Svrbenie a opuch lýtok v 22. týždni tehotenstva

niky30
15. mar 2016

Potrebovala by som poradiť. Vo štvrtok som bola v poradni, kde sa ma gynekológ pýtal, či mi neopúchajú nohy. Nakoľko som nič nezaznamenala, tak som povedala, že nie. V piatok som si však uvedomila, že už asi týždeň ma bolia lýtka ako pri svalovke, resp. celé nohy a potom som si všimla, že oblasť ako je koleno, ale zozadu (neviem ako to nazvať 😀 ), kde sa spája stehenná kosť s lýtkom (na oboch nohách) mám napuchnutú a dosť aj svrbí. Testy mi pravidelne robia, ale keďže usudzujem, že mám syndróm bieleho plášťa tak mám dovolené si merať tlak doma - keďže v poradni som mala vždy vysoký, ale doma je stále v poriadku. Moč mi berú tiež vždy (zatiaľ všetko negatívne), ale po tejto skúsenosti som čítala na nete, že v moči sa zisťujú bielkoviny. Neviem či to však zisťujú aj v mojom prípade, keďže na prvej poradni sa ma sestrička pýtala niečo v súvislosti s bielkovinami, čo sa robí za poplatok, ale ako neskúsená som povedala, že to nie je nutné. Moč však sledujú - keď som si dobre všimla, tak asi tam niečo nastriekajú a podľa sfarbenia skonštatujú pozitívny al.negatívny stav. Chcem sa opýtať, či má s takým opuchom niekto skúsenosti, či mám utekať k lekárovi alebo či niekto nevie o čo sa môže jednať, keďže články na nete sú hrozivé a nechcem sa zbytočne dopredu stresovať. Ďakujem veľmi pekne za každý názor. 🙂

seahorse27
15. mar 2016

Bielkoviny v moci zistuju na kazdej poradni. Pre pokoj duse zavolaj svojmu gyn. a porad sa s nim. Ak by islo o preeklampsiu, malo by sa ti to prejavit aj na tlaku, byva vtedy dost vysoky.

klsmat
23. nov 2018

@niky30 Niečo podobné som zažila pri mojich tehotenstvach s dcérou aj synom. Mala som to najmä keď som si obliekla silonky + sedavé zamestnanie = červené pásiky na zadnej strane kolena, čo strašne svrbia a vyzerajú ako opuchnuté. Obe moje deti mali alergiu na umelé vlákna a v tehotenstve sa to takto prejavilo. Dcéra má alergiu aj na nikel, takže ani opasky s kovovou prackou som nemohla. Niekedy to môže byť, že dieťa netoleruje niečo čo mamina nosí alebo je. Treba len prísť na to, čo to je.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre