icon

Stent v tehotenstve a neustále bolesti v podbrušku a v krížoch

anonym12
2. okt 2020

Ahojte,mala som hydronefróziu III. stupňa,lebo mi bábätko tlačilo na obličku.Zaviedli mi stent,ale stále mám bolesti v podbrušku a krížoch. Aké sú vaše skúsenosti? Ako dlho Vás to po zavedení ešte bolelo?Aké iné ste mali komplikácie?

Strana
z2
wwwwerunka
7. nov 2024

@miroslava237 mala som stent uz 2x
Raz v tehotenstve a teraz asi pred mesiacom
Bolesti som mala najvacsie asi prve 4 dni, potom uz v pohode.
Hlavne vela vela pit a aspon 2 dni oddychovat, len lezat( ja som tie 3 dni ani nevedela zist z postele) potom som pomalicky skusala vstat a cosi porobit

wwwwerunka
7. nov 2024

@miroslava237 este som zabudla napisat, ze aj po zakroku budete mat zavedeny stent este 2 tyzdne, treba sa na to pripravit.

miroslava237
7. nov 2024

@wwwwerunka a to je normálne že to takto strašne boli? Veď to ma pomôcť nie uškodiť 😟 ja som z toho hotová, mám doma 1,5 ročného syna a 0 bodov keby nemám pomoc tak to s ním nedam. Aké lieky si si na to dávala? A ten čo si mala pred mesiacom ti vybrali už?

miroslava237
7. nov 2024

@wwwwerunka to nie 😭😭😭 nedá sa to odmietnuť ? Načo to je dobre keď kameň výberu?

vierka0508
7. nov 2024

@miroslava237 skus zo 2 dni vydrzat, ono si to musi "sadnut", ale uplne viem co prezivas, ja som silvester a novy rok prelezala a prerevala a dalsie 3 mesiace boli ciste trapenie, a to mal syn necelé 3 mesiace, takze ani oddych nehrozil.

miroslava237
7. nov 2024

@vierka0508 ja nechápem či to je take potrebné keď som problém nemám len tam mám kameň a preventívne mi dali stent 🙈 no dobrovoľne sú ho už teda nedam😣
Och bože to ta vôbec neuprednostnili ss tým zákrokom keď si mala doma malé dieťa ?? Hroza !!!😟 A prosím ta aj ty si mala stent ešte 2 týždne po vybratí kameňa ?

vierka0508
7. nov 2024

@miroslava237 ten stent davaju preto, aby sa mocovod roztiahol a mohol moc prirodzene odchadzat, v opacnom pripade by sa vracal naspat do oblicky co by mohlo sposobit poškodenie oblicky a ine komplikacie. Ja som to mala este v case korony, u nas v MT ma hlavna sestra na oddeleni vysmiala, ze teraz sa caka na operacie aj rok. Tak som zacala hladat alternativu. V BB je aj sukromnik, u neho sa plati cca 700Eur za vybratie, vybavi to v priebehu 1 dna, ale zaroven robi aj v Rooseveltovej nemocnici a tam mi vybavil termin v polke marca, hospitalizovana som bola 3 dni. Ano po operacii som mala este tyzden stent, co boli tiez hrozne bolesti, ale ten pocit ked mi to konecne vytiahli 🙏🙏 to bola neskutocna ulava.

danka56
7. nov 2024

Pridám sa do diskusie aj svojou skúsenosťou.
Som dva roky po operácii. Mať ten stent bol masaker. Mne veľmi pomáhali také hrejivé vankúšiky, keď už boli veľké bolestí, tak som si ich prikladala na miesto, kde je oblička. Po operácii som
nejak necítila horší pocit,.že tam je stent.
Ja len dievčatá ak máte životnú poistku a poistené operačné úkony, podajte si aj vklad stenu. To vám nezamietnu. Držte sa

wwwwerunka
7. nov 2024

@miroslava237 este stale ho mam
Zajtra som mala ist na vybratie ale akurat mi zacal menzes takze to musim odlozit😭
Najhoršie je ze som tuto torturu absolvovala zbytocne lebo pocas zakroku prisli na to ze kamen sa neda vybrat lebo ho mam skryty za takou blanou a neda sa k nemu dostat. 😱

miroslava237
8. nov 2024

@danka56 a bolesti si mala po cely čas ako si mala stent či len prvé dni? Ďakujem za radu aj s poistkou 🙂

miroslava237
8. nov 2024

@wwwwerunka to si ako dlho po zákroku? Och takze týždne naviac ho budeš mat čo?🙄 fuha to som ešte nepocula a ako ti idu ten kameň teraz riešiť ?

wwwwerunka
8. nov 2024

@miroslava237 zakrok bol 21.10.
Dnes som volala s lekarom a dal mi termin buduci piatok takze budem mat stent o tyzden dlhsie. Mal by mi potom povedat co dalej. Predpokladam ze to budu len sledovat.

miroslava237
8. nov 2024

@wwwwerunka drzim palce aby ti to dobre dopadlo. A ešte prosím ta po tom zákroku to tiež bolo take zle s tým stentom? Zase prvé dni take veľké bolesti?
Mne jedna baba poradila tieto kvapky že jej to kameň rozpustilo. Možno skús to 🙂
https://www.natima.sk/mocove-kamene-bylinne-kva...

wwwwerunka
8. nov 2024

@miroslava237 praveze po zakroku mi bolo fajn, bolesti znovu zacali tak 4 dni dozadu. Neviem ako to vydrzim este tyzden😟

miroslava237
9. nov 2024

@wwwwerunka mne sa napirklad na menzes ani nepýtali pri zavádzaní. Už odpocitavaj posledné dni😟 ja mám bolesti pri močeni, a stále chodim cikať. Kázali mi veľa piť.
Ale v noci chodim každú hodinu na wcko, som nevyspata, ubolena…neviem ako mám takto fungovať so synom, ešte aj do roboty chodim 🤦‍♀️

wwwwerunka
9. nov 2024

@miroslava237 ja som chodila každých 20 min!
Postupne by malo byt lepsie.
Ja mam akurat pocit akoby som mala zapal aj ked uz 3.den beriem ATB
Sa zblaznim do piatku. Prisaham ze dobrovolne uz do tohto viac nepojdem!!!

miroslava237
10. nov 2024

@wwwwerunka to je niečo hrozne ja sa cítim ako debil, že stále mám tlak na cikanie…nonstop a je to na nervy a stále dokola len na wcko a aj tak mi to nepoľaví 🤦‍♀️
Bože už nech ubehne ten týždeň a máš pokoj…to už budeš mat 1-dňovku? Že prídeš výberu a ideš domov? Snáď to bude lepšie už a nebude potom nič cítiť a budeš alo predtým.
Ja som tiež povedala, že už si to nikdy nedam. Mám chut si to ísť dať vybrať 😣

slawka2208
10. nov 2024

Dievčatá je mi to veľmi ľúto, ak môžem odporučiť rowatinex kvapky, sú skvelé. Mne ich odporučil primár urológia v Žiline.

wwwwerunka
10. nov 2024

@miroslava237 je to zakrok na 5 min.
Absolutne nic necitit, len dovtedy vydrzat.
Tie tlaky na cikanie a vsetko okolo toho su vraj normalne. Pred tym som mala stent zavedeny v tehotenstve- 4 mesiace ! Ale nikto sa vtedy neobtazoval mi povedat ze to bude boliet, pichat atd
Az po mesiaci mi to jedna DR. povedala a cudovala sa ze ma na to neupozornili. Skoro ma tam vystrelo!
Nesla by som viac do toho ale manzel na mna tlacil ze inak sa boji mat dalsie dieťa. A kedze to posledne tehotenstvo nedopadlo dobre , nejak som sa premohla. Ale vidis to- bolo to uplne k nicomu.

Strana
z2