Svrbenie pokožky v tehotenstve
Dobrý večer. Som v 18tt a mávam strašne suchu pokožku väčšinou po sprche ma svrbia nohy od kolien dolu ale tak že fakt niekedy by som sa rožkriabala jak besna mam na nohách aj dosť suchu pokozku keď si to aj nazriem trošku to zmierni ale stále svrbí cez deň nie ale večer po sprche niekedy aj ruky ale to malo kedy akurát čo ma svrbí niekedy aj cez deň sú prsia a brucho ale to je asi bežne v tehotenstve chcem sa spýtať či ste sa niektorá s tým v tehotenstve stretla poprípade či to nieje niečo zle alebo čo vám nato pomáhalo k svojmu dr mam ísť až 12.2.2026 tak preto sa pýtam tu a keď tam pôjdem určite mu to poviem. Ďakujem moc 🙏😊
Mne sa to deje vzdy ked sa sprchujem horucou vodou...skus ubrat o 2 stupne na teplote
@anonym_6f4aa6 Ďakujem skúsim 🙏
@kristy1923 cerawe krém. Síce drahší, ale v tehu to bolo jedine, čo mne pomohlo.
@kristy1923 mne v tehotenstve pomohlo zmeniť sprchový gél. Pomohol mi Bioderma atoderm sprchový olej, po ňom som ako po jedinom nemala suchú pokozku
Svrbenie byva bezne, ale pokial sa naozaj skrabes ako besna tak pozor! Moze ist aj o cholestazu, zastaveny tok zlce z pecene a to je vazne. Takze urcite radsej svojmu dr zavolaj teraz, opis priznaky ci nemas prist na vysetrenie skor.
Měla jsem v těhotenství cholestázu (od 24tt). Také mě svědilo tělo. Hlavně večer. Nemusí to u tebe být nic závažného, ale případnou cholestázu je nutné kvůli miminku okamžitě léčit. Pro jistotu si zajdi dnes na gynekologii nebo do porodnice, ať ti udělají odběr krve na žlučové kyseliny a jaterní testy. 😊 Podstatné jsou především právě ty hodnoty žlučových kyselin.

Mne sa to deje vzdy ked sa sprchujem horucou vodou...skus ubrat o 2 stupne na teplote