo aj spinenie

autor
29. jún 2025

@olivieraa ale chápem teda tvoje rozhodnutie že keď to má odísť nech odíde, a že si sa takto dohodla s dr. No my sme sa snažili rok, ja mám pcos a anovulacne cykly a vysiel nám prvý cyklus so stimulaciou ovulácie a iui takze preto nechcem aj nič podceniť a prísť o malé. Ja viem že sa môže stať čokoľvek, ale ak sa dá tomu troska pomôcť tak to chcem vyskúšať. Hlavne sa mi teda jednalo v tejto téme o to že či ten kludovy režim znamená ležať stále v posteli alebo na gauči alebo by som mohla ísť na kratšiu prechádzku počas vychádzok. V to strese som sa dr nepýtala na tieto veci 😒

zuzkaa1991
29. jún 2025

Ak.je kludovy rezim tak lezat ;) ale v 5tt mi nekazali tiez som..mala jednorazové potom som riadne zakrvacala v 7tt co.som.myslela.ze.som potratila a vtedy uz mi dala.pn a kludovy rezim a 2 3.tyzdne som.fakt.len lezala jedine som postarala o.dceru jedlo atd...zvysne veci sme robili pri mne na posteli....po.2 tyzdnoch som ako tak.postupne zacala robiť lahke.domace prace .....plus rýchle. Obedy ;) .....

lienka_anulienka
29. jún 2025

Spinila som pri prvom aj teraz pri druhom cca v 8 tt. Pri prvom som sa setrila, doslova, ako mi bolo povedané a spinila som ďalej pomaly do 16 tt, plus som veľmi pribrala, pridala sa tehotenská cukrovka a celé zle. Teraz pri druhom beriem utrogestan, šetriť sa pri mojom skoro dvojročnom synovi nedá, čiže klasika doobedu, poobede von, ihriska, kočík, nákupy 🙂 a nespinim uz vôbec, cítim sa skvelo, maličké rastie a všetko je zatiaľ v poriadku. Pribrala som zatiaľ iba kilo a to som 15 tt zatiaľ. Chápem, ze nechceš nič podceniť, no u mňa bolo to šetrenie horšie ako je to teraz 🙂

3petka
29. jún 2025

Tak záleží aj ako sa ty cítiš. Ja som napr krvacala v 10tt a veru po stojacky som sa cítila veľmi zle. Ako by malo zo mna babo vypadnúť. Mala som cca 3 týždne kludovy režim no i tak som musela fungovať lebo som mala mladšieho syna. Našťastie všetko dopadlo dobre. Potom som už take pocity nemala.

autor
29. jún 2025

@zuzkaa1991 no mne dr povedala že kludovy režim teda že žiadne domáce prace, žiadny sex, ale nepovedala vyslovene že len ležať a čo najmenej sa hýbať, popravde som sa ani nepýtala 🫣 no a spinenie som mala take slabšie len jednorazové v jeden deň a ptm už nič od vtedy. Viac menej len lezim alebo sedím na gauči, nerobím žiadne domáce prace, ale chcelo ny to ísť niekam aj von, buď na menšiu prechádzku aleob autom a na nejakú návštevu ist len neviem či môžem. Cítim sa úplne ok, mávam bolesti podbruska ako na ms inak mi absolútne nic neni ani príznaky tehotenstva nemám.. tie bolesti na ms niesu silne kŕče ale tak cítim to, prevažne celé dni s prestávkami.

zuzkaa1991
29. jún 2025

Do 12tt je všetko mozne...prve tehu som.mala.krce.bolesti cele.tehu plus.mi.bolo zle

Teraz sa klop.klop.citim...dobre jasne od.7tt.ci.8tt.zacalo mi byt tazko na zaludku ale.inac.nic...ale.vyslovenie uz v 7tt som.prelezala...v 4 5tt.slm.fungovala.normalne...tam.este embryo nie.je 😇srdiecko.tiez. nie...plus dcera s muzom.mali.chripku 40tky cely týždeň takze.o.oddych sa nedalo povedať. Takze.som.si.tiez.povedala.bude.ako.mat byt...ale.odn7tt som.poctivo lezala ako som pisala...resp.do teraz sa setrim ale základné veci Robim.uz som v 27tt

autor
29. jún 2025

@zuzkaa1991 takze aj tie bolesti podbruska sú normálne aj ked pretrvajú viac menej celé dni? Ja sa snažím čo najviac ležať, ale občas potrebujem sa aj pohnúť lebo preležať celé dni je au 😓 no spýtam sa najnlizsie dr že čo môžem a nemôžem robiť. Ďakujem za odpoveď. Dúfam že to bude ok

anavixy
29. jún 2025

V 5tt nemas vobec ako ovplyvnit to, ci sa plod udrzi tym, ci pojdes na prechadzku alebo nie…

autor
29. jún 2025

@anavixy to máš asi pravdu.. prvý krát som tehotná preto sa pýtam na skúsenosti iných alebo rady. Ďakujem

anavixy
29. jún 2025

Uplne kludne mozes zit bezny zivot bez vyraznej namahy, zatial bez sexu. Normalne sa mozes pohybovat po byte, ist na prechadzku. Je nieco ine, ked ma zena napr vcestnu placentu, alebo ked sa skracuje krcok a hlavicka sa tlaci dolu, ako ked mas spinenie na samom zaciatku tehotenstva. Pokial by malo dojst k potratu, stalo by sa to preto, ze embryo sa nevyvija dobre a je poskodene a ty ani ziaden lekar, duphaston, kanavit, dycinone a vitaminy tomu nezabrania. Mysli pozitivne a rob tak, aby ti bolo pohodlne, naozaj nema zmysel 22h denne lezat ako lata. Drzim palce 🍀

autor
29. jún 2025

@anavixy ďakujem. Toto som potrebovala počuť. Ja viem že 5-6tt je skoro a ak to má odísť tak to odíde, verím v to že nie samozrejme.. a spinenie bolo len raz a potom už nie takze si myslím že pokial by to bolo zle tak už by sa dačo stalo.. tak snáď všetko ok a rastie tak ako má

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre