icon

Sploštený gestačný vak

magna
17. jún 2022

Ahojte, som v 6tt a mala som slabsie krvacanie, lekar na sono nasiel splosteny gestacny vak a v nom naznaceny plodovy tercik. Tiez vacsiu cystu. Mala niektora z vas podobny gestacny vak a dopadlo vsetko dobre? Dakujem dievcata.

matullienka
17. jún 2022

@magna ja som mala, žiaľ nedopadlo to dobre. Držím palce

vedvieskto
18. jún 2022

Môže to dopadnúť dobre ak si nebola vycikana, mechúr môže utlacit maternicu, ale deformovaný gestacny váčok nie je priazdnivý prognostický znak

magna
autor
18. jún 2022

@vedvieskto dakujem za odpoved, no budem dufat a na najblizsej kontrole sa mozno uvidi 🙂

lusinda1202
Včera o 18:40

Ahojte žienky,mám na vás jednu otázku.Momentálne som 9/5.U gynekologičky som bola v 4 týždni,keď mi vyšiel test s dvoma silnými čiarami a potvrdila mi tehotenstvo.Potom som bola v 6 týždni na USG,kde mi už vytlačila aj obrázok a už bolo pekne vidno gestačný vak.Na ďalšej kontrole som bola v 8 týždni,kde mi doktorka oznámila,že už vidí aj peknú aktivitu srdiečka.V piatok (19.12.25.) som mala prvú oficiálnu poradňu s tým,že už dostanem tehotenskú knižku.Aj mi ju sestrička začala vypisovať a potom ma poslala k doktorke.Tá mi robila USG cez brucho,ale povedala,že tam mám jazvy po operácii,tak zatiaľ cez to zlé vidí a tak mi urobila vaginálny ultrazvuk a povedala,že vidí sploštený gestačný vak.Hneď ma poslala do nemocnice,vraj tam majú lepšie, kvalitnejšie prístroje.V nemocnici mi urobili ďalšie USG a poslali ma domov s tým,že sa mám vrátiť k svojej doktorke a že mám čakať.Keďže už bolo piatok poobede,tak už tam moja doktorka nebola,tak čakám do utorka kým bude v ambulancii aspoň zastupujúca doktorka,keďže moja má do 07.01.26. dovolenku.Babenky moje zlaté mám sa čoho báť?Alebo je to možné,že niečo videli a aj tak bude naše bábo v poriadku.Je to veľmi vysnívané bábo,keďže už som o jedno v minulosti prišla na začiatku druhého mesiaca.Neviem ako to prežijem keď by sa niečo stalo o prvé som prišla presne na moje meniny (13.12.) a teraz o ďalšie ani nie týždeň pred vianocami?To snáď nie.Ešte väčší strach mám aj kvôli tomu,že vo februári budúceho roka budem mať 40 rokov a ešte nemám žiadne dieťa 😢