Streptokok v 9 týždni tehotenstva. Zažila to niektorá?
Ahojte, chcem sa spýtať, či má niektorá z vás skúsenosti so streptokokom v tehotenstve??? Som v 9.tt, lekárka mi zistila streptokoka, predpísala nejaké robené penicilinové čipky ... Bojím sa však, aby sa niečo nestalo nášmu dieťatku... ďakujem za radu!!!
@marekdani O tom, ze by sa robili testy na streptokoka v posve pocas takychto skorych stadii som este nepocula. Zeny, ktore streptokoka maju, o tom vacsinou ani nevedia, preto sa ani neliecia, az pri porode.
Ale lekarka asi vie, co robi. Asi si mala nejake problemy, ked ti ho nasla a vtedy je lepsie to preliecit ako cakat dalsich 7 mesiacov so streptokokom. Okrem toho, lokalne antibiotika vo vacsine pripadov nie su nebezpecne pre plod, pretoze do krvi sa dostava len velmi male mnozstvo. A plod je bezpecne ulozeny za niekolkymi barierami. 🙂
@marekdani ahoj.....ja som na tom podobne ako ty, tiež mi môj doki predpísal v tomto t.t. Betadine čapíky a ja stále váham, či si ich dávať alebo nie, ale čo som hľadala na internete odpovede na bezpečnosť, tak je to vraj vporiadku, môžu sa dávať aj počas tehu... hmmm, tak si nejaký zoberiem, ale všetky určite nie 😝
@marekdani mne v 16tom tt nasli chlamydie,brala som dost silne atb...a o par tyzdnov zasa streptokoka,tak dalsie atb...lieky sa predpisuju len ked ti ten streptokok sposobuje nejake tazkosti,napriklad vytok,a podobne..tiez viem,ze ak uz mas v tehotenstve tohto streptokoka,tak ti pri porode pichnu do zili atb,aby sa dieta pocas porodu nenakazilo..ked je v nutri,tak je minimalna sanca,aby sa k nemu dostal,ale tie lieky su akasi vacsia ochrana.tak mi to vysvetlila moja doktorka.tak sa neboj,tiez som z toho mala stres,ale potom som kaslala na to,nemyslela som na zle veci,aj dietatu je lepsie ked si v pohode 🙂
@marekdani ahojky mne dr. zistila asi v 7-8tt streptotoka aj kvasinky ..povedala mi ze ak mi kvasinky sposobuju tazkosti tak mi predpise na to lieky ak nie tak az v 2 trimestri...a na streptotoka mi nedala nic ze v prvom trimestri to nebude riesit az neskor
Ahoj mne streptokoka zistili v nemocnici v 20tt aj v moci aj z vyteru. Uzivala som antibiotika a lekari mi povedali ze sa neoplati nejako preliecovat lebo v tehu ma take podmienky ze do 6tyzdnov je spat takze sa to riesi az pred porodom :-/
dievčatá, ďakujem vám všetkým za cenné rady, čipky už berieme a priznám sa, aj výtok ustúpil... p.doktorka asi vie, čo je dobré :o)) Ešte raz, vďaka za rady!!!!
tak moze ci nemoze streptokok sposobit v 1.trimestri potrat? 😕
ked je streptokok premnozeny, tak robi zene totalne peklo, riesim to uz cele roky, aj alternativne aj s lekarmi pomocou liekov...sex je len so sebazaprenim a o pozitku sa ani neda moc hovorit...mne stale pocas prveho tehu aj teraz (cakame druhe babatko) predpisuju Macmiror, co nema ziadny efekt ☹...syncek musel brat ATB hned po narodeni, bol na JIS-ke kvoli tomu, pretoze mne nestihli antibiotika v infuzii podat, mala som rychly porod...odkladat liecbu neradim, on sa tam zabyva a len tak lahko sa ho neda zbavit. Ja mam kvasinky stale negativne, len tuto potvoru mam premnozenu... 😒

ahoj, ja som mala ku koncu tehu pred pôrodom..tiež mi dali antibiotika, všetko dopadlo ok.. 🙂