icon

Spustilo tehotenstvo vitiligo?

paulikk
29. apr 2025

Spustilo niekomu tehotenstvo vitiligo? Aké boli prvé príznaky?

gejb
29. apr 2025

@paulikk vitiligo ma len jeden príznak- biele fľaky na kozi

kiki68
29. apr 2025

@paulikk pochybujem, nakolko je to geneticke, moj syn ma a max sa to moze zrazu rozbehnut, ale napr syn ma zatial iba tri mensie fliaciky na nohe, jeho dedo ma polku tela vratane hlavy a zacalo to masivne v 35-40 rokoch u neho. Bez priciny. Mozno je to proste nacasovane v tele

zuzudrnda
29. apr 2025

@paulikk ahoj. Nemáš problém so štítnou zlazou? Tu vie spustiť tehotenstvo a v závese aj vitiligo. Som dôkaz , vďaka 🙏 že je ohraničené na 3 fliaciky ale endokrinologicka sa ma na to hneď pýtala, či som nespozorovala zmeny na koži - vitiligo 🙂

paulikk
autor
29. apr 2025

Som skoro rok od pôrodu, vtedy mi začali vyrastať biele vlasy okolo temena, pripisovala som to šediveniu zo stresu. Pár dní dozadu som si všimla biele fľaky na prstoch na ruke a napadlo mi že za to “šedivenie” možno môže vitiligo.. v rodine nemá nik vitiligo takže genetiku vylučujem, so štítnou žľazou problém nemám, ale možno sa niečo zmenilo.. preto ma napadlo či nemôže byť spúšťač aj tehotenstvo

zuzudrnda
29. apr 2025
@paulikk

Som skoro rok od pôrodu, vtedy mi začali vyrastať biele vlasy okolo temena, pripisovala som to šediveniu zo stresu. Pár dní dozadu som si všimla biele fľaky na prstoch na ruke a napadlo mi že za to “šedivenie” možno môže vitiligo.. v rodine nemá nik vitiligo takže genetiku vylučujem, so štítnou žľazou problém nemám, ale možno sa niečo zmenilo.. preto ma napadlo či nemôže byť spúšťač aj tehotenstvo

@paulikk aj ja som prvá s vitiligom v rodine. Čo som si čítala, zaraďujú to medzi autoimunitné ochorenie, kt.moze byť pridružené k inému, alebo spustené stresom organizmu. A tehotenstvo týmto spúšťačom AO môže byť. Mne pri tehu nastúpilo AO štítnej žľazy. Ale išla by som najskôr ku kožnej. Mňa pozrela komplet lampou. Najlepsie zhodnotí o čo ide.

paulikk
autor
29. apr 2025
@zuzudrnda

@paulikk aj ja som prvá s vitiligom v rodine. Čo som si čítala, zaraďujú to medzi autoimunitné ochorenie, kt.moze byť pridružené k inému, alebo spustené stresom organizmu. A tehotenstvo týmto spúšťačom AO môže byť. Mne pri tehu nastúpilo AO štítnej žľazy. Ale išla by som najskôr ku kožnej. Mňa pozrela komplet lampou. Najlepsie zhodnotí o čo ide.

@zuzudrnda ak sa môžem spýtať, podarilo sa ti potom ešte otehotnieť?

zuzudrnda
29. apr 2025
@paulikk

@zuzudrnda ak sa môžem spýtať, podarilo sa ti potom ešte otehotnieť?

@paulikk ano, bez problémov v 39r 😉. Rodila som ako čerstvá 40tka. Vitiligo (ak sa ti potvrdí) je čisto estetická záležitosť.