icon

Syndróm miznúceho dvojčaťa

miriamka1995
23. okt 2025

Ahojte žienky. Dnes som bola na sone 7+1 tt ... mám 2 gestačne vačky v jednom je 9.9mm mimčo srdiečko všetko v poriadku.. a druhý je prázdny.. doktorka mi povedala ,že by som musela mať super ovuláciu aby sa tam nieči začalo diať tak že to uzatvorila ako syndróm miznúceho dvojčaťa... a že by sa mal ten gestačný vačok časom stratiť myslíte že už nieje žiadna nádej? Povedala mi že nemám byť z toho nešťastná a mam sa sústrediť na bábo čo je v poriadku. Aký máte názor?

reela
23. okt 2025

@miriamka1995 ze lepsie, ked mas jedno babatko v sebe. Ze to tak priroda zariadila. Dve, to uz by si mala rizikove tehotenstvo a vsetko s tym spojene a nakoniec by nemuselo prezit ani jedno babatko. Takto je to lepsie pre teba aj malicke.

ivik4
23. okt 2025

Ze tiez by som to uzavrela a netrapila sa nad tym

anonym_ce70bf
23. okt 2025

Ako má byť, tak bude, nič pre to urobiť nemôžeš. Viem, že ťa to trápi, je to normálne, ale lekár má pravdu. Mám známu, ktorá má syna a jemu, keď bol malý, našli na obličke nádor. Keď ho zoperovali, tak zistili, že ten nádor boli vlastne bunky jeho jednovaječného dvojčaťa, ktoré sa tam "usídlilo". Tiež mala syndróm miznúceho dvojčaťa.

miriamka1995
autor
23. okt 2025
@ivik4

Ze tiez by som to uzavrela a netrapila sa nad tym

@ivik4 asi máš pravdu už aj tak nič nezmôžem

miriamka1995
autor
23. okt 2025
@anonym_ce70bf

Ako má byť, tak bude, nič pre to urobiť nemôžeš. Viem, že ťa to trápi, je to normálne, ale lekár má pravdu. Mám známu, ktorá má syna a jemu, keď bol malý, našli na obličke nádor. Keď ho zoperovali, tak zistili, že ten nádor boli vlastne bunky jeho jednovaječného dvojčaťa, ktoré sa tam "usídlilo". Tiež mala syndróm miznúceho dvojčaťa.

@anonym_ce70bf vážne??? Pri tých tehotenstvách je naozaj všetko možné dúfam že chlapec je v poriadku

miriamka1995
autor
23. okt 2025
@reela

@miriamka1995 ze lepsie, ked mas jedno babatko v sebe. Ze to tak priroda zariadila. Dve, to uz by si mala rizikove tehotenstvo a vsetko s tym spojene a nakoniec by nemuselo prezit ani jedno babatko. Takto je to lepsie pre teba aj malicke.

@reela ano?? To som netušila že pri dvojčatách je takéto riziko už sa len modliť aby to jedno bolo zdravé ďakujem za reakciu.

ariannazara
23. okt 2025

Mala som to pri prvom, vstrebalo sa do maternice

miriamka1995
autor
23. okt 2025
@ariannazara

Mala som to pri prvom, vstrebalo sa do maternice

@ariannazara a potom už všetko v poriadku?

anonym_ce70bf
23. okt 2025
@miriamka1995

@anonym_ce70bf vážne??? Pri tých tehotenstvách je naozaj všetko možné dúfam že chlapec je v poriadku

@miriamka1995 Má s tým stále trampoty, lebo to bolo prerastené cez obličku, takže to nešlo úplne odstrániť, ale nie je to život ohrozujúce, takže fajn. Držím palce a želám pekné tehotenstvo.

ariannazara
23. okt 2025
@miriamka1995

@ariannazara a potom už všetko v poriadku?

@miriamka1995 ano syncek uz ma 6 rokov a tehotenstvo okej ;)