icon

Strašné bolesti v oblasti pravého boku v 23. týždni

anamorma
1. mar 2015

Ahoj vsetkym,prosim pomozte mi alebo poradte co s tym,mali ste to aj vy a bolo vsetko ok?
Som v 23tt a uz tyzden mam bolesti v oblasti praveho boku (pichanie,nieco v podobe krcov) nieco sa da vydrzat,neni to stale,zvacsa ked lezim a chcem bud vstat alebo sa otocit,citam ze to moze byt zlcnik ,ze mi mala na neho tlaci alebo som prechladla no dnes to mam casto,uz od rana,ked sa nehybem nic ma neboli,len tak malinko. Viem,mala by som ist za doktorom,lenze som v Cr a pripravujeme s priatelom novy byt,dostavam nemocensku ale kvoli tomu ze nemam vybaveny este prechodny,tak nie som poistena,cize pohotovost by som si musela hradit a na to teraz vobec nemame,vsetko sme dali na veci pre malu a na byt+advokati a podobne. Doktor moj robi len utorky a stvrtky,ibaze tento utorok tam vobec nebude a mne maju prist peniaze do stredy,uz placem od bolesti,vetry to nie su podla mna,tych mam asi dost :D ale bojim sa ineho,slepaka!? Neviem. Malinku citim,priatel ju dokonca spehuje aj s uchom na bruchu,tak ho potom kopne do hlavy,ale tie bolesti.....nemam fakt teraz ani na mlieko,este som si musela na jedlo aj od oca pytat 1500,-kc ale su fuc,on sa stahuje tiez,takze nikto nema nic. Mal to niekto? A prosim neodcuzujte ma,hned by som behaala na pohotovost,ale bez penazi asi tazko :( raz som na pohotovosti bola s tym ze som mala podobne bolesti,malu som necitila a tvrdlo mi brusko,no mala bola v poriadku. Co to je? :(

xevulax
1. mar 2015

Myslim, ze tu ti nic ine ako lekar nepomoze. si tehotna takze na experiment priestor nie je a slova ti asi bolesti neutisia.

simisimca
1. mar 2015

@anamorma, ked ta to neboli stale ale iba pri zmene polohy tak ti mozno malicka tlaci na nejaky nerv, mala som to aj ja ked som bola tehu. Ale samozrejme by bolo najlepsie navstivit lekara 😉

anamorma
autor
1. mar 2015

@xevulax
@simisimca
K dokorovi som obj az na stvrtok,ale boli to iba ak chodim alebo lezim,ked sedim,boli to ovela menej,malinka tiez oblubuje kopance na pravu stranu,zeby to bolo fakt kvoli tomu,ze tam je a tam tlaci? Nemam to casto no take tie intervaly,kazde dve-tri hod na 15min a potom nic,no dnes to trva uz od rana. :/

anamorma
autor
1. mar 2015

@xevulax lenze ja chcem ist na pohotovost,ale tam hned pytaju peniaze a my nemame ani halier :/

zibi
1. mar 2015

@anamorma a ty nemas europsky preukaz poistenca? ved on sluzi prave na to a kazdy zdravotna poistovna ho vydava

EPZP Ťa oprávňuje k čerpaniu potrebnej zdravotnej starostlivosti. Potrebná zdravotná starostlivosť je taká, ktorú vyžaduje aktuálny zdravotný stav pacienta s ohľadom na očakávanú dĺžku jeho pobytu v danom členskom štáte EÚ a nemožno jej poskytnutie odložiť do doby návratu poistenca domov.

anamorma
autor
1. mar 2015

@zibi no tak teraz ti napisem co som bola prekvapena aj ja...chystala som sa do Cr na par mesiacov ,tak som si vybehla urobit eu karticku poistenca doveraco by mala platit vsade na EU . Prisla som do Ciech a mala som problem pri kramoch ,tak som zasla,ze ptrebujem pomoc,vytiahla som karticku a oni ma poslali prec s tym,ze oni s tou kartickou maju robit,to som bola na pohotovosti,pretoze som myslela ,ze na mieste umriem,ale prd,sla som v tych istych bolestiach naspat domov. Ani v nemocnici ma nezobrali,ani na pohotovosti,nikde. Tak som mala chut to roztrhnut a s nimi som sa aj pohadala,jedna sestricka sa mi dokonca aj vysmiala,ze ci som normalna ze si len tak pridem zo svk s bolestami a ze ci si myslim,ze ma hned vysetria ked mam taku karticku. Potom som nastupila do prace kde mi hned platili poistenir a vzetko. No po mesiaci v praci som zistila.ze som vtom uz mesiac,bolo mi zle tak ma doktorka dala na nemocenku a po dalsom mesiaci ma vyrazili z prace ale s otvorenou nemocenskou,preto dostavam peniaze,ibaze poistenie mi tym padom padlo. Teraz si vybavujem prechodny kdze sa mame stahovat,ibaze aj to sa oddialilo,kvoli byvalym majitelom a takto to mam len horsie,tu kde som u pritela sa nemozem nahlasit na prechodny lebo by platil omnoho viac za najom. Takze od kedy som pracovala,tak na svk poistena nie som a neplati mi ani ta EU karta a Cesku kartu mi daju az ked budem mat prechodny :/

zibi
1. mar 2015

@anamorma tak to je na prd a divne
lebo co ja viem tak ludi s tou karou ostetria aj na dovelenkach alebo tak ..nechapem
a je ti lepsie?

anamorma
autor
1. mar 2015

@zibi no ved prave to,nechapala som ani ja,bola som v tom,ze ked si ju vybavim bude vsetko ok,no ocividne som karticku EU vybavovala zbytocne :/..momentalne sedim,tak je to ok,ale pohnem sa a je to tu znova :/ mala ma ale kopka teraz sem tam.

kadri
1. mar 2015

@anamorma mala som pocas tehu, zhorsovalo sa to po zjedeni tazsieho jedla, tom som mavala krce a zvracanie az do stavu kratkeho bezvedomia. robilo mi zle akekolvek meso, maslo, cokolvek trochu mastnejsie. gyn vyslovil podozrenie na zlcnik, prisposobila som tomu stravu. po porode vsetko akoby zazrakom zmizlo, aj som sa bala normalne najest 🙂 takze ano, moze to byt zlcnik, skus si vysledovat, co ti robi zle. slepak boli uplne dolu v podbrusku a k priznakom patri zvysena teplota v konecniku. akutne by ti mohlo pomoct jogove cvicenie na vnutorne organy

http://www.pregnancy-yoga-resource.com/child-po...

zibi
1. mar 2015

@anamorma drzim palce nech to prejde a stvrtok chod urcite k lekarovi a si vybav to poistenie, ked si tehu tak to potrebujes akutne 🙂 vidis ze nikdy nevies co sa moze stat
moze to byt aj zlcnik.keby ze slepak tak podla mna by si mala aj teplotu a zvracala. asi ta babo tlaci na zlcnik a mozes to z toho mat. pripadne niekedy aj chrbtica ...vystreluje.. nemas aspon magnezko na uvolnenie krcov ?

simca06022011
1. mar 2015

@anamorma a co takto zavolat si v ramci volneho casu cez tyzden do zdravotnej poistovne a zisit si co mas robit?? Ak ti nebodaj bude horsie tak to sa ti oplati cakat?

K bolestiam, to moze byt hocico... aj zlcnik, aj nerv.. nie sme v tvojom tele aby sme to vedeli, lebo kazda bolest je ina. Ja som teda tehu so zlcnikovymi zachvatmi zazila a prezila, nic zabavne... nakoniec som skoncila v nemocnici v 32tt a odrodila v 36-37tt, nakoľko už som mala zlé krvné testy.. ale to bola katastrofa hlavne v noci, od 5mesiaca som kazdu noc travila nad zachodom... (kazdu jednu!)
V urgentnom pripade ta nemozu s kartou EU poistenca poslat prec z pohotovosti, osetrit akutny stav musia, ak si nieco musela platit alebo si platila, treba sa s dokladom obratit na svoju poistovnu, nech ti to preplatia.
Nic v zlom, ale ides tehotna do zahranicia, nemas doklady a zalezitosti v poriadku, nemas financie (ano beriem, zistila si neskor.. ok.. ale uz si v 23tt), nevies na co mas pravo a nie... aspon sa informuj v zdravotke! Nech ti povedia co mas robit. Ak by si zacala predcasne rodit, to by asi tiez nebolo pre spominane sestricky urgentne... ale ony nie su tie, co o tom rozhoduju...

anamorma
autor
1. mar 2015

@simca06022011 ja som ale otehotnela s Cechon s ktorym som stale a pocas skusobnej doby v praci,nie som poistena,to som pisala ja som tu byt viac ako 2-3mesiace byt nechcela,chcela dom pracu len na leto a nieco a otehotnela som,tak som tu...do normalnej praci kde mi platili vsetko som nastupila zaciatkom oktobra a az po mesiaci som zistila ze som v tom,kedze mi bolo v praci zle,takze uz v praci bie som,nikto poistovnu zdr.za mna neplati,nevadi,to si zaplatim,hlavne ze mi nechali otvorenu nemocku a dostavam peniaze,nikde mi nepovediaze chodte na pohotovost a neplatte. Platit musim ale ja ani priatel pebiaze momentalne nemame. Na zaciatku ked som sem dosla som robila casnicku,takze som nemala poustenie a bola som na UP a nikde ma s mojim pripadom nevzali a to som umierala,som plakala aj po ulici a nikto nic. Chodim po uradoch aby som sa dozvedela nieco nove a co mam robit ale NEBUDEM poistena kym nebudem mat prechodny a n ten si musim pockat,inak sa dozvedam stale to iste. Som rada,ze u svojho lekara neplatim za kazdy utz,ktory mi urobi a kyvne rukou,ze to nevadi,ze to nerobi len kvoli peniazom. Vo stvrtok tam zajdem to je iste....
@kadri ja som praveze od rana do ust nic nedala to neslo,teplotu nemam a nezvraciam,i ked raz za tyzden ma to este pochyti,ale to mi uz trva mesiac ,inak som zvracala stale. Skusim si to odsledovat.mozno to je fakt kvoli tomu a prejde to :/
@zibi nemam magnezko :/ ale uz sa to ukludnuje,pred pol hodkou to vystrelilo az k chrbtici na 5min,priatel ma cce vidiet oddychovat a ze co treba porobit doma ,tak to urobi,lenze ako ho poznam,ked sa budeme hadat,tak mi to bude vyhadzovat na oci,ze zas to robil on,tak sa snazim nieco robit a chodim ako babka,no inak priatel je skvely. Prave to :/ vsetky peniaze sme teraz dali do bytu a na veci s tym,ze ved do stredy pridu a just teraz mi je blbo,ked nemame nic :/ priatel beha kvoli hypoteke na byt a v tom je uz kopa penazi no :/

kadri
1. mar 2015

@anamorma hladovanie neprospieva ani zlcniku, ani peceni. pozri si nieco o mechanizme vylucovania zlce, v tehu obzvlast si mozes privodit zbytocne komplikovany stav. drzim palce, mas to narocne a to tiez asi neprida k upokojeniu situacie

anamorma
autor
1. mar 2015

@simisimca
@zibi
@kadri
@simca06022011
Tak ...mala sa presunula aj s buchancami na lavo,teraz ma boli tam,ale menej nez na pravom,teda je to ok? Co mi moze tlacit na lavej strane,ze aj tam ma to kusok pobolieva?

simisimca
1. mar 2015

@anamorma som rada ze uz je to lepsie ;) Este rozmyslam ci ti nemoze mala tlacit na rebra...

anamorma
autor
1. mar 2015

@simisimca to ani neviem ako boli 😝 pod rebrami ma bolelo trosku ale to na chvilu a od vtedy uz nic,to bolo skoro pred mesiacom. Mna to boli sice na boku ale tak trosku nizsie,pri vajecnikoch akoby.

simca06022011
1. mar 2015

@anamorma mas to divne... ty poistena byt musis. u nas neexistuje clovek co nie je poisteny. ZP mas... ale Slovensku. To ze neplatis poistenie a nie si ani na urade prace (vtedy ti to plati stat) je tvoj problm. Poistne budu od teba za to obdobie ziadat a zaplatiasi ho sama. Preto treba kontwktovat svoju ZP a nie urady v CR. Tam sa do poistovne prihlasis na tvaly pobyt cudzinca az neskor. Dovtedy mas poistenie zo SR. Predpokladam ze kartu poistenca mas platnu. Takze nehovor hlavne nikde blbost typu "nie som poistena", lebo to nie je pravda a neosetria ta. ako za estnanec dostanes inu kartu poistenca a s trvalym pobytom sa prihlasis do ceskej zdravotky a v SR sa odhlasis.
K bolestiam mze ti tlacit na creva ked tia to boli kade tade.... skus espumisan

zibi
1. mar 2015

@anamorma tak to ti mala tlacila na zlcnik a este co si jedla?

anamorma
autor
1. mar 2015

@simca06022011 ale ja uz zo slovenskom nemam nic,ja uz meviem ako to mam vysvetlit,mne uz dovera neplati a zdravotku si platim ale nemam cesku zdravotnu karticku poistenca....ach...a preto si musim platit vsetko....
@zibi no urobila som si cestoviny s orechmi a potom som priatelovi robila kurca pecene,tak aj to som si dala,ale trosku ,uz mi je celkom ok,ono to pride zas v noci alebo rano :/ inak jem vsetko co je po ruke,myslim tym,aj nemastne 🙂

zibi
1. mar 2015

@anamorma radsej dietuj a nejedz nic tazke a mastne... a v stvrtok chod k tomu dokymu 😉