Ťažký žalúdok v tehotenstve. Stretli ste sa s tým?
Ahojte som v 9tt. Nebýva mi zle na vracanie len mám taký problém že som strašne často hladná a keď sa nenajem včas tak mi ostane hneď zle no keď sa najem tak ma strašne bolí žalúdok mám ho taký strašne ťažký ako keby som v ňom mala kamene. Ani mi jesť nechutí, bola by som rada keby to prešlo. Nestretli ste sa stým niektorá? Ako ste to riešili? Alebo to potom prešlo samo? ďakujem pekný deň vám prajem
@makmitka33 Ja som bola tiež prekvapená že už sa hýbe a tak to všetko,ale som rada 🙂 a veru sa už teším keď to budem aj cítiť
@monika2606 to je skvele, som rada, ze je vsetko v poriadku. mne je od vcerajsku strasne zle, dufam, ze sa ma drobec dobre. uz sa neviem dockat stvrtku, tie zvysne 4 dni, co ma delia od kontroly sa mi zdaju ako neprekonatelna vecnost ☹
@monika2606 To bude o chviľku 🙂
@sjuzan77 Neboj moja všetko bude v poriadku aj ja som sa ako bála a potom som bola aká spokojná. A ak ti to pomôže mne je dneska tiež slušne zle už od 3tej ráno. Potom to na chvíľku prešlo a teraz cítim ako sa to zase vracia
@makmitka33 No ale ešte si počkám aj tú chvíľku 🙂
@monika2606 no mam pocit, ze tie nevolnosti neustupuju, ale naopak, zacali sa zhorsovat. od vcerajsku uz aj vraciam a to fakt kvalitne 😒 cize som hrozne hladna, nic uz v sebe nemam, ale ak do seba hocico natlacim, tak to ide von. uz neudrzim v sebe ani obycajne piskoty ☹
@sjuzan77 tak to mi je lúto že sa ti to takto zhoršilo, ja mám tiež pocit že je to asi aj horšie ale zatiaľ som nevracala, vždy keď som mala pocit že budem vracať tak som do seba natlačila jablko a volako tá strašná ťažoba v žalúdku prešla. Ale tiež ma statočne teraz zvykne napínať, alebo ako by som to opísala, riadne mi zviera hrdlo, také nepríjemné sa bojím vtedy aj pohnúť. Aj pred chvíľkou mi tak bolo, ale šla som si pomaličky pre to jablko ako som spomínala a je to lepšie. Dúfam že ťa to teda čo najskôr prejde
@monika2606 viem, co myslis, tym napinanim, to mam od 6tt, ale nikdy som nevracala, az vcera som zacala a dnes uspesne pokracujem. aj mne teraz dal drahy jablko, ale normalne sa bojim ho aj jest, ze zasa budem musiet navstivit wc. zaujimalo by ma, cim to je, ze zrazu sa to tak zhorsilo, asi sa mi zblaznili hormony 😠
@sjuzan77 to bude tým že bábätko rastie, no skús to jablko aj tak budeš musieť niečo spapať a uvidíš, možno ti pomôže. No mňa pred tým tiež tak napínalo ale len keď som bola hladná alebo čo no teraz to začne len tak z ničoho nič či som najedená alebo nie...aj teraz to volako ide asi zase na mňa.....ale už nemám veľa jablk tak už by nemuselo 🙂
@monika2606 ja sa dost obavam 1 veci, vraj sa tie nevolnosti zvyknu "dedit". ak je to pravda, mam sa na co tesit, pretoze mojej mame bolo zle do 5. mesiaca, kedy ju uz museli zobrat do nemocnice, pretoze vobec nepriberala. dufam, ze nebudem rovnaky pripad, uz by som si fakt chcela zacat to tehotenstvo uzivat ☹
@sjuzan77 taketo stavy som mala pri prvom a nakoniec som skoncila v nemocke, lebo som nic nepriberala. Teraz cakame druhe, je to o nieco lepsie, ale aj tak mi je cely den zle, napina ma na vracanie. Tazko je radit, ja som skusala hadam uz vsetko, teraz momentalne fungujem tak, ze kazdu chvilu nieco male vyjedavam, ale zaludok mam totalne rozstraseny. Musime to uz dajako vydrzat 😉
@sjuzan77 no neviem ako to je ale moja mamina ani nevedela že je tehotná keby jej nerástlo bruško a som sa tiež tešila že to zdedím no vidíš..ja viem veľmi dobre že som tehotná..nezdedila som to mne býva zle. No ale tak dúfam že teba to nečaká, budem držať palčeky aby ťa to prešlo...budeme sa podporavať navzájom 😉
@sjuzan77 No čo ako sa dneska cítiš? Mne bolo v noci dosť zle ale volako sa mi podarilo zaspať a dneska mi je zatiaľ celkom fajn
to all:
ahojte dievcata.
tak zapajam sa do skupiny. byva mi uz vyse tyzdna zle. najhorsie je to v noci a rano. v noci s abudim na to, ze mam strasne tazky zaludok, akonahle sa posadim, zacne ma napinat, napina ma chvilu, ale negrciam. to iste rano. potom grciam cca raz denne. potom poobede je to ok a od noci zasa to iste.
je to strasne, nevyspim sa z toho, cize cez den som uplne mimo...neviete mi prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim
poradit, co s tym???? :((((
@mimi stale dufam, ze sa to uz konecne zacne zlepsovat, ved to mam non-stop od 6tt a uz proste nevladzem ☹ vo stvrtok mam kontrolu, tak sa poradim s lekarom, co mam robit, lebo sa uz z toho asi zblaznim.
@monika2606 nic nove, zial 😖 vcera som vyvracala snad aj decembrovu vianocnu veceru, bolo mi priserne zle, v noci som myslela, ze uz sa snad zblaznim no a dnes to pokracuje. ale je to lepsie v tom, ze od rana som uz co-to pojedla a zatial neslo von nic, uvidim, ako to bude pokracovat do vecera. a navyse mi zacali neprijemne navaly tepla, ale citala som, ze to je uplne normalne vplyvom hormonov.
@teleranka zial, jedine, co mozme, tak ta podporit, ze v tom nie si sama, musime to nejako vydrzat kvoli tym nasim drobcom. vyskusaj rady, ktore sa tu na fore preberaju, niektore veci dievcatam zaberaju, len ja mam tu smolu, ze na mna nic neplati 🙄 ale tebe mozno nieco sadne..
@sjuzan77 no tak to som rada že aspoň si nevracala a čo sa týka tých návalov tepla tie mávam aj ja už pár týždňov tak to by nemalo byť nič zlé asi to bude teda normálne 🙂
@teleranka súhlasím so sjusan to musíš len vydržať a papať čo najlahšie jedlá a častejšie, lebo mňa keď napína na vracanie tak do seba niečo natlačím a prejde ma to..tak skús ak sa ti dá papať
@monika2606 dalsi den bez objimania zachodovej misy 🙂 inak, strasny paradox je, ze ked mi je zle, tak sa modlim, aby to uz preslo no a ked mi je o trosicku lepsie, tak zas zacnem rozmyslat, ci je vsetko v poriadku. uz nech mam kontrolu, aby som sa trocha ukludnila.
@sjuzan77 ten pocit poznám, ja som mala presne taký istý a bolo všetko v poriadku, takže buď v klude určite bude všetko v poriadku, zas ti nemôže byť stále len zle, musí ti byť aj občas dobre a vlastne keď ti je dobre tak potom by nemalo byť nič zle 🙂 Mne už je tiež dneska 2 deň skvele, ale snažím sa nemyslieť na nič zlé, verím že bude všetko v poriadku
@monika2606 a uz si aj oznamovala tehotenstvo okoliu, alebo este cakas? u nas to vedia len moji rodicia a par velmi dobrych a dovernych priatelov, svokrovcom a zvysku rodiny to chceme oznamit az po tejto kontrole.
@sjuzan77 Ja som tiež chcela aby to zatiaľ vedeli len tý najbližší ale vie to už dosť ľudí, moja mamička mala potrebu sa pochváliť tak som jej to nakoniec dovolila...a stačilo že to povedala správnej osobe a už to vedia aj taký ktorý by fakt nemuseli. Potom ma to dosť trápilo lebo som sa bála že čo keď sa kvôli tomu niečo stane, že sme to zakríkli, no ale našťastie zatiaľ všetko v poriadku tak dúfam že to tak aj ostane
@monika2606 kvoli tomuto to stale nevedia moji svokrovci. oni totiz maju tiez tu potrebu vsetkym hned vsetko oznamovat, ale s tym rozdielom, ze poza nas chrbat. naposledy sme tak dopadli, ked sme im oznamili zasnuby. celej rodine sme to chceli povedat osobne, ale oni to kazdemu vykvakali a vraj este k tomu aj dodavali "ale nepovedzte im, ze sme vam to prezradili". myslela som, ze ich roztrhnem 😠
inak dnes v pohode, dokonca som bola schopna ist aj do obchodu, tak som sa z toho tesila ako mala 😀
@monika2606 ja som mala tazky zaludok cuduj sa svete z vody z vodovodu... presla som na lucku neperlivu a doost sa mi ulavilo a kila a kila jablk 😉
@michaela.g ja som práveže začala normálnu minerálku piť bublinkovú a to mi pomohlo a tiež tie jablká papam 😉 a teraz je to už oveľa lepšie, síce som sa pár týždňov potrápila ale už je dobre
@sjuzan77 No však dneska som sa akurát o tom aj s maminou rozprávala že som nechcela aby to vedelo toľko ľudí ale presvedčila ma že vraj sa to nemá tajiť, neviem prečo, ja som skôr myslela že áno. Ale tak to už je teraz aj tak jedno už to o mne každý vie, s tým už nič nespravím. Ale tak priateľovi rodičia boli medzi prvými ktorý to vedeli. to som zas chcela aby to naši rodičia vedeli, som vedela že ich to poteší
@michaela.g tiez nemozem pit obycajnu vodu a doteraz som ju zboznovala 😒
@monika2606 kazdy tvrdi nieco ine, kto sa v tom ma vyznat 😅 ale uz pockam do stvrtku na tu kontrolu, ci je vsetko v poriadku a potom pojdeme s pravdou von. zial u svokrovcov nemame ani nejak extra dobre vztahy, tak sme za rozhodli im to zatial tajit, som zvedava na ich reakciu a celkove spravanie, ked sa to dozvedia 😖
@sjuzan77 No veď jasné to záleží aj na vzťahoch, my máme také normálne, nie je to nič výnimočné ale zas nie sú určite zlé. A priateľ to chcel povedať svojim rodičom tak som mu v tom nebránila. A veľmi sa tešili takže dobre. No tak som zvedavá teda ako zareagujú, potom daj vedieť ale myslím si že určite dobre 🙂
@sjuzan77 ako sa citis, je ti uz lepsie? U mna sa to uz zhorsuje, cele dva dni som prevracala, uz som aj nachystana do nemocky, ale dnes mi je trochu lepsie, tak cakam ako to vsetko dopadne. Doktor mi vsak vravel, ak mi bude velmi musim isz do nemocnice na infuzie..Predpisal mi Torecan cipky, ale moc mi to nepomaha, uz neviem co by som este vyskusala....Do prace chodis? JA som teraz dva dni PN, z prace mi vyvolavaju, ale zatial som im to nepovedala, zda sa mi to moc skoro hovorit pokial nemam prvy trimester za sebou.
@monika2606 tesit sa budu urcite, to som si ista, pretoze su uz starsi (55 a 61 rokov), velmi chcu vnuca a od svagriny sa deti nedockaju. ale desim sa potom toho spravania, oni totiz maju o vsetkom jasnu predstavu a ked nie je nieco po ich, tak je zle, co byva permanentne, kedze s manzelom mame na veci a zivot odlisny nazor. urcite hned zacnu veci typu, komu to hned mame oznamit, co musim, co nesmiem, neskor kto budu krstni, ako a kde ma prebiehat krst, koho pozvat a bla, bla, bla, uz ako keby som ich pocula 🙄
@mimi teraz mi je 2 dni celkom fajn, az sa cudujem, ze tak zrazu, tak uvidim, co mi na zajtrajsej kontrole povie lekar. ale bolo mi zle 6 tyzdnov non-stop, pomaly budem koncit prvy trimester, tak uz by sa to aj mohlo zacat normalizovat. co ma tesi najviac, je to, ze mi zacina chutit jest a dokonca aj dokazem uz pit nejake tie napoje bez napinania 😅 zelam ti vela sil, nie je to lahke a stastne su zeny, ktore maju len ranne nevolnosti. inak na pn som kvoli tomu uz 4 tyzdne a tiez som este tehotenstvo neoznamovala, az po 1. trimestri. ale myslim si, ze uz si to domysleli len tym, ze som doniesla pn s peciatkou "gynekolog-porodnik" 😉

@monika2606 To už v 11 tt máš také veselé drobča??? No to je super, počkaj, keď začne kopkať 🙂 , to sa budeš tešiť z každého dňa 🙂