Syndróm miznúceho dvojčaťa

baska1930
26. dec 2020

Ahojte maminky chcem sa opýtaných ste sa už stretli so syndrómom miznúceho dvojčatá? Keď som bola u dr bola som 6+4tt povedala že mám prísť o 2 tyzdne lebo že si neni istá či sú tam dve alebo či to je zltkovy vak, a potom mi povedala že sa stava že jedno babo z dvoch zmizne.?!🤷🏻‍♀️😬

monkasponka
26. dec 2020

@baska1930 ano, mala som... a potom som zistila že je to celkom aj bežné 😏

bielanevesta
26. dec 2020

Áno, aj mne sa to stalo, staršia dcéra mala mať dvojča

andreatytler
27. dec 2020

@baska1930 Ano, ale druhe odumrelo velmi skoro... uz na konci 4 tyzdna.

janynyna
27. dec 2020

Aj ja som to mala. Tiež mi doktor povedal,, že si nieje istý ci 1 alebo 2. Dasli utz ukázal už len jedno bijúce srdiečko.

basska_b
27. dec 2020

Mne robili utz v nejakom šiestom týždni a bolo tam len jedno. Ale po pôrode mi zostal v stene kus placenty, krátko po pôrode ma pozerali 4 doktori, ktorí ho tam nevideli. Odtrhol sa až 2 týždne po pôrode a zostal tam zablokovaný. Doktorka mi hovorila, že som mohla mať miznúce dvojča a teda druhu placentu. Alebo teda tak obrovskú jednu placentu, že tam proste kus zostal. Keďže som otehotnela 15 mesiacov po pôrode, hneď ako sa mi po kojeni obnovil cyklus, aj by som tomu verila. Že sa mi uvoľnili dve vajíčka naraz. Ja som v pôrodnici nechala 9 kg, z toho 4.5 kg bolo dieťa

simsalabim
27. dec 2020

Ano, aj som to mala. Vraj uplne bezne, vie sa o tom, vdaka ultrazvuku. Vraj naozaj caste, pretoze sa zenske telo brani viacpocetnej tehotnosti (vacsia sanca na donosene dieta, ak je iba jedno) a vraj ti, co maju dvojicky v rodine, maju nejaky gen, ktory tomuto potratu zabrani.

bielanevesta
27. dec 2020

@simsalabim ja som mala bratov, dvojičky

gazpalm
27. dec 2020

@baska1930 aj ja som to mala pri druhej,ale akosi som to vobec neriesila...na jednej poradni povedal ,ze dve ,na dalsej jedno a ,ze sa to stava velmi casto, pri velmi skoro sledovanych tehotenstvach...ja som to vobec neriesila

simsalabim
28. dec 2020

@bielanevesta mozno si ten gen nezdedila 😉 Inak ono sa casto hovorilo, ze dvojicky sa rodia obgeneraciu, mozno to aj nejako suvisi. Mozno tvoje deti budu mat prirodzene dvoicky...alebo deti bratov.

bielanevesta
28. dec 2020

@simsalabim bohužiaľ, jedného brata už nemám a som jediná zo súrodencov, čo má deti.
Ale možno niečo na tom, čo si napísala, bude. ☺☺

monkasponka
28. dec 2020

@simsalabim teraz ma to začalo zaujimat viac :D myslite si ze ked som mala syndrom miznuceho dvojcata tak moje telo odmietne aj pri druhom tehotenstve dvojicky?'... ide o to, ze ked pojdem na umele oplodnenie a dam si vlozit viac oplodnenych vajicok tak je mozne ze tak či tak sa ujme len jedno? Resp. Je menšia šanca že sa ujmu dve .. tri.

simsalabim
28. dec 2020

@monkasponka netusim 🤷‍♀️ Ja som si o tom vtedy dost citala, ale bolo to uz pred viac ako 20.rokmi. Uz si skoro nic z toho nepamatam.... a mozno odvtedy aj medicina nieco zistila. A zrejme aj lieky, co sa podavaju na udrzanie tehotenstva, mozu pomoct.

1katyka1
6. jan 2021

Ahojte ja som teraaz na konci 12tt a mam syndrom miznuceho trojcata- 3gest.vaky,1vitalny plod. Tiez to mam asi zdedene obgeneraciu po babke. Ta mala 5 tehotenstiev, z toho v poradi tretie bol syndrom miz.dvojcata, 1 zaniklo a druhe sa narodilo zdrave, a stvrte tehu mala take znova a obe zanikli. Este potom mala dalsie piate tehu s jednym zdravym dietatom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre