icon

Špinenie v 11. týždni

polariso
8. jún 2014

Pekny vecer. Chcem sa spytat. Vcera som zacala proi grilovacke spinit. Teda ela som sa vycurat a na papieri bola krv ale taka hneda akp obcas pri menzesr. Som sa zlakla a hned som utekala do nemovcnice. Takzr uz ma tam aj nechali. Spinila som len raz. Vecer a enee cely den to bolo ok len ked som dlhsie sedela tak potom opat pri curani som si nasla na papieri slaby hnedy fkak. Vcera na done bolo babo ok. Myslite ze je to normalne. V nemocnici kedze je vikend som sa nic nedozvedela len ma dopuju tabletkamii

Strana
z2
mmarry
8. jún 2014

Ja som tiež v 11 tt, prvýkrát som krvácala v 6 tt to mi dr. predpísal duphaston a kludový režim, další krát v 10 tt to mi dal ešte ascorutin, ale mám ho brať ked budem krvácať. A dnes ráno som zas začala špiniť. Ale už to ustupuje. A čo ti dali aké lieky? Nerobila si nič namáhave, alebo nebola ti zima večer, ked ste grilovali?
@polariso

polariso
autor
8. jún 2014

@mmarry nooo nadalej si picham fraxiparin. Zvysili mi davku duphastonu na tri tablety denne. Vysadili anopyrin a dali mi tri krat denne ascorutin. Nie grilovali sme od druhej do piatej. Len som sedelaa cely cas na stolicke
. Neviem ci mi nerobi zle to dlhe vysedavanieee. Som zufsla

mmarry
8. jún 2014

Nestresuj hlavne, špinenie v prvom trimestri má veľa žien a má zdravé deti. Viac mu uškodí stres. Veď videli srdiečko, všetko je ok, nie? Neviem akú máš prácu len sa tam moc neťahaj ak máš stresovú alebo inak namáhavú.
@polariso

sharmana
8. jún 2014

@polariso klud, nič sa neboj. Spinenie v tehotenstve má omnoho viac žien, než sa zdá. Niektorým začne už v 6 týždni, iným trošku neskôr. Môže mať rôzne príčiny. Pokial je to hnedastá krv a nie sýto červená, a pokial nemáš bolesti, len sa treba šetriť. Treba ísť ku gynekologovi, nech ťa pozrie, či si zatvorená, a či nemáš náhodou placentálny polyp, lebo aj z toho sa krváca. Alebo hematom či niečo iné. Môže to mať rôzne príčiny, preto by ťa mal poriadne prehliadnuť. Neboj sa však, hlavne to chce klud a žiadny stres. 😉

polariso
autor
8. jún 2014

@mmarry nooo vcera na sone bolo vsetko okkk vraj jednu rucku ma na ustach druhu na zadocku. Vraj je vitalneale srdiecko ma pocut nenechala. Dnes sp mnou nic nerobia lebo je nedela. Ja pracujem na urade takze mamm sedavu pracu

polariso
autor
8. jún 2014

@sharmana .no zajtra uvidim co mi poveria. Dnes je nedela a nic nevysetrujuu

mmarry
8. jún 2014

Od včera ti nič nepovedali? A v ktorej si nemocnici?
@polariso Držím palce. Všetko bude ok. Daj zajtra vedieť.

polariso
autor
8. jún 2014

@mmarry lezim v dolnom kubine. No vcera urobili sono. Nasledne dali na prijem. Dali lieky. Iba doktor sa n vixite spyta ci je vsetko ok a tot vsetko. Ziadne sono niccc.

mmarry
9. jún 2014

@polariso no čo ako? už vieš niečo viac?

ellinka86
9. jún 2014

Nuz baby tak ja sa tiež pridávam do tejto konverzacie.... Som v 12. týždni a moje problemy zacali zhruba od 8.tyzdna. Najprv len spinenie (t.j. hnedy vytok, resp. ako ked konci menstruacia), ale aj tak som zasla k lekarovi, kde si ma nechali na pozorovanie v nemocke (kvoli 2 prekonanym potratom), vs. bolo o.k., prepustili ma, ale o par dni uz normalne krvacanie (cista cervena krv), takze opat lietacka do nemocnice, kde si ma nechali 2 tyzdne. Pri prijimani mi lekar daval sancu 50/50, ale ja som mu povedala, ze citim, ze to bude ok a "sefko tam hore" sa o nas postara. Usmial sa a povedal, ze aspon 1 optimistka, napriek krvacaniu. Krvacanie do dna ustalo, pomaly sa vratil hnedasty vytok, ktory sa postupne stracal....nejaky hematom alebo nieco ine zahadne sa vsak nenaslo.... Teraz som na PN-ke, nejako sa nepretazujem a ta mrcha v podobe krvacania dosla zas. Babo je o.k., lebo zhodou okolnosti som bola objednana k lekarke. Takze treba verit, verit v silu vas oboch. Ja pevne verim, ze raz sa nad tymi problemami len pousmejeme, ked sa pozrieme na nase vynimocne deticky 🙂 Baby, nebojte sa, a ak nam to ma byt dopriate, tak bude. Uz len krasne tehulkovanie.

mimi321
9. jún 2014

@polariso nie si v case menzes? Ja som takto spinila do 5. mesiaca kazdy mesiac slabo hnedou krvou presne pocas 5 dni kedy som mala mat menzes. A maly je zdravy a nezbednik ako svet. Len treba lezat a pocuvat lekarov. Vtedy som mala povoleny pohyb wc-sprcha-postel viac nic.

polariso
autor
9. jún 2014

@mmarry ajoj. No rano som opat trosku spinila ale babo je ok. Rastie iba mam nizko placentu. Vraj to zatial nevyzera na hroziaci potrat ale zatial musim byt v nemocnici a uzivat tabletky. Ono nejde o krvacanie skor ked sa vycuram tak mam na papieri flaky. Este sa dnes popytam na vizite

polariso
autor
9. jún 2014

@ellinka86 aj ja som mala jednorazovy vytok v sobotu tiez bol hnedy. V nedelu bolo vsetko ok. Ale v pondelok rarano som zasa po vycurani nasla na papieri krv ale teraz bola svetla a teraz pocas dba to ustava uz je pri curani len taky slaby flak. A ostavam v nemocnici na liekoch. Zatial to pripisuju fraxiparinu co si picham. Babo je zatial ok to ma trosku ukludnilo.

polariso
autor
9. jún 2014

@mimi321 ci som v case menzesi neviem bo mbe poskedne mesiace chodil aj s mesacnym meskanim. V eobotu hooo spinenie ynede. Nedela cista..dnee rano npo vycurani bol papier ruzovy a teraz opat je to ok. Tak fakt neviem

marienka1703
9. jún 2014

My sme mali tiez problem, od 6 tt, nasadili nam utrogestan-, po ktorom to hned do 4 dni zmizlo, ale kedze sa uz nedal nikde kupit, tak sme presli na dufpaston ktory som brala do 16 tt, a dovtedy sme nemali ziadne spinenie nic,,, takze drzim prsteky,,,,

ellinka86
9. jún 2014

@polariso ahojky, a aku davku fraxiku si pichas a ako casto? Chcem porovnat, lebo ja musim pichat tiez. Dakovala 🙂

polariso
autor
9. jún 2014

@ellinka86 no ja si picham 0,6 a kazdy den od druheho tyzdna

ellinka86
9. jún 2014

@polariso nuz ja len 0,3 a od 5.tyzdna, ty mas vyssiu davku...

polariso
autor
9. jún 2014

@ellinka86 no veru mam a dp tpho som uzivala aj anopyrin

mmarry
9. jún 2014

@polariso tak som rada, že ste v poriadku. Tak oddychuj. Ja idem až za 10 dní k dr. tak verím že bude všetko ok. Tiež máš termín na silvestra?

polariso
autor
9. jún 2014

@mmarry noo xatial to bol silvester ale dnes to uz posunuli na 28.12 tak uvidim.

wenee
9. jún 2014

Ahoj,neboj,ja som mala špinenie pri oboch tehu a mám dve zdravé deti narodené obe v 38tt.Treba dodržovať kľud,žiaden stres a užívala som duphastom,tak sa držte a pekné tehuľkovanie 🙂

polariso
autor
9. jún 2014

@wenee dakujem. No dufam ze vsetko v poriadku. Hadam ma uz rano nebude cakat na vecku prekvapko. Doktori zatial nevedia preco. Tak oezkam a uzivam kopu liekov

wenee
10. jún 2014

Ten zlý pocit,keď ideš na Wc tam nejaký čas bude,neboj a vydrž 🙂

polariso
autor
10. jún 2014

@wenee no dnes mi doktorka na vizite povedala ze si myslua ze to spinenie dpisobuje este nizko polozena placenta avten fraxiparin co si picham. . . Ze zatial sa plod neodlucujebod placenty tak dufam ze vydrzime. Ak nebudem do rana krvacat tak ma poslu domov.

wenee
11. jún 2014

Presne kvôli tomu som bola v nemocke pri oboch tehu.Mala som veľmi nízko placentu,už som zabudla ako sa to presne volá,ale placentu som mala úplne dolu,no vydržala,našťastie.Pri prvom tehu som bola v nemocke až okolo 20tt a pri druhom v 12tt.Tiež som sa veľmi bála,ale keď som na nete čítala podobné problémy v tehu so šťastným koncom,tak som sa bála trochu menej a snažila sa myslieť pozitívne.Tak Ti želám skorý návrat domov a pohodičku,papa

teruskaa
11. jún 2014

Ja som krvácala od 9tt až do 14tt..musela som ležať,brať lieky a už som ostala na marodke až do materskej..mala som hematom pod placentou, no našťastie sa vstrebal.

domin85
18. jún 2014

Ahoj baby, chcem sa opytat, tie co ste spinili a krvacali, ako dlho trvalo kym zabral duphaston a prestalo to? Ja som sa rano zobudila, pradlo cele od hnedej krvi, tak som letela k dokine. Zatial je babo v poriadku, srdiecko bije, plodovy vak sa neodlupuje, nasadila duphaston, sice mam len prvu tabletku v sebe ale stale som nervozna ked idem na zachod a na papieri vidim ruzovkasty vytok... Ci to moze trvat aj niekolko dni este? Ake mate skusenosti? Jo a som 9tt..

polariso
autor
18. jún 2014

@domin85 ahojky....no ja som sa stym nedavno vratila z nemocky. Neboj duphadton ti pomoze a mala by ti dat aj ascorutin aby ti spevneli cievy. Mne bovedali ze to ma na svefomi nizko polozena placenta. Stalo sa mi to len tri krat ale taka som bola vystrasena ze ma aj prsia v momente prestali boliet. Ale po ukludneni sa bolest gratila a bolia viac ako predtym. Hlavne vela oddychuj.lez a mysli pozitivne. Musime tento boj vyhrat. Ja idem na prvy skrining buduci utorok tak dufam ze budeme v poriadkuuuuu

domin85
18. jún 2014

@polariso u mna prave nevedia pricinu, podla UTZ je vsetko v poriadku, krvne testy vysli perfektne.. Asi proste malo hormonu, lebo teraz to vraj este drzia vajecniky a az od dalsieho trimestra placenta ci co...No ako hovoris, musime tento boj vyhrat, a my sme cakali na // dost dlho, nebolo to ze skusime a slo to hned, tak ked uz sa drobec rozhodol ze nas navstivi tak ho nikam nepustim 🙂 Drzim aj ja tebe palceky, drzkajte sa, potom daj vediet co a ako na skriningu 😉

Strana
z2