Svrbenie a pálenie chodidiel v 17. týždni
Mám neznesiteľné svrbenie piet, na internete som dočítala že to môže byť tehotenska žltačka som v 17tt ma niekto š tým skúsenosť?
Dakujem
Ano ja,nechcem strasit ale moze to byt intrahepatalna cholestaza v tehotenstve.Treba zajst za doktorom a skontrolovat pecenove testy.
Dúfam že to nebude nič zle ;( ďakujem, v stredu mám poradňu tak mu to poviem
ahoj, poznam baby co tiez mali strasne svrbenie chodidiel a neskor celeho tela, mali zle pecenove testy, takze to s velkou pravdepodobnostou moze byt ta cholestaza
podla mna to bude iba plesen. Plesnova infekcia moze sposobovat svrbenie celeho tela, vratane chodidiel a prstov na nohach, takisto lupiny, alebo flaky na kozi, cokolvek z toho mas, moze ist o plesen. Zbehla by som za koznou nech sa na to pozrie..
toto svrbenie netreba podcenovat, aj ja som to mala pri oboch drobcoch, presne, co baby pisu vyssie, zlcnik, pecen
moze to zacat svrbenim chodidiel, ruk a neskor stehien, chrbta, celeho tela
Baby a prídem o dieťatko?? Ak mám tu cholestazu? Všade píšu že sa to nedá nejako liečiť;( mám strašne obavy, káva to 1 percento žien iba ;( raz som už potratila, a od začiatku mám stále nejaké problémy už som ž toho na nervy ;( som aj na Pn;(
@matricia ahoj a ty si to mala prosím ťa v kt týždni? Aj ta nejako na to liečili? Som ž toho na nervy od soboty to mám , zo začiatku som to nebrala vážne ale ked už som na to v noci bola hore a nemohla som spat tak som si to našla na internete a som ohrozená;( ďakujem za každú odpoveď
@veroncek22 jejda nepanikar fakt :( Ano ma to presne tak len malicke percento zien, za to dostat plesen na nohach sa da raz dva. Zajdi k obvodnej, spravi ti pecenove testy, pozrie aj tie nohy, ci to neni plesen, to bude prvy krok. Keby je pecen na tom zle, nesvrbia ta LEN nohy, ale cele telo.
@veroncek22 ahoj,urcite zajdi k lekarovi,nech Ti urobi pecenove testy.Ak su vysledky zle,treba nasadit liecbu...ale liecit sa to da,neboj.Ja som mala zhorsene vysledky posledny mesiac tehotenstva,tiez ma neznesitelne svrbela koza na nohach-najma medzi prstami,ale hepatolog mi nasadil lieky a zabrali-dokoca sa hodnoty pecenovych testov dostali do normy.Drzim palce!
@veroncek22 ja som to mala na konci tehotenstva nejaky 7, 8 mesiac a rodila som o 4 tyzdne skor
@veroncek22 mala som to v druhom tehotenstve. Zvýšené pecenove testy a brala som lieky. Rodila som spontánne v 34. tt. Nepanikarit povedat lekarovi.
Ďakujem dievčatá, zajtra budem múdrejšia. A panikarim len kolu tomu že som ešte len 17tt a viem ze sa to mava v 3 trimestri a ja som ešte len začala 2 ;(
@veroncek22 kľud lagosu som na to brala už v druhom trimestri.
@zabulienka266 ďakujem 🙏🙏
Juj ziadna panika,ja som to mala pri oboch detoch a pri 2 uz od 6 tyzdna a deticky mam zdrave....
Zdravím, tiež mám svrbenie celého tela. Začalo to lýtkami, stehnami, potom ruky a nakoniec sa škrabem všade. U mňa svrbenie začalo v 10. tt. a tiež dúfam, že bábätko donosím aspoň do toho 36. týždňa. Uvidím, aké budú výsledky. V prvom teh. som mala testy v norme, len ma svrbeli lýtka. Teraz pri druhom je to na nevydržanie.

@veroncek22 skôr pleseň... Kúp si canesten krém a natri nohy, vydezinfikuj ponožky, topánky...